folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Yabancı Dinin Över,Türk Yaparsa Tekme..



Yabancı Dinin Över,Türk Yaparsa Tekme..

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Nisan/2007
    Erkek
    hope_siz bunu yazdı:
    -----------------------------
    underzero bunu yazdı:
    -----------------------------

    bati matbayi icat etti, biz matbaada sahte para basimi, kitaplarin sahtelerini yapmayi

    -----------------------------

    sadece bi genel bilgi. " matbayı bizler yani Türkler icat etti, İbrahim Müteferrika. + olarak da ilk sahte para ve korsan kitaplar italya da basıldı"


    -----------------------------

    Dünya sadece Osmanlı dan ibaret :) 

    Sen hiç Gutenberg diye bi şahsın ismini duydunmu arkadasım ? 1700 lü yıllardan evveli hani :)

    Ayrıca Matbaa Türk icadı degil Çin icadı :] İbrahim müteferrikanın getirdigi teknik Daha önce Avrupa da ve ondan önce Çin de zaten uygulanmaktaydı.. 

    Hangi kahvehanede duymuşsan bu bilgileri bi daha orda çay içme istersen..

    Üdüt: Abi bu arada sadece genel bilgi demişsin :) Baktıkça gülüyorum.. 


    Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek
    student bunu yazdı:
    -----------------------------

    shockman bunu yazdı:
    -----------------------------
    Dini Devlet işlerine Bulaştırmaya kalkmadığı sürece Bizde Asla Dindar insana Hakaret olmamıştır. Zorbalık uygulanmamıştır, Tam Aksine Sever Sayarızdır.
    -----------------------------

     

    Bu dediğin İslam dan başka bir din için geçerli olabilir.( Yahudilik için de geçerli değildir ) ..

    Biz de dindar insana hakaret olmamıştır diyorsun.Dindar insanlar dinlerine daha düşkün olan insanlar oalrak kabule dildiğinde , dinine düşkün olan kişilerin Allah'ın Kuranda emrettiği ve Peygamberinin uyguladığı şekilde İslamı yaşamaya çalıştıklarında size göre dini devlet işlerine bulaştırıyor oluyor.

    İslam dini insanın hem neye nasıl inanacağına hem de dünyada nasıl yaşaması gerektiğine karışır.Açarsın Kuranı Kerimi ,biraz incelersin öğrenirsin. İslam kişinin kimlerle evleneceğinden ,tut nasıl boşanacağına kadar karışır.Parayı nasıl kazanacağından tut , nasıl değerlendirmesine ve kimlere ne kadar miras bırakacağına kadar karışır.

    İnsanın günlük hayatına karışmaması gerektiğini düşünüyuorsan başka bir din araman gerekecek.Kişiler inandıklaır gibi yaşamak için hareket ettiğinde de onları '' Dini Devlet işlerine sokmakla '' suçlarsanız , kişilerer inandığınız gibi yaşamaya çalışmayın dersiniz.Ki kişiler inançlarını sadece kendileri için iteseler bile bunu '' Dini devlet işlerine sokmakla '' algılanıyorlar.

    ----------------------------

    Hocam Tamam Haklısın bişey diyemem dediklerine, Ancak Sanırım ya ben anlatamadım, Yada Anlayamamışsın beni, Şu Yobazdır yada bu Yobazdır demiyorum, Sadece Devlet işlerinden Dinin Ayırdedilmişliğini destekliyorum dedim. Nihayetinde Din Tabusal bir Kurumdur, Yıkılamaz Tartışılamaz, Böyle bir Kurumun Devlet Yönetimine Bulaştırılması Pekde hayırlı neticeler Doğurmaz.

    Tabiki Lailklik kisvesi Altında Yürütülen Kafiri Düşüncelerinde Devlet Yönetimine karıştırılmaması gereklidir, Örneğin Deniliyorki Başörtüsü Yönetmeliğe Aykırıdır, O Yüzden Yönetmelik Gereği Takılması Zaruridir. Ama Türk Halk Ahlak Kurallarına Uymayan bir tutum var burada, Yapılması gereken nedir Millete Hizmetle Görevli Yöneticilerin Mutlaka Tüzük içine bunu alarak Yürülüğe alması gerekir, Bunada Devlet işine Din bulaştırılıyor denilirse Bunu Diyenler Apaçık Zorbalık içindedirler denilir.


    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
Toplam Hit: 4558 Toplam Mesaj: 33