folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Yanan (Yakılan) Ormanlara Nasıl Çare Bulabiliriz.

Yanan (Yakılan) Ormanlara Nasıl Çare Bulabiliriz.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RimPalace
    RimPalace's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ben size bodrumdaki sistemi anlatayım gerçi her yer öyle

burayı ilk yakarlar sonra imar açarlar evi yapan firma malum partinin yandaşı evlerin yarısı malum partinin akrabası

kanıtmı annem emlakçı patronu bodrumun yerlisi bodrum değirmenleri yaktılar imarı açtılar 20 villa yaptılar 10 tanesi annemin patrona 10 tane malum kişinin eşinin kuzenine gitti

villanın 1 tanesinin fiyatı 10.000.000 $ :)

Cumhuriyet rejimi için en ufak rahatımı bile feda etmem.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seminerist
    Seminerist's avatar
    Erkek

Up :)

1 sene olmuş konuyu açalı. Ben dedim bunlar ortalığın aq diye

Seminerist tarafından 20/Ağu/19 22:57 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    RimPalace bunu yazdı

ben size bodrumdaki sistemi anlatayım gerçi her yer öyle

burayı ilk yakarlar sonra imar açarlar evi yapan firma malum partinin yandaşı evlerin yarısı malum partinin akrabası

kanıtmı annem emlakçı patronu bodrumun yerlisi bodrum değirmenleri yaktılar imarı açtılar 20 villa yaptılar 10 tanesi annemin patrona 10 tane malum kişinin eşinin kuzenine gitti

villanın 1 tanesinin fiyatı 10.000.000 $ :)

Sonra askeri istihbarata düşer terör örgütleri falanca yeri yakacak , filanca yeri yakacak. En büyük terörist , vatan haini bu rantçılar. 

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yavuzselimpusat
    yavuzselimpusat's avatar
    Erkek

Ormanları yakanlara ağır cezalar verilmeli ve istisnasız uygulanmalı.Bilerek bu yangınları çıkaran veya sebep olanlar insan olamaz.

Yaşamak her şeye rağmen.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

belediyelerden binlerce çam fidanı ayarlayabilirm. 

100 kişi gidelim her yangın bölgesine fidanlarımızı ekelim geceye kalabilenlerle  kamp kuralım keyif yapalım bir kaç gün fidanların oturmasını bekleyelim bi yandanda.

ondan sonra da o muhitte oturan müridler haftada bir iki fidanlara su vermeye gitsin göz kulak olsun yeter.

inanın zor değil doğa için fedekarlıkta bulunmak.

sonrasında yaşayacağınız huzurun hayat kurtarmaktan bir farkı yok.

korkarabatak tarafından 20/Ağu/19 23:44 tarihinde düzenlenmiştir

tabi lan
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kral.
    C-force
    C-force's avatar
    Erkek
    korkarabatak bunu yazdı

100 kişi gidelim her yangın bölgesine fidanlarımızı ekelim geceye kalabilenlerle  kamp kuralım keyif yapalım bir kaç gün fidanların oturmasını bekleyelim bi yandanda.

ondan sonra da o muhitte oturan müridler haftada bir iki fidanlara su vermeye gitsin göz kulak olsun yeter.

Hep Destek Tam Destek !

Bazen Varsın , Bazen Yoksun...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seminerist
    Seminerist's avatar
    Erkek
    C-force bunu yazdı
    korkarabatak bunu yazdı

Hep Destek Tam Destek !

Kalıcı birşey yapmak laızm

Camilerde , derneklerde , okullarda teşvik edilmeli bu fidan dikme işi

Devlet bu iş için yasa çıkarmalı bence.

Doğan her çocuk için 100 fidan ekilicek

Kırmızı ışıkta geçenler 100 fidan ekicek

Tahribatta ban yiyen 10 fidan ekicek yoksa banı açılmayacak

vs.. vs..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Erkek

ne koyarsanız koyun ormana çalar bizim insanımız... nokta.

he çözümü zaten var mobese tabir edilen kameralara entegre yazılımlar var fakat fakat işte öyle bir hale sokuyorki devlet işleri zengin şirketlerden para yiyecekleri için 10k lık işi 100k gösterip 1 kamera alıyorlar.. neyse ya ben inanın yoruldum bu memleket olaylarına bu ülkede çözüm bulmak için eğitim-eğitim,-eğitim herseyi bırakacaklar yabancı ogretmenmi lazım getirtecekler çinlisi amerikalısı vs vs tmm bizde ögretmen yokmu var ama yok partiye baglılık olacak yok sendikaya yok ona yok buna adam eğitimmi verecek siyasetmi yapacak atanmayımı düşüncek vs vs yani düzelmez kardeşlerim benim gram umudum kalmadı sizi bilmem..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Yanan ormanlar da nedense ya hep deniz manzaralı oluyor ya da maden ocaklarının üstünde oluyor ha! Acaba deniz manzarasının ve madenlerin orman yangınlarına sebebiyet vermesinin önüne geçilebilir mi?

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bakan açıklıyor yangın uçakları bozuk diyor ve belki gerçekten bozuktur buna inandık diyelim peki nasıl bozuldular acaba ? Birilerinin bilinçli olarak bozmadığı ne malum ? :D

Adamlar emekliye ayrılan bazı uçakları yangın söndürmede kullanıyor bizde ise emekli uçaklar yok fiyatına pakistana falan satılıyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=bebENrt5iL8 

Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞