Yanan (Yakılan) Ormanlara Nasıl Çare Bulabiliriz.
-
LhaNeT bunu yazdı
Bakan açıklıyor yangın uçakları bozuk diyor ve belki gerçekten bozuktur buna inandık diyelim peki nasıl bozuldular acaba ? Birilerinin bilinçli olarak bozmadığı ne malum ? :D
Adamlar emekliye ayrılan bazı uçakları yangın söndürmede kullanıyor bizde ise emekli uçaklar yok fiyatına pakistana falan satılıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=bebENrt5iL8bozuk diye bişi olamaz. Onlara herzaman bakım yapıp hazırda tutmalılar tutamıyorlarsa şeyapıp gitsinler... Devlet işinde bahane olmaz. Oyun oynamıyoruz burada. Deyip iki topat atıp kovmak lazım ilgilileri bu durumda...
-
Çözüm basit. Yanan orman her ne olursa olsun imara açılmayacak, tekrar ağaçlandırılacak. Yasayı çıkart olay bitsin.
-
Yangın felaketi olan yerlere, yangın sonrası kaybedilen ağaç sayısından daha fazla ağaç ekilerek çözülebilir bu sorun, doğal bir olayı engelleyemeyiz.
-
"Arkadaşlar Ben Egeliyim Kızılçam ormanları Ege'nin karakteridir ama çoğu insan bunun karakterini bilmez. Kızılçam ormanlarının en büyük dostu yangındır. Yangın sayesinde ürer, kozalakları patlar, onlarca metre uzağa yayılır, düşmanlarını, rakiplerini yok eder. Yangının külünden genç ve gürbüz orman çıkar. Bu sebeble 600 yaşında bir Kızılçam ağacı zor bulursunuz kısaca Kızılçam ormanı Ege'de kendini yakar.
Orman yangını ile etkili mücadele yollarından birisi de karşı yangın çıkarmaktır. Yangının yolunu çember şeklinde çizdirirsen girdapta yok olur.
Bakanlık personelinin ormanı yakmasının nedeni de bu olabililir.Saygılarımla,
Devrim Ağacı"
-
gençler konudan bağımsız şu yangınla yangın söndürmeyi özetleyeyim:
şimdi diyelim karşınızda bir orman var ve yanarak size doğru ilerliyor. siz henüz yanmamış bir yerde bir şerit şeklinde kısmı yakıyorsunuz, yangın o kısma geldiğinde yanacak bir şey bulamadığı için ilerleyemiyor daha fazla.
-
Megalados bunu yazdı
Çözüm basit. Yanan orman her ne olursa olsun imara açılmayacak, tekrar ağaçlandırılacak. Yasayı çıkart olay bitsin.
zaten var. hem de anayasa koruyor
Anayasa’nın 169. maddesi
Devlet, ormanların korunması ve sahalarının genişletilmesi için gerekli kanunları koyar ve tedbirleri alır. Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir, bu yerlerde başka çeşit tarım ve hayvancılık yapılamaz. Bütün ormanların gözetimi Devlete aittir. -
yolbulucu bunu yazdı
gençler konudan bağımsız şu yangınla yangın söndürmeyi özetleyeyim:
şimdi diyelim karşınızda bir orman var ve yanarak size doğru ilerliyor. siz henüz yanmamış bir yerde bir şerit şeklinde kısmı yakıyorsunuz, yangın o kısma geldiğinde yanacak bir şey bulamadığı için ilerleyemiyor daha fazla.
O cam kozolaklari mermi gibi fırlıyor yangını çok daha ileriye taşıyor diyorlar. Yani ara boş hat çok çözüm degil
-
Bu arada İst. Samandıra 4. Kara havacilikta yaptım askerliğimi. Yaz aylarinda OGM nun yangın keşif ve söndürme uçakları orada yerini alıyordu. Hazır kıta bekliyorlardı.
-
-
Aslında gerekli araçlar ve onları kullanmayı bilenler olduğunda yangınlar fazla uzun sürmüyor.
Bi yangın filmi vardı sanırım Kanada'da çekilmiş. Helikopterler, insanların evlerindeki havuzlardan suyu alıp, anında ormanlara müdahale ediyor.
Çözüm bu olabilir. evlerimiz havuzlu olsun :)
