Yandex Baya Ses Getirmeye Başladı, Siz Ne Düşünüyorsunuz (Arama Motoru, Mail, Harita Servisi)
-
iki projemde yandex geliştirici araçlarını kullandım googleden daha iyi geldi. Yandex Metrica da Webvisor özelliği yol haritası bağlantı haritası vs. çok iyi
-
harita ve mail servislerini kullanıyorum gayet güzel ve kullanışlı umarım bir çekişmeye girerlerde ilerde biz kullanıcıların yararına olur :)
-
Walla güzel yapmışlar ama anasayfasını ortaokul çocuğu yapmış gibi. Teknoloji olarak başarılılar ama çok masraf ediyorlar ve çok büyük rakipler seçmişler kendilerine. Teknolojisi iyi de olsa batışı acı olacak bence.
-
Holyone sana katılamıyorum bence onlar düşmez hane türkiyeye girmesi yanlış oldu ama büyümesi güzel bişe Rusya genelinde kullanılan arama motoru istatistiklere göre rusya da kulanılan arama motorları sıralaması yandex.ru rambler.ru google.com diye gidiyor rusyada tercih edilmiyor geliri çok iyi ordan. ana sayfa konusunda sana katılyorum çok fazla abartılı olmuş herşey her yerde dedigim olay düzenli ve toplu degil ama arama sonuçlarında olabildigince başarılı bence ! açıkçası destek olmak isterim böyle firmaya hane google a karşı degilim ama biraz piyasadan düşmesi gerek kendini geliştirmesi gerek yandex in şuanki hizmetleri googleninkinden daha iyi sonuç 2 si de güzel 2 si de hoş 2 sini de kulanıyorum :)
-
yandex google'dan önce kurulmuş ilginç.
-
yandex google'dan önce kurulmuş ilginç.
-
adsense alternatifi konusuna katılıyorum. adsense sıkmaya başladı türk sponsorlar desen felaket o yüzden addex gibi bi şey olsa direk çalışırım. sağlam bir firmaya benziyor :)
-
tartışıyorsunuz fakat yandex.com.tr adresi için yapılan yatırımların hepsi türkiye için yani sallanır dediğiniz google türkiye sallanır. dünya açısından ilerde görebiliriz. boşuna google'ı sarsar demeyelim bence...
Yandex'e bakınca çoktur var olan bir arama motoru Rusyanın resmi arama motoru. Ukrayna ve Türkiye'de yerleri var Rusyanında belli bölgelerinde Beyaz rusya'da filan, yatırımlara bakılırsa yandex çok güzel birşey yaptığı kesin. Bana göre Yahoo,Google,Bing gibi arama motorlarının türkiye ofisi açıp yatırım yapmaları için müsait bir yer, 30 milyon aktif internet kullanıcısı var ki bu büyük bir rakam Yandex 2011'de halk'a arzından sonra yatırımlarını genişletti ve türkiye için büyük yatırımlar yaptı güzel birşey sadece RUS'ların olduğu için temkinliyim :)
Webmaster'lar için Metrica aracı var Google Analystic'in benzeri fakat şuan için Google'ın verdiği Gerçek zamanlı analizi vermiyor.
Türk arama motoru geliyoo.com değil, zaten türkiyenin arama motoru ara.com.tr Ara Telekominikasyon şirketinin açtığı yer türkiyenin arama motoru sadece geliştirilmiyor sorunu bu geliştirilse dahi bizim milletimizin kullanacağını sanmam orasına burasını bahane ederler.
Edit : Yandex Türkiye ofisi Apa Giz Plaza'da yani Adobe System'la aynı bina yeni taşındı :)
http://company.yandex.com.tr/general_info/istanbul.xml - İnceleyebilirsiniz...
-
Adamlar gelecege adim atip, bolgesellesmeye calisiyor. Bence Turkiyeden baya bi kullanici kazanir. Bing'den iyi; altyapi olarak aramada google'dan iyi olabilir ama Google, Google'dir. 5 sene icinde gecemez ama bing'ii ezer diye dusunuyorum.
beyler ; yandex, gelisen ve toparlanan rus teknolojisinin urunudir
-
Yüzyılın kaderi bu. bir yanda amerika bir yanda rusya
bizler de onların yaptıklarını itinayla kullanan ve izleyen taraftayız