Yandex Baya Ses Getirmeye Başladı, Siz Ne Düşünüyorsunuz (Arama Motoru, Mail, Harita Servisi)
-
orasını bilemeyiz fakat reklama okadar çok bütçe ayırmışlar ki, tv izlemeyen biri olarak her açtığımda reklamı görüyorum.
sağlam bütçeyle bu işe girmiş olmalılar, dolayısıyla yüksek ses getirecek projeye imza atarlar yakında. yandex i küçük görmeyin derim ;)
-
o6u2 bunu yazdı:
-----------------------------cahitnuri bunu yazdı:
-----------------------------Şimdi bir de Türk arama motoru geldi :)
https://www.geliyoo.com/
-----------------------------ileride gelişir mi bilmiyorum ama şu an baktığımda ve denediğimde berbat görünüyor.
internet explorer logosundan çakma logo yapmışlar bi de.
-----------------------------Bana çok kötü geldi zaten "geliyoo" her yerden toplayıp toplayıp bişiler koymuşlar
-
benim hoşuma gidiyor googlede ulaşamadıgım bir dökümana bununla ulaştım
-
yandex vs google karşılaştırması yapmak için bence henüz çok erken henüz yandex' in verdiği servisler google servislerinin 10da 1i. Reklamlar ile kullanıcılarını kazanmaya çalışıyorlar ancak unutmayalım ki Google hiç bir reklam gideri olmadan buraya geldi çünkü o dönemde arama motoru alanında büyük bir devrim gerçekleştirdi. Reklam gideri olmadan büyüyen dünya üzerinde ki tek şirket konumundadır. Buradan Yandexin reklam yapmasının altında Google' dan daha iyi olmadığı sonucunu çıkarıyorum ben açıkcası. Ayrıca bir Türk olarak Rus yapımı olmasıda beni yandexten itiyor. Çünkü Ruslar ömrü hayatı boyunca hep işlerin içine bir puştluk koymuşlardır ki burada ki puştluk açık ve nettir kullanıcı bilgilerini loglamak ve geniş bir kütüphane yaratmak. Ayrıca bu kadar reklam gideri ile emin olun fazla değil 5-6 ay içinde yandex iflas bayrağını çeker çünkü şu an geliri olan bir şirket değil ama vere harcıyor. Google' ıı ezmesinin bence mümkünatı bile yok ancak ezilmesi mümkün mü ? evet mümkün herşeyden önce kendi tarayıcısını çıkarmalı, adsense gibi bir reklam yayınlatan ve yayınlayan servisi vermeli, tık başına ücreti adsense ücretinden 3-4 kat fazla vermeli ve demeli ki yandex browser ile site üzerinden click geldiğinde 3-4 kat fazlasını kazanacaksın. O zaman işte Google' ı geçmesi mğmkün olabilir !!belki!! Kullanıcı alışkanlığı olan Google kolay kolay unutulmaz facebooka giricek adamın googleda facebook diye aradığını düşünürsek emin olun yandexe giricek adam da google üzerinde yandex sorgulaması yapar. İşin özü şudur Yandex' i aslında hazin bir son bekliyor. (Abrahamovic alan ortak olursa bilemem tabi bol bol para aklarlar. bknz: Chelsea)
-
Her şey iyi güzel hoşta arama yapıp kodlara baktınız mı?
Tahribat
ummary__more"><span class="b-summary__item">«<strong>tahribat</strong>» sorgusunu diğer arama motorlarında ara</span><a href="//www.google.com.tr/search?ie=UTF-8&q=tahribat" class="b-summary__item b-link" onmousedown="w(this,'65.66','71=72');" target=_blank>Google</a> <a href="//www.bing.com/search?q=tahribat&cc=tr" class="b-summary__item b-link" onmousedown="w(this,'65.67','71=72');" target=_blank>Bing</a> <a href="//tr.search.yahoo.com/search?p=tahribat&ei=UTF-8" class="b-summary__item b-link" onmousedown="w(this,'65.68','71=72');" target=_blank>Yahoo!</a><a href="//yandex.com/yandsearch?text=tahribat&lr=11511" class="b-summary__item b-link" onmousedown="w(this,'65.606','71=72');" target=_blank>Yandex.com</a>
Rakip google nin kodlarına asında ne işi var , bu adamlar işi google ye mi yıkmışlar ?
-
FCN bunu yazdı:
-----------------------------BlacKShelD bunu yazdı:
-----------------------------Dikkatimi çok çekti
Yandex'se Facebook Yazdığımda=
573milyon sonuç bulundu
Google'ye Facebook Yazdığımda= 3.270.000.000 sonuç bulundu.Yandex'sin Aramada hala tecrübesiz olduğunun net bir kanıt
-----------------------------bunu bi kanıt olarak görüorsan senin sorunun
kullanıcıya spam değil aradığı kaliteli sonucu göstermekte buna cevap olabilir.
yandexi bende beğeniyorum kısa zamanda büyük işler yaptı,çok yol katetti şimdi hlai hazırda gelicek bir kaç servisi daha var bakalım nolcak.
-----------------------------bundan birkaç ay önce googlea amd yazdığımda altta çıkan yazılarda amdan su gelmesi yazısını görünce kalitesini anladım zaten düzeltmişlerdi geçen ay baktığımda :D
-
Adsense gibi bir sistem yaparsa Emin olun google nin degeri biter..
Cünkü webmaster ler artik googlenin sacma sapan kurallarindan bikti.
-
google'ın sürekli değişen algoritmaları webmasterları sıktı artık çünkü çok fazla sistem değiştiler bu aylarda ve bi kelimede site 2.sırada çıkıyorsa aynı kelimeyi tekrar arat bu sefer ilk 10 sayfada bile çıkmıyor google'da hisselerde bile düşüş sergiledi bu ay tabi google'ı geçemez o ayrı da adsense gibi bir sistem getirebilirse rekabete girebilir
-
ran bunu yazdı:
-----------------------------Her şey iyi güzel hoşta arama yapıp kodlara baktınız mı?
Tahribat
ummary__more"><span class="b-summary__item">«<strong>tahribatstrong>» sorgusunu diğer arama motorlarında araspan><a href="//www.google.com.tr/search?ie=UTF-8&q=tahribat" class="b-summary__item b-link" onmousedown="w(this,'65.66','71=72');" target=_blank>Googlea> <a href="//www.bing.com/search?q=tahribat&cc=tr" class="b-summary__item b-link" onmousedown="w(this,'65.67','71=72');" target=_blank>Binga> <a href="//tr.search.yahoo.com/search?p=tahribat&ei=UTF-8" class="b-summary__item b-link" onmousedown="w(this,'65.68','71=72');" target=_blank>Yahoo!a><a href="//yandex.com/yandsearch?text=tahribat&lr=11511" class="b-summary__item b-link" onmousedown="w(this,'65.606','71=72');" target=_blank>Yandex.coma>
Rakip google nin kodlarına asında ne işi var , bu adamlar işi google ye mi yıkmışlar ?
-----------------------------Hocam kaynak kodu inceleyeceğine sayfayı inceleseydin ya :)

Yandex'in Türkiyedeki niyetinin pazarı tamamen ele geçirmek olduğunu sanmıyorum. Bence pazarda pay edinmeye çalışıyolar sadece..
Ayrıca yukarıdaki resimde görüldüğü üzere, adamlar diğer arama motorlarına karşı düşman bi tutum da sergilemiyorlar :)
-
şu ana sayfalarını biraz daha sadeleştirse daha güzel olacak. harita hizmeti çok iyi.
google.com.tr ye rakip olabilir.
eğerki yansense gibi bişey yaparlarsa ozaman tutulması daha kolay olur.
googledan 1 sene önce kurulmuş ama kendi alfabelerinde yayın yaptığı için ve o alfabeyi kullannaları kapsadığı için bugün googledan geriler.