Yapay Zeka Araçları Megathread: Deneyimler, API Çileleri Ve Geri Bildirimleriniz
-
Selamlar,
Piyasadaki AI araçları, API servisleri veya farklı abonelik planları var. GPT, Copilot, Cursor, Claude derken seçenekler çok arttı ama hangisi gerçekten iş akışımızı hızlandırıyor, hangisi arkada dönen gizli maliyetlerle sadece vakit ve nakit kaybı yaratıyor tartışalım istedim.
Bu başlık altında herkes aktif olarak kullandığı araçları, beğendiği/beğenmediği özellikleri ve özellikle API entegrasyonlarındaki (rate limit, token sömürüsü, maliyet vb.) tecrübelerini paylaşırsa hepimiz için harika bir referans kaynağı olur. ,
Şuan ben Z.ai'nin aylık coding plan yani lite deniyorum, an itibariyle bok gibi 1 aylık şans verdim geri bildirim yaparım.
Z.ai için %10 invite ref varmış, önermiyorum ama denemek isteyen olursa https://z.ai/subscribe?ic=SPGLYQZFW4
Liarhack tarafından 10/Haz/26 15:15 tarihinde düzenlenmiştir -
Kimi deneyin hocalar, yok fablet yok opus falan hikaye...
-
Claude ve gemini kullaniyorum. İkisinin de ücretsiz sürümünü kullanıyorum.
-
https://www.promptingguide.ai/
her ne kulanırsanız kullanın önce prompt engineering öğrenin. bu işin mimarlığı burda yatıyor. "bana bi oyun yap süper olsun" tarzı komutlar girdiğiniz müddetçe o tokenlar boş yere su gibi akar gider. bunu öğrenirseniz maliyetiniz de limite takılmanız da gereksiz token yakmalarınız da ciddi oranda düşer. aracı da kendi gücünde kullanamazsınız kenar köşeden tırtıklamakla kalırsınız paranızla.
son çıkan toollara balıklama atlamayın, mesela fable 5 ile 200$ limiti 9 dakikada yiyenler falan var. işinizi görecek olan versiyonları kullanın.
her şeye claude agentic kullanmayın. basit işler için çarpanı daha az modelleri seçin.
zincirleme AI taskları yaptırmayacaksanız 20 25$ claude'a vermeyin, copilot günlük çoğu iş için yeterli ve daha az maliyetli (onun da musluğu kısıldı gerçi ama hala daha avantajlı)
-
Kimi guzel, Opus zaten harika. Fablet ile daha cok sevismedim.
Ben kimi ve opus u kodlamada kullaniyorum. DeepSeek i de ayak islerimde kullaniyorum. Log toplama uygulamasinin onunde calisiyor mesela yapay aptal diyorum kendisine
-
Güvenlik önlemlerini almayı unutmayın geçen mobil uygulamamda ki api keyi çalmışlar dakikada bin tl karttan çekip duruyorduda 5. dakika da ancak durdurabildim gece yakalasalardı öperlerdi
-
gpt (ucretsiz) - boyle arastirma, kiyaslama, vb gundelik seyler icin kullaniyorum.
gemini (uni eposta uyelikli) - literatur taramalari, analiz icin kullaniyorum.
claude (ucretsiz) - maliyet analiz tablolari, excel sablonlari, python kodlama vb icin kullaniyorum.
-
Claude cop hojalar.
En akillisi problem cozme konularinda uzman olani Codex GPT 5.5..
Diger copler pazarda size sulu kaliteli taze meyve gosterip, arkanizi dondugunuz anda posetinizi kuflu curuk meyveler ile dolduranlara benziyor...
-
Hermes içinde deepseek v4 flash kullanıyorum. Şimdiye kadar sıkıntısını görmedim. Çok ucuz
Google pro'dan gemini var. antigravity ile kullanıyorum. benim kodlama işimi çözüyor.
Claude ve gpt alasım var ama boşa para vermiş olacağım. bunların kullandığın kadar öde planı var mı?
-
20 dolarlık cursor ile composer 2.5 fast akıyor hocalar , codex plus planda master / reviewer, composer da worker olarak iyi işler çıkarıyor
-
hem iş hem de normal kullanım için chatgpt+ ve clause max var. biraz tuzlu totalde ama claude max'tan çok memnunum, maşallahı var.
dönüşüm süreçleri için ve karmaşık UI talepleri için kullanıyorum. Framework vb backend işlerinde hiç bir AI tool'u dokundurtmam projeye. içinden geçiyorlar sonra bütün gece ben topluyorum :D