folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yapay Zeka
linefolder Yapay Zeka Araçları Megathread: Deneyimler, API Çileleri Ve Geri Bildirimleriniz

Yapay Zeka Araçları Megathread: Deneyimler, API Çileleri Ve Geri Bildirimleriniz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liarhack
    Liarhack's avatar
    Erkek

Selamlar,

Piyasadaki AI araçları, API servisleri veya farklı abonelik planları var. GPT, Copilot, Cursor, Claude derken seçenekler çok arttı ama hangisi gerçekten iş akışımızı hızlandırıyor, hangisi arkada dönen gizli maliyetlerle sadece vakit ve nakit kaybı yaratıyor tartışalım istedim.

Bu başlık altında herkes aktif olarak kullandığı araçları, beğendiği/beğenmediği özellikleri ve özellikle API entegrasyonlarındaki (rate limit, token sömürüsü, maliyet vb.) tecrübelerini paylaşırsa hepimiz için harika bir referans kaynağı olur. ,

Şuan ben Z.ai'nin aylık coding plan yani lite deniyorum, an itibariyle bok gibi 1 aylık şans verdim geri bildirim yaparım.

Z.ai için %10 invite ref varmış, önermiyorum ama denemek isteyen olursa  https://z.ai/subscribe?ic=SPGLYQZFW4

Liarhack tarafından 10/Haz/26 15:15 tarihinde düzenlenmiştir

www.tithack.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Kimi deneyin hocalar, yok fablet yok opus falan hikaye...

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

Claude ve gemini kullaniyorum. İkisinin de ücretsiz sürümünü kullanıyorum.

lrny.app
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antichrist
    antichrist's avatar
    Erkek

https://www.promptingguide.ai/

her ne kulanırsanız kullanın önce prompt engineering öğrenin. bu işin mimarlığı burda yatıyor. "bana bi oyun yap süper olsun" tarzı komutlar girdiğiniz müddetçe o tokenlar boş yere su gibi akar gider. bunu öğrenirseniz maliyetiniz de limite takılmanız da gereksiz token yakmalarınız da ciddi oranda düşer. aracı da kendi gücünde kullanamazsınız kenar köşeden tırtıklamakla kalırsınız paranızla.

son çıkan toollara balıklama atlamayın, mesela fable 5 ile 200$ limiti 9 dakikada yiyenler falan var. işinizi görecek olan versiyonları kullanın.

her şeye claude agentic kullanmayın. basit işler için çarpanı daha az modelleri seçin.

zincirleme AI taskları yaptırmayacaksanız 20 25$ claude'a vermeyin, copilot günlük çoğu iş için yeterli ve daha az maliyetli (onun da musluğu kısıldı gerçi ama hala daha avantajlı)

|~_~|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

Kimi guzel, Opus zaten harika. Fablet ile daha cok sevismedim. 

Ben kimi ve opus u kodlamada kullaniyorum. DeepSeek i de ayak islerimde kullaniyorum. Log toplama uygulamasinin onunde calisiyor mesela yapay aptal diyorum kendisine

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

Güvenlik önlemlerini almayı unutmayın geçen mobil uygulamamda ki api keyi çalmışlar dakikada bin tl karttan çekip duruyorduda 5. dakika da ancak durdurabildim gece yakalasalardı öperlerdi 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

gpt (ucretsiz) - boyle arastirma, kiyaslama, vb gundelik seyler icin kullaniyorum.

gemini (uni eposta uyelikli) - literatur taramalari, analiz icin kullaniyorum.

claude (ucretsiz) - maliyet analiz tablolari, excel sablonlari, python kodlama vb icin kullaniyorum.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wh0
    wh0's avatar
    Homo

Claude cop hojalar.

En akillisi problem cozme konularinda uzman olani Codex GPT 5.5..

Diger copler pazarda size sulu kaliteli taze meyve gosterip, arkanizi dondugunuz anda posetinizi kuflu curuk meyveler ile dolduranlara benziyor...

🏴‍☠️Hi'dan gelen varır Who'ya, Hi'da onun adıdır Who'da...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

Hermes içinde deepseek v4 flash kullanıyorum. Şimdiye kadar sıkıntısını görmedim. Çok ucuz

Google pro'dan gemini var. antigravity ile kullanıyorum. benim kodlama işimi çözüyor.

Claude ve gpt alasım var ama boşa para vermiş olacağım.  bunların kullandığın kadar öde planı var mı?

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Headhunterz
    Headhunterz's avatar
    Erkek

20 dolarlık cursor ile composer 2.5 fast akıyor hocalar , codex plus planda master / reviewer, composer da worker olarak iyi işler çıkarıyor 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek

hem iş hem de normal kullanım için chatgpt+ ve clause max var. biraz tuzlu totalde ama claude max'tan çok memnunum, maşallahı var.

dönüşüm süreçleri için ve karmaşık UI talepleri için kullanıyorum. Framework vb backend işlerinde hiç bir AI tool'u dokundurtmam projeye. içinden geçiyorlar sonra bütün gece ben topluyorum :D

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
Toplam Hit: 254 Toplam Mesaj: 11
ai yapay zeka coding