Yapay Zeka Araçları Megathread: Deneyimler, API Çileleri Ve Geri Bildirimleriniz
-
ingilizce pratik yapmak, temel mantığı öğrenmek için hangisini önerirsiniz ? direkt buna yönelik bi ai var mı acaba ?
-
Headhunterz bunu yazdı
20 dolarlık cursor ile composer 2.5 fast akıyor hocalar , codex plus planda master / reviewer, composer da worker olarak iyi işler çıkarıyor
Cursor kullanıyorum yüzde 90 başarılı iş yapıyor ama müdahalesiz uzun sistem de yemiyor
-
nereodi bunu yazdıHeadhunterz bunu yazdı
20 dolarlık cursor ile composer 2.5 fast akıyor hocalar , codex plus planda master / reviewer, composer da worker olarak iyi işler çıkarıyor
Cursor kullanıyorum yüzde 90 başarılı iş yapıyor ama müdahalesiz uzun sistem de yemiyor
gpt 5.5 master / reviewer cursor worker olarak calıstırıyorum hocam ben de dar promptlar verdiriyorum codexe biraz yavaş akıyor ama neyin ne olduğunu anlayıp gittiğimi düşünüyorum
örnek pr## RolComposer 2.5 worker. Sprint 6G: dismiss edilmiş puantaj istisnalarını daily-grid’de görünür yap, tekil geri alma endpoint’i ve UI akışını ekle.## Önce Oku- C:\Users\x\Desktop\x\MASTER.md- C:\Users\x\Desktop\x\RULES.md- C:\Users\x\Desktop\x\AGENTS.md- C:\Users\x\Desktop\x\6_6_Master_Reviewer_ve_Worker_Ajan_Protokolu.md- C:\Users\x\Desktop\x\FRONTEND_BLUEPRINT.md- C:\Users\x\Desktop\x\src\Erp.Domain\Entities\Payroll\DailyAttendanceDetail.cs- C:\Users\x\Desktop\x\src\Erp.Application\Attendance\Dtos\AttendanceDailyGridDto.cs--## GörevSprint 6G backend + frontend implementasyonu yap.Kabul kriterleri:- Migration yok.- Auth/JWT/tenant/RLS değişikliği yok.- Controller’a DbContext inject yok.- `AttendanceDailyGridDayDto` dismiss edilmiş istisna bilgisini frontend’e taşır:- `DismissedExceptionTypes: IReadOnlyList<string>`- `DismissedReason: string?`- `AttendanceDailyGridComposer.BuildDays` mevcut `DismissedExceptionTypesJson` değerini parse edip DTO alanlarına yazar.- Aktif `Exceptions[]` hâlâ dismiss edilmiş tipleri filtrelemeye devam eder.- Yeni DTO eklenir:- `UndismissAttendanceExceptionsDto`- `IReadOnlyList<string> ExceptionTypes`- Yeni endpoint eklenir:- `POST /api/attendances/{summaryId}/daily/{day}/exceptions/undismiss`- Endpoint controller’da servis metoduna delegasyon yapar.- Servis metodu:- mevcut `EnsureWritableAsync` ve finalized guard akışını kullanır.- verilen tipleri `DismissedExceptionTypesJson` listesinden çıkarır.- liste boşalırsa `DismissedExceptionTypesJson = null` ve `DismissedReason = null`.- liste boşalmazsa kalan JSON’u yazar; `DismissedReason` korunur.- `attendance.daily_exception.undismissed` audit event stage eder.- Daily-grid dialog:- aktif istisnaların altında “Yok sayılan istisnalar” bölümü gösterir.- `DismissedExceptionTypes` listesini `DismissedReason` ile birlikte listeler.- her tip için “Geri al” butonu gösterir.- kilitli/finalized satırda “Geri al” disabled olur ama dismiss edilmiş kayıtlar okunabilir.- başarıda `toast.success("İstisna geri alındı.")`, dialog kapanır veya güncellenir, `fetchData()` çağrılır.- Mevcut dismiss ve puantaja uygula akışları bozulmaz.- Türkçe UTF-8 korunur.## Kurallar- Endpoint/DTO uydurma yok; route stilini controller’dan okuyup mevcut yapıya uygun ekle.- `DELETE` body kullanma; `POST .../exceptions/undismiss` kullan.- Migration/schema değişikliği yok.- Backend write action sadece dismiss JSON alanlarını değiştirir; puantaj karar alanlarına dokunmaz.- Dismiss reason history veya tip bazlı reason tasarlama yok.- Geniş refactor yok; minimal diff.- Test:- `dotnet test tests\Erp.Infrastructure.Tests\Erp.Infrastructure.Tests.csproj --no-restore`- `C:\Program Files\nodejs\npm.cmd run build`## Kapsam dışı- Quality/control-center yeni UI yok.- Dismiss history/log paneli yok.- Bulk undo yok.- Undo için reason isteme yok.- Yeni tablo veya migration yok.- NoShow/Underwork puantaja otomatik uygulama yok.- Permission policy/auth değişikliği yok.## Beklenen testler- Composer:- `DismissedExceptionTypesJson = ["LateArrival"]` ise DTO `DismissedExceptionTypes` içinde `LateArrival` döner.- Aktif `Exceptions[]` içinde `LateArrival` yoktur ama diğer aktif exception’lar kalır.- `DismissedReason` DTO’ya taşınır.- invalid JSON crash üretmez ve dismissed list boş döner.- Service:- `["LateArrival","Underwork"]` içinden `LateArrival` undismiss edilince JSON’da sadece `Underwork` kalır.- son tip geri alınırsa `DismissedExceptionTypesJson` ve `DismissedReason` null olur.- kilitli/finalized dönem reddedilir.- audit event `attendance.daily_exception.undismissed` stage edilir.- karar alanları değişmez.- Frontend:- build/typecheck geçer.- kilitli satırda görüntüleme mümkün, geri alma disabled.## Stop Conditions- Migration ihtiyacı doğarsa dur.- Controller’a DbContext inject gerekecek gibi görünürse dur.- Dismissed DTO alanları mevcut API serialization ile çelişirse dur.- Mevcut daily-grid dialog davranışı bozulacaksa dur.- Backend ve frontend aynı PR’da çok büyürse önce backend-only raporla.## Beklenen rapor1. Okunan dosyalar2. Değişen dosyalar3. DTO/API özeti4. Backend davranış özeti5. UI davranış özeti6. Test sonuçları7. Kalan riskler8. Beyan: migration yok, auth/JWT/tenant/RLS yok, Controller’a DbContext yok, lock korundu, mojibake yok -
bana 3/4 dakikalık animasyon videoları yapabileceğim yapay zeka aracı önerir misiniz ? bulduklarım hep 10-20 saniyelik yapıyor çok kısa
-
Claude Code'u DeepSeek V4 üzerinden çalıştırmak için bir araç hazırladım, çalıştırmak isteyen, çalıştıramayan müritler için paylaşıyorum. Aynı Claude Code arayüzü, beceriler ve iş akışı korunuyor, sadece arka planda API istekleri DeepSeek'e gidiyor. Mevcut Anthropic/Vertex/Bedrock kurulumunuzla çakışmadan yan yana çalışıyor. Tek problem, kapatınca session yok yani bağlam uçmaması için iş bitince /compax ile bir özet alıp kaydettirin. Böylece model proje klasöründeki compax özetini kontrol ederek devam edeceği için biraz daha stabil kalabilir(Yine de garanti değil mutlak yedekli çalışın).
Uğraşamam diyenler için installer.
https://github.com/liarhack/Claude-DeepSeekV4/
Uğraşırım diyenler için Manuel
https://github.com/liarhack/Claude-DeepSeekV4/tree/main/docs
Liarhack tarafından 18/Haz/26 17:54 tarihinde düzenlenmiştir -
Gemini ve gpt kullanıyorum mimari tasarım için
Revize verince saçmalıyorlar.