Yapay Zeka Dialog

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    poison_ivy
    poison_ivy's avatar
    Erkek
    prens haydar fenaymış :D

GOA/PSYCHEDELİC TRANCE
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

şimdi şöyle düşündüm kategori kategori açsak dbde tablo yani

soru : naber, nerde, nasıl, kimle vs..
    eylem : geldim, gittim, yaptım, ettim

acaba bu şekilde bot nasıl kendi kendine cümle yaratabilir ki harbi dashaqlı algoritma lazım sanıyorum.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

ben ona çok kafa patlattım ancak işin içinde yapım ekleri çekim ekleri vs olunca kayış kopuyor :D anca basit cümle kurdurabiliriz ben geldim ben gittim sen geldin sen gittin gibi. algoritması da basit olur. bu da bi işe yaramaz kanımca ya da şöyle;

insan: selam ben geldim

bot: selam sen hoş geldin 

insan: nasılsın?

bot: iyiyim, sen nasılsın? 

gibi. bunu yaptırabiliriz kelime grupları ve algoritmayla.

:|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek

hocam bi de kelimelerin yanlış yazılması vs de var. bunlarıda algılaması lazım

ör:  geliyorum yerine geliyom, geldim yerine geldm yazılınca anlaması cevap üretmesi lazım.

google dada var. bunu mu edmek istedin diye atlıyo hemen:D üzerinde çalışıyorum bu sistemin. senden haber beklerken değişik fikirler üretmeye çalışıyorum=)

..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    abi anne kavramına göz diksek az :| kötü koyuyor ya :|

Boş İşler Uzmanı..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

pesimistzombie bunu yazdı:
    -----------------------------

ben ona çok kafa patlattım ancak işin içinde yapım ekleri çekim ekleri vs olunca kayış kopuyor :D anca basit cümle kurdurabiliriz ben geldim ben gittim sen geldin sen gittin gibi. algoritması da basit olur. bu da bi işe yaramaz kanımca ya da şöyle;

insan: selam ben geldim

bot: selam sen hoş geldin 

insan: nasılsın?

bot: iyiyim, sen nasılsın? 

gibi. bunu yaptırabiliriz kelime grupları ve algoritmayla.

hoca naparsak yapalım şu var kategorili olması gerek ve cevapları arayacak mesela 

okul-

buraya girşi yapıcak "okula gidiyor musun" diye gitmiyorum, hayır falan cevabı gelirse olumsuz olarak algılayıp işe yönelicek çalışıyor musun o zaman diye eğer okuyorum derse

-kaçıncı sınıf
    -bölüm ne

vs gibi sorular soracak.Başka türlü akıllı olmaz bu bot :) tabi yine yapay zeka işin içinde olmayacak.Sadece güzel algoritma ve bol olan kelime haznesini iyi kullanmasıyla ortaya çıkıcak.Benim amacım şu andan itibaren bu :)

Yoksa kendi kendine cevap vermesi için Türk dil kurumundan yardım almalıyız sanırım :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

HeadBanger bunu yazdı:
    abi anne kavramına göz diksek az :| kötü koyuyor ya :|

puhuahua :D hoca laf sokmayınca birşey demiyor küfür etmey çalışırsan, laf sokarsan feci bozuyor.Fakat yine anında bozuyor yoksa 3-4 cümlede kolayca laf sokabilirsin bota :) misin yazınca bilmem belki olabilir belki olamaz diyordu mesela onu kötüye kullanıyorlardı şimdi pek değil ekledim.Yanlış hatırlamıyorsam misin di o.

& lepusmorris

hoca bana kalırsa orda yapay zekanın bittiği nokta :D çünkü düzgün anlayabilmesi için sesli harf, sessiz harf bakacak, kelime bilgisi bakacak.Zor o.Benim bottada napıyon , nabıyon yazıyorlardı soınun onlarıda ekledim.Bazı kelimeleride bilmemne olmasın o diye düzelttiriyorum :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

@lepusmorris sesli harfleri çıkarsak hem anahtardan hem cümleden ona göre eşleştirme yapsak glym, glyrm  yine istisnalar yüzünden işe yaramıyor. anahtarları geliyorum,geliyom,geliom gibi yapsak bize düşen iş daha fazla olacak bu nedenle ona bi çözüm bulmak lazım haklısın. bu da şöyle olabilir belki anahtar içinde geçen harfleri saydırıp cümlede eşleştirmek.. cümlede derken cümlenin her kelimesinde eşleştirmek..

mesela:

anahtar: geliyorum 

yazılan: tamam geliom bekle

eşleşenler;  geliom

cümle içinde değil cümle içindeki her kelime için eşleşme yapılacak dikkatinizi çekerim.

bunun da dezavantajları olacaktır şöyleki;

anahtar: ip

yazılan: beni neden iplemiyorsun? 

eşleşenler; iplemiyorsun 

eh bot kalkıp buna ha ip yazmış diye cevap olarak ip atlayalım mı derse olmaz :D

yani kısaca 10 20 fonksiyon birden olmalı hepsini gözden geçirmeli hepsini analiz etmeli en kararlı ve doğru cümleyi bulup yapıştırmalı. bu da biraz insanı yorar serverı yorduğu gibi. 

benim yazdığım botta mesela akıllı olması için çeşitli fonksiyonlar yapmıştım neydi onlar örnek;

anahtar: merhaba

yazılan: mer+haba , merrrhabaaa, merha!ba,

her şekilde yazılanı merhaba olarak algılıyor bu da zekayı arttırıyor. veya

anahtar: çığırtmak 

yazılan:  cigirtmak, ciğirtmak, cıgırtmak, çıgırtmak

noktalı harfler yanlış yazılsa da anlayabiliyor bu da zekayı arttırıyor..

bunun gibi ufak ama etkili fonksiyonlar her şekilde yapay zekayı yükseltir. bot kullanıcıdan daha zeki olmak zorunda.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

@zumsuk tabi o da ayrı bir olay aslında database ve algoritma tasarımı onun üzerine de yapılabilir.

anahtar kelime: okul 

buna gelecek olası cevaplar belirlenir dallanır budaklanır gider. piramit gibi ya da ağaç gibi önemli ve güçlü anahtarlar onların alt anahtarları onların alt anahtarları......

kim uğraşır ? :/ 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

pesimistzombie bunu yazdı:

@zumsuk tabi o da ayrı bir olay aslında database ve algoritma tasarımı onun üzerine de yapılabilir.

anahtar kelime: okul 

buna gelecek olası cevaplar belirlenir dallanır budaklanır gider. piramit gibi ya da ağaç gibi önemli ve güçlü anahtarlar onların alt anahtarları onların alt anahtarları......

kim uğraşır ? :/ 

sanırım ben :D çok mu zor olur ki ?

Toplam Hit: 5583 Toplam Mesaj: 46