Yapay Zeka Dialog
-
zumsukcum kafam bi milyon şimdi beyin fırtınası yaparsam motoru yakıcam o yüzden yüzeysel geçicem.
Beyin=Database
sinir sistemi=Fonksiyonlar
işi bu şekilde ele almak lazım.. fonksiyonlar kadar db tasarımı da önemli.
sen databasede ali, ayşe ve ahmeti farklı şekilde depolayıp aliyi ayşe ve ahmetle, ayşeyi ali ve ahmetle, ahmeti ali ve ayşeyle eşleştirmelisin.
fonksiyonunuda buna göre yazmalısın.
aliyle ilişkisi olan kimler? ahmet ve ayşe.. ahmet nesi ayşe nesi? şeklinde sorgulatıp cevabı bulduracaksın.
yoktan yere yapay zeka olmaz.. verileri de fonksiyonu da sen yapıcaksın..
yukardaki örnekle yola çıkarsak sen database tasarımında
olumlu duygular, olumsuz duygular, olumlu eylemler, olumsuz eylemler, özneler, sıfatlar, zarflar vırtlar zırtlar diye bi şekilde kelime gruplarını kök halde depolayacaksın.. tüm bunlar arasında bağ kuracaksın iyi - kötü arasında bir bağ, iyi - güzel arasında bir bağ.. hepsi birbirine bağlanacak ve bunu gelen veriye göre kurulması gereken cümleyi oluşturmakta kullanacaksın.. kelimeleri bir araya getireceksin, özneye göre zamana göre ve kelimelere göre ekler takılar kaynaştırmalar kullanacaksın ... bot olumsuz cümle kullanacaksa iyi ile eşleşen zıt kelime kötüyü bulabilecek.. olumlu (tasdikler nitelikte) kullanacaksa kötü ile eşleşen berbatı bulabilecek.. soru soracaksa cümleyi bozmadan neden nasıl niçin sebep şeklinde karşı tarafa geri yollayacak..
database yani beyin ayrıntılı olursa gelen cümleyi database tasarımıyla bile analiz ettirebilirsin bunun için aslında en güzel örnek sana sorular sorup aklından tuttuğunu tahmin eden bi site vardı ya da şu liptonun herşeyi bilen kadını gibi.. kelimeleri ayırdığın gruplara göre cümlede kabaca anlatılmak istenen şeyi analiz edip ona göre cevap bastırtabilirsin yeterki taşla pirinci ayıklatmasını bil.
500 tane kelime varsa dbde bu yolla binbir çeşit cümle kurdurtabilirsin bota gelen cümleleri analiz ettirebilirsin.. düşüncem bu yanılıyor da olabilirim tabiki.
şimdi biri çıkıp diyecekki bunun yapay zeka ile ne alakası var..
alakası şu iyi ne demek kötü ne demek güzel ne demek bunları biz birilerinin anlatmasıyla anladık. hisleri karıştırmayın.
databasedeki iyi hücresi içindeki bir kelimeyi bota iyi olarak anlatabiliriz.. kötü hücresindeki başka kelimeyi kötü olarak anlatabiliriz..
gelen cümlenin iyi veya kötü olduğunu bu şekilde tespit ettirip yine bu şekilde cevap da verdirtebiliriz. alakası bu işte.
-
http://www.alicebot.org/superbot.html
bence alice botununda bizim botlardan farkı yok ne dersin ?
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------http://www.alicebot.org/superbot.html
-----------------------------ya oğlum yat zıbar ya :D
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------http://www.alicebot.org/superbot.html
-----------------------------ya oğlum yat zıbar ya :D
-----------------------------heyytt :D ne yatıcam olm adamlar yok yapay zekaymış yok bilmem neymiş diyor.Yalan hikaye, bizim botun aynısının farklı versiyonu.
http://www.tarcan.tur0.org
ahanda tarcan.Alice ile tek farkı alice te bir kaç bin kelime var tarcanada 400 kelime var..
-
prenshaydar ı beğendim. ama bi yerden sonra saçmalıyor :| gecenin bu saatinde uğraşacak bişeY(birini xD ) arıyordum bende :))) .... " uykum gelmiyor ne yapim " diyorum küfür ediyo abaza bot :F
-
no-violence bunu yazdı:
-----------------------------
prenshaydar ı beğendim. ama bi yerden sonra saçmalıyor :| gecenin bu saatinde uğraşacak bişeY(birini xD ) arıyordum bende :))) .... " uykum gelmiyor ne yapim " diyorum küfür ediyo abaza bot :F
haydarı görmemiştim.
Bu da iyi cevaplar veriyor :) -
malesef bu yapay zeka deil :) nöronları fln simule ediolar hoca bi araştir istersen.
-
gVeR bunu yazdı:
malesef bu yapay zeka deil :) nöronları fln simule ediolar hoca bi araştir istersen.
-----------------------------evet hocam hiç biri yapay zeka değil.Kaldı ki yapay zekalı bir bot bulma umudum suya düştü.Sanki yok.Bi alice vardı, oda görüdğüm kadarıyla tarcan, pesi yada x botla aynı şekilde elle giriliyor
-
Deli etti bot her söylediğime bunu demek istiyorsun diyor :D
-
prenshaydar bok gibi saçma sapan seviyesiz bişi