Yapay Zeka Dialog
-
Branxian bunu yazdı:
-----------------------------Deli etti bot her söylediğime bunu demek istiyorsun diyor :D
-----------------------------hoca bi zahmet yazıverseniz şuraya ? :) Loglamıyorum, logları okuyamıyorum bu nedenle.Sizde yazmazsanız göremm.Göremzsem kelime haznesi genişleyemz.İligli konu :
-
Tamam hocam birdaha konuşurum botla hatırladıklarımı yazarım ona copy-paste ustalıgı ile buraya aktarırım :p
-
http://pandorabots.com
adresinden sign up var yukarda kendi botunuzu yapabiliyorsunuz.
Dosya sistemi halinde var :S denm yaptım ekleme-çıkartma yapabilyiorsunuz mevzu şu ;
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<aiml version="1.0">
<category>
<pattern>NABER</pattern>
<template>iidir sen</template>
</category>
</aiml>
-
zumsuk hocam sen bu işe baya bi kafa patlatmıssın gıbı duruyor bana kalırsa botu şu şekilde hazırlamalısın.
şimdi geniş ele alalım meseleyi:
Botun amacı insan gibi tepkiler vermek karsıdakının tepkı vermesini saglamak.peki biz yani insanlarbunu nasıl yapıyoruz.şoyleki bebekliğimizden hatta anne karnından beri etrafımızdakı insanlar çeşitli sesleri çıkartıp belirlişeyler yapıyor. zamanla nesnelerin nelerleilgili olduğunu nelerin birbirini cagrıstırdıgını nelerin ne baglantıar kurdugnu kafamıza yerleştiriyoruz.ilk başta konuşmalar sadece 1 kelime olarak vede nesne yada fiil olarak baslıyor.daha sonra nesnelerle fiilleri birleştiriyoruz. daha sonra çekim olmadan cumleler uretiyoruz.daha sonra cumlelere zaman ve kışı , sahiplik kavramlarını eklıyoruz . 10 yasına dogru gercek cumleler yanı karısık cumleler gelmeye baslıyor. en son ıse tecrube ve mantık birleşiyor ve konusmayı olusturuyor.
bu kdr seyi niye anlattım . bence sende ilk basta tarcanı bebeklıktan baslatmalısın. kelımelerı onun kodlarına deıl programı calıstırdıktan sonra onunla konusarak ogreteceksin.mesela iki kişi karsılıklı konusuyomus gibi yapcaksın cumleleri yazcaksın o ise cümledeki kelimeleri bulup kendi datasına atcak birbirleriyle baglantı kurcak.gittikce baglantı kurduğu kelime sayısı artcak en son sen botu pardon Tarcanı calıstırdıgında o senın yazdıgın cumledekı kelımelerin birbiriyle olan baglantısına bakacak ve bunlara verilen cevaplardakı baglantılara bakacak. daha sonra en manıklı cevabı sana yazacak.
demek istediğim onu kutuk yapma bişeyler ogrenebilsinki bizim ilgimizi ceksin.
çok yazdım.umarım işe yarar.
-
hocam 1 ayı geçti sanırım bu projeyle uğraşmaya başladım.Kafamda yaklaşık 40-50 tane farklı senaryo var.Bazılarını daha düşünce aşamasında eledim, bazılarını test ettim olmadı.
Cidden bot projesi Türkçede o kadar kolay değil.Yani fiiller vs.. giriyor işin içine bi ton ek giriyor.Bunun için iyi bir php bilgisi gerek, o yetmez cümle bilgisi gerek, oda yetmez düzenli ifadelri falan kullanacaksın.Çok karışık işlemler.
Bunun yerine öncelikli şekilde yapayım dedim fakat öncelik verdiğimde zekice girilmesi lazım.Algoritması eskisine göre çok daha iyi oldu fakat ufak problemler var.
Tarcan eğlence amacıyla gidecek tabi ki fakat benim test saham.Yani hem php yi hemde bot işini öğrenmeye çalışıyorum.Bunun yerine insanlara yardımcı olmaya çalışacağım.Ne gibi ?
nobetcieczane:istanbul
yazdığında o günkü nöbetçi eczanelri göeceksin.yada sondakika: yazdığında son dakika gelişmelerini.Bunun gibi
okullar:eskişehir
tvakışı:kanal
yemektarifi:kurabiye
kampanya:markamesela kampanya:Casper yazdığında casper markasının kampanyaları vs.. gibi bir sürü modül düşünüyorum.
---------------
bunun altında şu yatıyor bir insan neden tarcan gibi birşeye 2. kez gelsin ? Yani kaç kez gelir ki ? yılda 1 ?, 2 ?? bilemedin ve çok iyimser bir şey söyledin 3.Daha fazlası ? olmaz.Çünkü tarcana gelir 3. kelimeden sorna küfür eder çıkar gider.Bunun yerine insanlara hizmet gerekir.Bu projelerde bir nevi linux, açık kaynak felsefelrini uygulayacağım.
Yani insanlara hizmet edeceğim, bilgi getireceğim ve ücretsiz ama işlerine yarayacak şekilde.Taran işin vitrini olacak.Hatta bunu insanlara yönelticem.Yakında temalarını yapabileceksiniz, banner zaten kullanıcılardan geliyor.
Sadece bu kadar değil sitenize iframe ile alırken yada script ile çekerken
index.php?ad=ZUMSUK&boyut=TAM&tema=KIRMIZI
şeklinde farklı şeylerlede çekbilecksiniz.Bu ilk adımım.İkinci adımda ise kendi konuşma içeriğinizi oluşturabileceksiniz.Bir xml gibi birşey olabilir.Bu şekilde sitenizde kendi konuşan botunuzu yayınlayacaksınız.İsmi, renkleri herşeyi size ait.
Benim bundan kazancım sadece ilk başta yayınlayacağım
"bu hizmet ücretsiz olarak bilmemne.com adresi tarafından sağlanmaktadır"
olacaktır.Bunun gibi farklı düşüncelerimde var.
-------
Öncelikli amacım fazlasıyla kelime girmek, algoritmasını güçlendirmek adam gibi konuşturabilmek