folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Yapay Zeka Sonrası Ne Halt Edeceğiz - Yazılımcılar

Yapay Zeka Sonrası Ne Halt Edeceğiz - Yazılımcılar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Almanyada ki 19 yıllık Türk bir yazılımcının yorumlarını izlemenizi şiddetle tavsiye ederim:

https://youtu.be/qUMwfiD6i3w?si=TEquYKRDk7woEeMg

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Almanyada ki 19 yıllık Türk bir yazılımcının yorumlarını izlemenizi şiddetle tavsiye ederim:

video gizli diyor

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

bi şey olmaz ortada panikleyecek bir şey yok.
    adamlar müthiş bir iş yapıyorlar onu takip etmenin keyfini çıkarmak lazım.
    yapay zeka böle gelişirken illa ki biz de bir yana evriliriz. o mu bize asistanlık yapar biz mi ona ya da olaylar nasıl gelişir şu an bunu kestirmek falcılık zaten. Tüm yazılım sektörünü AI ele geçirecek olsa bile bu T anında birden olacak değil, illa ki bir süreç olacak. O sırada herkes şekillenir bi kalıba göre sakin :D

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

pr ve marketinge yönelin beyler. bu AI sayesinde ilkokul çocukları bile güzel app websitesi vb yapabilecek. ama mesele app yapmak değil. koskoca meta bile thereads'ı tutturamadı twitter karşısında. iyi pazarlayan kazanır. devir buraya gidiyor.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

Yapay zekanın yazılımcıların işini elinden alması mümkün değil. Aynı şeyleri tekrar tekrar anlatmamıza gerek yok. Yapay zeka pek çok meslekte olduğu gibi yazılım tarafında da üretkenliği artıracak olan bir araç.

Bu tarz muhabbetlerdeki en bomba kısım ise bitecek meslek olarak yazılımcılığı görmeleri. Yazılım geliştiricinin yerini alacak teknoloji gelişse, dünyada meslek kalır mı? Öğretmen, doktor vb. meslek kalmaz kalmaz.

Bir kaç sene daha yazılımcı olmayanlardan "yazılım bitecek" muhabbeti dinleriz. 2-3 sene sonra sesler kesilir. Yapay zekanın düşündükleri gibi bir şey olmadığını anlarlar.

lrny.app
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

olm niye sürekli bu boş geyiği yapıyonuz cidden anlamıyorum.

bakın burası teknoloji forumu, illa her gün anasayfada chatgpt ye sorsan şak diye cevabını alacağın şeyler var. ya da google a yazsan zınk diye bulacğaın şeyler her gün soruluyor.

ya amına koyim ben boğaziçi üniv. terkim. öyle bi okul ki orda okuyan kendini allah sanıyo. git sor "hz muhammed kim?" diye der ki "benim peygamber ya ben yolladım " böyle tipler. excel sınavı var, burdaki mallara diyorum ki "f1 e bas yardım çıkıyo le lazımsa yaz çıkar orda" yok yapamıyo , kalıyo sınavdan. şimdi bu adam gidecek chagpt ile yazılım yapacak benim işimi elimden alacak :P sikimin başını alır asdfa

no-code platformlar alamamış işimi elimden bu alacak :D

yarrrrrrrrrrrrakkkkkkkkkkkkkkkkkk alır.

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

video gizli diyor

Burda

https://youtu.be/SzgwBsOEz5c?si=Au5U1FRAyzwtOb9_

zeybekustasi tarafından 17/May/24 01:24 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

olm niye sürekli bu boş geyiği yapıyonuz cidden anlamıyorum.

bakın burası teknoloji forumu, illa her gün anasayfada chatgpt ye sorsan şak diye cevabını alacağın şeyler var. ya da google a yazsan zınk diye bulacğaın şeyler her gün soruluyor.

ya amına koyim ben boğaziçi üniv. terkim. öyle bi okul ki orda okuyan kendini allah sanıyo. git sor "hz muhammed kim?" diye der ki "benim peygamber ya ben yolladım " böyle tipler. excel sınavı var, burdaki mallara diyorum ki "f1 e bas yardım çıkıyo le lazımsa yaz çıkar orda" yok yapamıyo , kalıyo sınavdan. şimdi bu adam gidecek chagpt ile yazılım yapacak benim işimi elimden alacak :P sikimin başını alır asdfa

no-code platformlar alamamış işimi elimden bu alacak :D

yarrrrrrrrrrrrakkkkkkkkkkkkkkkkkk alır.

Bu ne ozguven yiğidim

Kurtlar tasma takmaz....
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

İki sene önce kardeşimin ağzında aft benzeri birşey çıktı. Doktor googleden resimlere bakarak karar vermeye çalıştı. Bu yıl aynı doktoru gördüm kasım kasım kasılarak yürüyor ((: yapat zekayı doktorlara ihtiyaç kalmayana kadar doktorlarda kullanacak.

Yapay zekalı doktor istasyonları bile kurulabilir. Şarj istasyonları gibi. Zaten idrar inceleyen klozet bile var diyorlardı. Gidersin istasyona idrar ve kan alır, sonuçları değerlendirir. Ha biz görür müyüz orası tartışılır.

Şeyhin konuşmasını izledim, tanıtım videolarını izledim. Birçok sektörü bitirecek gibi duruyor. Bu hali bile korkutucu. Bunlar tabi topluma yansıtılan kısmı. Daha kim bilir ne kompleks versiyonları vardır ellerinde. 

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    tarzan bunu yazdı

İki sene önce kardeşimin ağzında aft benzeri birşey çıktı. Doktor googleden resimlere bakarak karar vermeye çalıştı. Bu yıl aynı doktoru gördüm kasım kasım kasılarak yürüyor ((: yapat zekayı doktorlara ihtiyaç kalmayana kadar doktorlarda kullanacak.

Yapay zekalı doktor istasyonları bile kurulabilir. Şarj istasyonları gibi. Zaten idrar inceleyen klozet bile var diyorlardı. Gidersin istasyona idrar ve kan alır, sonuçları değerlendirir. Ha biz görür müyüz orası tartışılır.

Şeyhin konuşmasını izledim, tanıtım videolarını izledim. Birçok sektörü bitirecek gibi duruyor. Bu hali bile korkutucu. Bunlar tabi topluma yansıtılan kısmı. Daha kim bilir ne kompleks versiyonları vardır ellerinde. 

Sıvı biyopsi ve genetik analizler de yeteri kadar gelişti mi ucuzladı mı gerçekten doktorların çoğu işsiz olacak.

İdrardan kanserli hücre tespiti yapılıyor. Tabi iş o kadar kolay değil, ciddi biyoinformatik lazımi makine öğrenmesini bilmek lazım, onu bilenler de biyoloji bilmiyor. Temel bilimlerin en çok tıkanmasının sebebi mühendislikle arasındaki köprünün yetersiz olması.

köpek bile kokusundan adamın hastalığını anlayabiliryor, ancak tıp uru yumruk kadar oluo da adam ben göremiyorum sol gözüm kapandı dediğinde mr a alarak görebiliyor. 1 milyon 3 nesil sağlıklı insanın idrarı, teri ve kanı tahlil edilip sonrasında kesin tanı almış altın belirtiler gösteren her hastalıktan yüzbinlerce insana da aynı test uygulanıp yapayzekaya sonuçlar sunulduğunda, muhtemelen iş gattaca ya dönecek hatta çok daa ilerisi, yatkınlıktan tutunda ortalama kaç seneye ne kanseri olursun böyle beslenirsen sana söyleyebilecek.

Şuan tahlillerde sadece bildiğin moleküllere ve sadece bakmak istediğine bakabiliyorsun, öyle verdim herşeyi çıkart diye bir sistem yok, içinde bu var mı diye analiz yapılabilir. Ancak tabi çok kompleks bir sistem var, kim biir bilmediğimiz hangi moleküller hangi durumdalar. Dediğim gibi, adam idrarda sadece kanser hücresi bakıyor diyorumya. Aslında tam manasıyla kanser hücresini aramıyor. Sadece bozun akciğer kanseri hücresinin ürettiğini bildiğimiz moleküller ya da proteinler var, onlar bir şekilde kana karışıp atılıyor, işte bunu bulduğunda diyorki sende akciğer kanseri var. 

Kova çağındayız zaten bu 20 yıl başka bir 20 yıl olacak 

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
Toplam Hit: 6616 Toplam Mesaj: 73
yazılımcı