Yaşadığınız En Büyük Travma Ve Sonrasındaki Güç?
-
Yan binada canlı bomba patladı , taşındım
-
hayatımın en büyük travmasını şu noktada yaşıyorum.
son zamanlarda devamlı düşünüyorum.düşünmekten anam ağlamış durumda.
ne filmden zevk alıyorum ne kitap okumaktan. dünya kadar hobim var. onları bile yapamıyorum
arkadaş okumak istediğim kitaplardan bir koli hediye göndermiş. ikişer sayfa okuyup bırakıyorum
film ve dizlerde uyuyanlara kızardım şimdi sonlarını göremiyorum.
gezip tozmakta artık sıkıcı.
dün alışverişe çıktım kendime bir sade düz bir etek alacağım.
istediğimi bulamadım
giyimden anladığım için bu kısım benim için hep sorun zaten.
dikiş hatası olan kötü kumaşlı saçma salak etekler 200 tl. sofu yok, fermuarı bozuk... eh idare eder dediğin 300 tl
parasında değilim zaten param elimde ancak geliş fiyatı en fazla 75 olan eteğe göz göre göre anneler günü diye 200 tl kazık yemek istemedim.
eteği sevsem beğensem kaliteli olsa ve param olmasa, inan içim hiç acımaz . var ama alamadım derdim :)
sinir oluyorum şu esnaf milletine.
yani artık alışveriş bile zevk vermiyor.
alamadan geldim .
karar verdim yeni bir hayata başlayım şehir değiştreyim işe gireyim dedim .
şu akrabaları görmeyim. zaten bozuşmamak için yıllarca sabrettim.
eve tv almayım sakince yaşayım dedim.
bu hafta kısmetse taşınıyorum tekirdağına ancak gel gör ki
yine bir çıkmazdayım.
iş daha hazır değil çalışsam bile muhtemlen 5000 den fazla bir maaş alamayacağım ilk 1 sene
ev aldık ancak çalışacağım yere çok uzak , yol parası kira gibi olacak üstelik abimlere çok uzak olacağım ve çevrede hiç tanışım yok.
zaten tekirdağ insanı çok sevimsiz. ne gülüyorlar ne adam gibi muhabbet edebiliyorsun, hiç güven verici tarafları yok . sani her an dolandıracakmış gibi. bana mı denk gelmedi ?
kira tut diyorlar kira 1+1 de 2500
2+1 de 2500 :)
eşyalı da eşyasızda 2500.. böyle saçma bir piyasa :)
emlakçı parası deposito gibi diğer saçma şeyler ile durduk yere 7500 para vereceğim sadece eve girmek için
daha eşyası falan saymıyorum
eşya alsam kirayı zor tutuyorum. eşyalı tutsam başkasının eşyasında yaşayamam titiz temiz biriyim.
kirayı versem eşya alamıyorum :)
abimler bizde kal mis gibi 0 masraf sonra duruma bakarsın diyor ancak başkasının evinde rahat edemem.
kendi evimi kiraya vermek istemiyorum çünkü ailem gelince kalacaklar
hem zaten kiracıyla uğraşacak durumum yok
üstelik annemi yanıma alacağım bakmak için ..
çok para yok
iş yok
kiralık ev yok
annem hasta benimle gelmek istemiyor.
ben onunla orada kalmak istemiyorum
zaten ülkeninde içine edilmiş durumda.
köşebaşı bir pakistan afganı tarafından tacize uğrayacağım korkusu sarmaya başladı beni
haberleri okudukça savaşın ortasında kalacağız diye ruhum daralıyor.
kendi hayatım supermiş gibi birde ülke insanına ayrıca üzülüyorum
akrabalarım koyu akpli . hala bayramda yokladım toz kondurmuyorlar
sizde millet uyandı deyip durun
"burada erkek olup dolu dolu küfür etmek lazımdı" edemiyorum :)
ancak ne uyanması, seçimde ebenizinkini görürsünüz . kimsenin uyandığı yok. kendi kendinize seviniyorsunuz..
sadece iki yüzlü oldukları için sizlere politik davranıyorlar.
2023 seçim gecesi görüşürüz. bir bok değişmeyecek
evi satıp o parayla yurtdışına gideyim desem yine tekim. yalnızlığı sevmiyorum. hatta nefret ederim.
kendi alanımda yalnız olacağım ama istediğimde dünya görüşcecek insan olmalı. . yani yalnızlık benim tercihim olmalı mecburiyet değil.
gittim diyelim
hem çalışmazsam bir anlamı yok parayı yiyp geri mi geleyim :)
hadi onu hallettim yabancı dil yok ki bir garsonluk yapasın en fazla
hadi tahih kuşu bana vurdu diyeliym ve green card çıktı ve hadi gel dediler
yine gitsem gidemem ailem burada
sadece kendimi kurtarmakla sorunlar çözülmüyor ki.
gitsem gidemyorum
kalsam kalamıyorum
canım çok sıkılıyor.
eğer bu yıl sonuna kadar bana birşey olmazsa, merak etmeyin daha hiçbirşey olmaz :)
işte bu travmayı nasıl atlatığımı anlatırım :)
-
@futurist
Zaten şu an yqpmış olduğun şey dolaylı yoldan içini boşaltmak. Bunu her daim sürekli yapar hale gelmek gerekiyor.
Yaşadığınız veya kızdığınız olayları akşamına olduğu gibi yaşayarak dile getirin. Olaylar taze olduğu için içinizdeki öfke sinir hafifleyecektir. İşin özü bu zaten, yaşanılan olay hastalığa dönüşmeden içinden atıyorsun. Bi nevi topraklama gibi düşünün .
Bu tür sorunların çözümünde en güzel yöntemlerden biri de yazmaktır. Eskiye dönük ne var ne yok yazmak bile insanın üstündeki negatşfliği atmasına sebep olur.
-
zamana bırakmaktan başka çare yok daha önce bir konuda yazmıştım başımdan geçenleri tekrar etmeye gerek yok . Öyle böyle yaşamak ayakta kalmak zorundayız insan birşeye bel bağlanıp yaşamak zorunda