Yaşasın KKTC İşbirlikçilerden Kurtuldu, Eroğlu Cumhurbaşkanı Oldu.
-
xzxz bunu yazdı:
---------------------------madem seni ilgilendirmiyor kıbrıs meselesi niye gelipte ısrarla bu konuda saçmalama gereği duyuyorsun ki ? ayrıca biz Türkiye de ölçü birimi olarak metre ve kilometre kullanırız , sizin amerikada o mil hesabı ...
taaa wyomingden iowadan gelipte bu ülkenin insanlarına ne yapacağını öğretmeye utanmıyormusunuz , her bi halta karışmak zorundasınız zaten, madem çok seviyon tayyibinide al git coloradoya , sıkıntı vermeyelim sana
-----------------------------benim hangi konuda ne yazdığım seni ilgilendirir mi ? sen bu forumun bekçisi misin ? ayrıca mil evrensel bir birimdir.Türkiye'de de kullanılır, avrupada da amerikada da.
ayrıca amerikada değil türkiyedeyim.bu ülkenin gündemiyle ilgili istediğim gibi yorum yaparım.burası forum ortamı olduğuna göre zurnanın son deliği konumuna geçen sen, buna karışamazsın.
işine bak.
-
1903 bunu yazdı:
-----------------------------
kaygusuz bunu yazdı:
mal 1 di mal 2 oldu.
akepenin yardakçıları zorunuza gitti dimi kıbrısta ulusalcı birisi geldi diye..tayibiniz o kadar zorbalık etsede halkın istediği oldu.
inşallah bi dahaki seçimdede akp koalisyona tıkanır sonra yok olur gider...zorunuza gidecek ekmeğiniz elden gidecek işte bu sizin sonunuz korkunuz bu olacak diye homurdanmalarınız bundandır...kendi cemaatinden başkasına dusman olan sizin zihniyetinizde vardır. hani boşbakanınız almayın o gazeteleri diye faşist bir açıklama yapmıştı işte asıl düşmanlık sizin zihniyetinizde var. o gazeteleri isteyen okusun banane istersen sende oku ama ben pek okumam aslan parçası. Kıbrısta yaşayanlar ülkesinin nereye gittiğini anladı gereken cevabı verdi...
o dediğin gazteleri okumam...gazeteye parada vermem.ama dingil beynin öyle algılıyor malesef.
vay akepe sazcıları vay...vay karakterini satanlar vay...
-----------------------------asıl malın kim olduğu, zaten dışardan üsluba bakıldığında açıkça ortaya çıkıyor.bir kere okuduğunu anlayabilme yeteneğine sahip değilsin.
insanların kıbrısta seçilenlerle alakalı bir derdi yok.kişisel olarak konuşayım benim yok.çünkü beni hiç mi hiç ilgilendirmez.ama senin millerce öteden insanlara hain yaftası yapıştırmana anlam veremiyor.arkadaş burdakilere yaptın.bu da saçmaydı ama.taa ordaki adamı, tanımadığın görmediğin iklimlerin insanlarına nasıl böyle yaklaşabiliyorsun.bu ahmaklık değil de nedir diye soruyor insan.
-----------------------------bilip bilmeden yazarsın işte bu kafayla.
kıbrısta yaşayan 2 arkadaşım var birisi üniversite arkadaşımdı diğer uzaktan. taa ötelerde dediğin kıbrıs kefen örtümüzdür. durumu hali hergün haberlerden inceleyerek neler olup bittiğini gayet iyi anlıyorum.
hatta eskiden beridir www.kibris1974.com sitesindeki gazetelerdeki köşeyazarların metinlerinden neler döndüğünü iyi anladım.
ben bir insanın soyuna sopuna bakmam. ben bir insanın kafasındaki ihanet düşünceleriyle kanı bozuk olduğunu görürürüm. işte bunlardan biriside sensin. açık ve net.
-
Ve bikez daha anlıyoruz ki Milliyetçi arkadaşlar adadaki Türk halkını düşünerek değil adanın konumu ve kendi ülkelerinin çıkarları doğrultusunda konuşmaya devam ediyorlar..
-
Knightkib bunu yazdı:
cyrpt bunu yazdı:
Arkadasım senınde gormek ıstemedıgın onemlı nokta ab ve bazı zatı muhteremlerın (bakınız ampul) nın en buyuk sorunu turk askerıdır bunu sakın aklından cıkarma. bu gun turk askerının kıbrıstan cıkmasını kabullenmek demek ne demek ılk once sen bunu ogren o gazetelerde yazanları bende senın kadar ıyı bılıyorum sen agızdan cıkanı bırak asıl dusunceye bak... Bok aynı bok sadece rengı farklı
-----------------------------Bu gün türk askerinin çıkmasının ne demek olduğunu inan senden çok daha iyi biliyorum..
Şöylede özetleyebilirim..
1- Kıbrıs Türk toplumu yeterli bir anlaşma olmadığı sürece askerin çekilmesi adada kan akması demektir.. Rum tarafının hergün yeni silahlar satın aldığı gözümüzden kaçmıyor..2- Türk askerinin adadan çekilmesi Türkiyenin Stratejik olarak akdenizdeki gücünün azalması anlamına gelir..
3- Türk askerinin adadan çekilmesi Rum yönetimine adayı Tepside sunmak gibi birşey olur..zumsuk bunu yazdı:
birde şu yöne bakalım.İşbirlikçilerinden kurtulma sebebi nedir ?
Kıbrısta 2 dönemdir ubp yoktu.Benzine zam geldi.Sebebi bu.Kıbrıslılarla konuştuğumda alayı benzinden şikayet ediyor.Bende sinirlenmemek için elimden geleni yapıyorum.
Bunun dışında kıbrısa sadece Türkiyeden değil, birleşmiş milletlerden falanda para geliyor.Ülke kurmakmış...Onlar hallerinden memnun.
Burdan sonra Türkiye ye gittiğimde şaşırıyorum.Buraya geldiğimde de şaşırmıştım.Arabaları görseniz..Mercedes ve bmw yi geç.celica dan tutun hiç görmedğim araba tiplerine kadar var.
ailede neredeyse kişi başına araba var.Yazları 8-2 iş yapıyorlar.Yaz uygulaması.Zaten arayı falan görseniz.Biraz saatlerde esnek.Bu kadar yatmaya, alınan asgari ücret 1200 küsür.Kıbrıs pahallıymış.Ben burda 600 ytl ile yaşayan çocuk biliyorum.Dışarıda yemezsen pahallı falan değil.
Dışarıda yersen, öğün 10 ytl.
Bizim milletin paraları buraya ve doğuya gidiyor.Başka bir yere gitmiyor.Üstelik adamlar rumlarla fedarasyon kurmaya razılar..
Hayat böyle..Azeri senin peşinden koşar, sen kaçarsın.Sen kıbrısın peşinen koşarsın, kıbrıs kaçar...
-----------------------------UBP baştayken herşey güzeldi benzin de çok ucuzdu zaten..
Diyorum ya 4-5 yıl okumak için buraya gelmek Kıbrıs sorun hakkında çok bilgili olmaya yetip artıyo git konuş 3-4 kişiyle ohh adada kimin iyi kimin kötü olduğunu anında kavrayabiliyorsun.. Yıllardır DP-UBP hükümeti Türkiyeden gelen paralarla ne yaptı acaba ? Ben sana söyleyim ne yaptırdığını.. her 4 yol ortasına çember, çemberin içine de heykel diktirdi. Ülke ekonomisine tek bir katkı yapılmadı.. Devlet daireleri şişirildi öyle zamanlar oldu ki devlet dairelerindeki çalışanlara maaşları ödenemedi türkiyeden ek paketler gönderildi..
Taşıma Su ile yıllarca döndürdükleri bu değirmen dönmeye devam ediyor.. Kıbrıs Türk halkı yıllardır Denktaş - Eroğlu hükümetlerince RAHATA alıştırıldı. Benim Nenelerim, Dedelerim bahçelerinde zeytin toplar bu zeytini çakızdez yapar, yağını da satardı. Üzüm toplar bu üzümün suyunu sıkar şarap yapardı. Elma ağaçları, kaysı (zerdali) ağaçları vardı. 1974 ten sonra nenelerim dedelerim göç ettikten sonra bu devlet onlara Rum tarafında bıraktıklarına karşı eşdeger mal vermişlerdir ( ki bu malları kendi kafalarına göre eşdeger vermişlerdir, kendi yandaşlarına bol keseden verirken karşıtlarını borçlu çıkarmışlardır). Daha önce de dediğim gibi Türkiyeden gelen paralar devlet dairelerine doldurulan memurlara harcanmış üretim adına hiçbir teşvik olmaması ile birlikte Tarım yapmaya çalışan köylüye de destek verilmemiştir. Güzelyurt zamanında Portokal üretimi ile adamızın enazından Portokal, Mandalin gibi Narenciye ihtiyacını karşılıyordu ama Devletin sahip çıkmaması, destek olmaması yüzünden Portokal ağaçları kaderine terkedildi..
Üretim yapamamızın nedenlerinden en büyüğü üzerimizdeki izolasyonlardır tabiki ama devletimiz tarafından destek görüp kendi kendimize yetecek kadarını bile üretebiliyor olsaydık şuan durum daha farklı olurdu. Bu nedenden ötürüdür ki Kendi adıma Türkiyeden bize yardım parası gelmesi beni utandırıyor.. Benim halkım özürlü değil, temellerinde tembel degil.. Zamanla tembelleştirilmiş, hazıra alıştırılmıştır. Kendi kendimize yetecekken dıştan gelen paraya bağımlı bırakıldık..
30 yıldır salla bayrağı al parayı, al devletde kadrolu işi mantığıyla yürütülen devlet mantığı artık daha fazla ilerleyemez.. Kıbrısın Türkiyenin sırtından inme kendi ayakları üzerinde durma vakti çoktan gelmiştir ama Eroğlunun geri gelmesi beni bu konuda umutsuzluğa düşürüyor..
Edit : O Mercedes, BMW sahiplerinin hepsinin değil ama çoğunun da 74 sonrası adaya gelen Türkiye vatandaşları olduğunu belirtmek isterim. Devletden bedavaya aldıkları deniz kenarı arsaları 2004 de sınır kapılarının açılması ile RUM - İNGİLİZ lere Büyük paralar karşılığı satmaları da alkışa değerdi doğrusu.. Bu mudur milliyetçilik anlayışı ?
garga bunu yazdı:
edit :D :D :D
buz dolabindan bir hiyar aldim ona anlatiyorum, o daha iyi dinliyor sizden...
-----------------------------Aynen gardaş :] Belkida hata bizde gerçekten.. Anlamak istemeyen sabit düşünceli insanlara laf anlatmaya çalışıyoruz.
-----------------------------Bak kıbırısın ve kıbrsdakı turk askerının onemını kısaca ne guzel ozetlemıssın :) ama anlayamadıgım nokta bızım menfaatlarımıze tersdusen bır durumu savunanları cıkıp bana savunmanı ne aklım neden mantıgım almıyor... Dıyecemkı ab gırecegımıze ınanıyorsun buna sokadakı cocuga soylesem dah ınanmaz artık... Dıyecemkı rumsun hıc zannetmıyorum... Bu drumda tek bır cevap kalıyor hıc dusunmeden koru korune bırılerını yada bır seylerı savunuyorsun bu durumda kusura bakma ama bırılerının senı bulundugun buzdolabından cıkartmalı
-
cyrpt bunu yazdı:
-----------------------------Bak kıbırısın ve kıbrsdakı turk askerının onemını kısaca ne guzel ozetlemıssın :) ama anlayamadıgım nokta bızım menfaatlarımıze tersdusen bır durumu savunanları cıkıp bana savunmanı ne aklım neden mantıgım almıyor... Dıyecemkı ab gırecegımıze ınanıyorsun buna sokadakı cocuga soylesem dah ınanmaz artık... Dıyecemkı rumsun hıc zannetmıyorum... Bu drumda tek bır cevap kalıyor hıc dusunmeden koru korune bırılerını yada bır seylerı savunuyorsun bu durumda kusura bakma ama bırılerının senı bulundugun buzdolabından cıkartmalı
-----------------------------Talat başa geldiğinden beri Türkiyenin Menfaatleri doğrultusunda bir anlaşmaya çaba gösterdi. Bunu bazıları gibi VATAN, MİLLET, SAKARYA sözleriyle değil ulusal platformda görülmesi gerektiği gibi arka planda Türkiye yönetimi ile birlikte Dış Platformda Kıbrıs Türk Halkının sesi olarak yaptı.. Talatın birçok açıklaması var Türkiye GARANTÖR olmadığı bir Anlaşma KIBRIS TÜRK HALKININ Sonu Olur, Türkiyenin MENFAATLERİ ile örtüşmez diye.
AB konusuna gelince... Sen belki AB karşıtısın ama şuan Türkiyenin seçtiği Türkiyeyi yönetenler ABye girmek için bitaraflarını yırtıyorlar. Siz bilmezsiniz ama türkiye öksürse burda gök gürler.. Türkiyeyi yönetenler KKTC nin politikasına dilediklerince yön verir. Bazı arkadaşların da dediği gibi Talat gider, Eroğlu gelir. Eroğlu gider, Bilmem kim gelir ama Türkiye istekleri dışında bir farklılık olmaz..
Bana kalsa Bağlasınlar KKTC yi Türkiyeye Hem biz kurtulalım bu dertden hem siz..
-
cyrpt bunu yazdı:
-----------------------------Arkadasım senınde gormek ıstemedıgın onemlı nokta ab ve bazı zatı muhteremlerın (bakınız ampul) nın en buyuk sorunu turk askerıdır bunu sakın aklından cıkarma. bu gun turk askerının kıbrıstan cıkmasını kabullenmek demek ne demek ılk once sen bunu ogren o gazetelerde yazanları bende senın kadar ıyı bılıyorum sen agızdan cıkanı bırak asıl dusunceye bak... Bok aynı bok sadece rengı farklı
-----------------------------bence yanlis,
bu sadece senin yorumun olabilir.
bence tam tersi, turk askerinin tek derdi akp ve ab.
ama oda size gore turk askeri, hani size gore turk askeri, turkcudur, baska dostu olamaz, kendi topraklarinda istedigi gibi at kosturur, kendi tanidiklarina guzel bir yasam, milletine gotunu domalmayanada herseyi haram kilan insanlar toplulugu ya size gore turk askeri.
ne demekmis, turk askerinin kibristan cikmasi kabullenmek? merak ettim, ya da kim demis tumu cikiyor diye... cok okuyon sen belli...
-
garga bunu yazdı:
cyrpt bunu yazdı:
-----------------------------Arkadasım senınde gormek ıstemedıgın onemlı nokta ab ve bazı zatı muhteremlerın (bakınız ampul) nın en buyuk sorunu turk askerıdır bunu sakın aklından cıkarma. bu gun turk askerının kıbrıstan cıkmasını kabullenmek demek ne demek ılk once sen bunu ogren o gazetelerde yazanları bende senın kadar ıyı bılıyorum sen agızdan cıkanı bırak asıl dusunceye bak... Bok aynı bok sadece rengı farklı
ama oda size gore turk askeri, hani size gore turk askeri, turkcudur, baska dostu olamaz, kendi topraklarinda istedigi gibi at kosturur, kendi tanidiklarina guzel bir yasam, milletine gotunu domalmayanada herseyi haram kilan insanlar toplulugu ya size gore turk askeri.
ne demekmis, turk askerinin kibristan cikmasi kabullenmek? merak ettim, ya da kim demis tumu cikiyor diye... cok okuyon sen belli...
-----------------------------"yediği tabağa sıçmak" deyimine uygun bir görüş açısı...
-
sen benim yedigim tabagi sahiplenirsen, ben o tabaga sicarim...
ayrica benim orda gorus acisi falan belittigim yok mallik yapmayalim. o cryptin kafasindaki turk askeri, turk ordusunun tanimi bence diye bir yorum yaptim.
hakaret etmek istiyorsan bana, adam gibi edebilirsin onu yaparken korkaklik yapmayin bari.
-
garga bunu yazdı:
cyrpt bunu yazdı:
-----------------------------Arkadasım keske sende bıraz tarıh kıtaplarını karıstırıp gecmısden (mıllı gecmısımızden) ufacık bırazcık ders alacak kadar okusaydın... Sen sadace bazı ınsların dızlerının dıbınde oturuken duyduklarını gelıp tekrarlıyorsun. ne sanıyorsun cok merak edıyorum ab veya avrupa ulkelerının senınle aynımasada aynı yemegı yemek ıstedıklerınımı? Eger buna ınanıyorsan uzgunum ama sana ancak gulerım... Ab sana ancak kendınden artan kemıyı verır bunu sakın unutma. Ayrı turk askerı adadan tamamen cıkmayacak sadece bır kısmı cıkacak dımı :) Buradakı butun arkadasların affına sıgınarak abıyane bır tabır kullanacam "kımse y....gı g....ten bır anda sokmaz ılk once ucundan acık sonra......." umarım bıraz acıklaya bılmısımdır. Senden rıcam gıt bıraz TARAFSIZ ve yorumsuz tarıh kıtaplarını bırazcık oku sadece osmanlının duraklam devrınden baslasan bıle olur ve Allahın vermıs oldugu bızı hayvanlardan ayıran dusunme yetegını bırazını kullanarak anlamaya calıs karsılastırma yap sonra konusalım!
-
ben tc cumhuriyetinin kktcye yolladigi ve milli egitim bakanliginin onayladigi butun milli tarih kitaplarini okudum.
o ayni masada oturup yemek yeme zirvaliklarinida kendi insanimdan cok dinleyip oyle bir bokun olmayacaginida cok anlatmisligim var sen beni merak etme.
benim bir bok anlatamadigim, senin memleketindeki senin gibi cahiller.
sadece kendi milli tarihini okumussun belliki, biraz gozunu ac, odun olma, diger milletlerinkileride okuda sonra konusalim!
edit: bu kelimeyi "TARAFSIZ", buyuk buyuk yazip gozume sokmak istemissin ya. yazik sana.
cok guzel bir benzetme yapmissin, got dal tasakla alakali. hemen cekmeyecek diyorum, sonra tumunude cekerse ceksin, hemen cekmedikden sonra zaten mantikli olan o deil mi kardesim? bunun bana gireri yok, ama sana gireri cok saniyorum, ki oyle dusunuyorsan yine yanlissin.
madem kktc madem federasyon her ne boksa, tabiki tc askerinin burda ne isi var diye soracak birileri, bu sana mantikli gelmiyorsa, git beynini deterjanla yika. sonradan natoyla gelir, bm ile gelir, is mi degisir kktc askeri olur (ki su anda hali hazirda kktc askeri ve ordusu var! zaten!!!), o olur bu olur, yine illaki asker olacaksa olur. ama su anda fiili olarak, tc askerinin kktc devleti ile bile hicbir alakasi olmayan kislalari var, kendine ait, kendi kurallari ile yonettigi kislalari var, bunlarin olasi bir cozumde geri cekilecegi sana mantikli gelmiyorsa yine git beynini tuz ruhuyla yika.