folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yavru Kuş Buldum Ama Nasıl Besleyeceğimi Bilmiyorum.

Yavru Kuş Buldum Ama Nasıl Besleyeceğimi Bilmiyorum.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

bizim saksıyada kumru gelirdi de bu benzemiyor sanki.

memento mori.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

güvercin yavrusuna benziyo. ben osmaniyedeyken büyütmüştüm bu durumda 1-2 tane yavruyu.

arkadaşlardan bazıları açıklamış. şırıngayla beslemek bir yöntem. başka bir yöntemde,

ağzına buğdayı alacaksın. azar azar. buğdayları tükürüğünle yumuşayana kadar çiğneyeceksin. sonra kendi ağzından kuşa yedireceksin. sen ıslık çalar gibi yaparak, birer birer buğdayları dudaklarına getir, yavru alır buğdayları. bu şekildede beslenebilir. tabi eğer iğrenmezsen.

sakın kuru tahıl verme hayvana. kursağında taş-kuum v.s yoktur. öğütemez. öldürürsün hayvanı.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skonb
    skonb's avatar
    Erkek
    yabani güvercin yavrusuna benziyor ama olmaya bilirde resimden tam anlaşılmıyor. Martı ve kumru yavrusu değil. Besleme işine gelince palet yem bulabilırsen iyi olur bulazsan civciv yemi yada bugday vereceksin kendi yiyemez büyük boy şırınga yada büyük makine yagı şişesi bir miktar yem ve su karıştirıp yedirmeye çalış bugday vereceksen biraz buğdayı ezmen gerek günde iki veya üç kere doyurman yeterli sıcak bi ortamda muhafaza et balkonda açıkta bırajma karga saldırısı ugrama şansi yüksek ama büyùte bilecigi sanmıyorum :( zor iş çevrende gùvercin beslen varsa yardım iste.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

benmde bi kumrum var geldi yavru yaptı baktım bugday filan verdim.en son doğan yavrulardan bitanesi ile çok ilgilendim.Şimdi fırlama kedi köpek gibi evcil oldu.Her sabah kafaı sikiyor bugday diye :D gelip avcumdan yiyor namussuz 

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

Tüyleri neden böyle bunun? Cinsini merak ettim, herkes bir şeyler demiş ama :)

ne diyon?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

Daniel-Koo bunu yazdı:
    -----------------------------

Tüyleri neden böyle bunun? Cinsini merak ettim, herkes bir şeyler demiş ama :)

-----------------------------

daha yavru olduğundan tüyleri bu şekilde.

ayrıca güvercin yavrusu evet. bk:

http://www.google.com.tr/imgres?q=g%C3%BCvercin+yavrusu&hl=tr&sa=X&biw=1280&bih=637&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=JhlU_qB1Tkad1M:&imgrefurl=http://www.miskici.com/docs/makale/guvercinyavru.asp&docid=Sq90xC6E0U3AoM&imgurl=http://www.miskici.com/docs/makale/images/guvercin5.jpg&w=588&h=351&ei=8jbmT5KUC8vjtQbL9-irAQ&zoom=1&iact=rc&dur=386&sig=109979919721571135568&page=1&tbnh=98&tbnw=164&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:4,s:0,i:94&tx=68&ty=61

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek

Nasıl kuş yahu bu? Kürtajdan yaralı kurtulmuş lavuk. :)) Geçen gün karganın biri balkondaki saksıya ceviz gömmüş. Benim kedide yemişmi atmış mı ne cevizi. Ağzına sıçtı balkonun şerefsizler. Havalı tüfekle bekleyip hepsini indirmek istiyorum.

Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

güvervin yavrusu hacı bu :) 

arkadaşların dediği gibi al ekmeği ıslat doldur sırıngaya bas gıtsın agzına . ekmege bı kac gun alıstıktan sonra elınlede verırsın yavas yavas kendı yemeye baslar. kanatları tamamlandıktan sarı tuylerını attıktan sonra arada onune bugday at. buyuklerı etrafında olmadıgı ıcın ogrenmsı zor olur ama yavas yavas alısır . 

www.kriptopedi.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

bulgur kuru ve bayat ekmekleri ıslatıp yedirebilirsin.

gördüğüm kadarıylada hiç yavru gibi gözükmedi gözüme :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Erkek

Önce 100 ml bir şırınga al, biraz büyük oluyor, bulamazsan 60'lık al.

Ucuzlarından çocuk maması ( cici bebe falan değil ) çocuk maması, ılık su ile beraber hafif katı olacak şekilde çok katı olmasın gitmez boğazdan, hayvanın ağzını tut ve şırıngayla bas bunu 2 - 3 hafta içinde muhtemelen o cik cik yeme düşer.

Birde normal olarak 5 ml ile ağzına su basacaksın günde 2 sefer falan yapsan yeter suyu.

Ve %90 normal bir yaboz yavrusu, martı olsa beyaz olur ayakta perde olur, kumru olsa gaga öyle olmaz renkte öyle olmaz bildiğimiz yaboz yavrusu %90.

Ekmek falan vereyim deme sakın.

Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
Toplam Hit: 5161 Toplam Mesaj: 33