Yavru Kuş Buldum Ama Nasıl Besleyeceğimi Bilmiyorum.
-
Biraz irmiğin üzerine sıcak su dök , irmiğin yumuşayıp şişmesini 2 -3 dk bekle. içine yumurta sarısı koy iyice karıştır. orta boy bir şırınganın içine çek. (iğnesiniyle değil ) Kuşa yedirmek için şırınganın ucuyla 2-3 kez gagasına tıklat ağzını açacaktır. sonra karışımı ağzına sık. Günde 3 kere taze su ver.hayvana tasla falan değil suyu da şırıngayla vermelisin. çok abartma yoksa sürekli hapşurur rahatsız olur hayvan.
-
adı poşet olsunmu lan? rahmetli akrebimin adı?
-
Bu kumru değil güvercin yavrusu ayrıca bunu eline almıyacaktın annesi başkasının kokusunu algılıyor ve yavrusuna bakmıyor. muhtemelen ağaçta biyerlerden düşmüştür bu, senin beslemen zor ölür gider, annesi kursaklarında yem getirip kusar bunlara benim balkonumdada vardı maalesef 2 yavrucağızı kargalar yedi
-
lalada bunu yazdı:
-----------------------------adı poşet olsunmu lan? rahmetli akrebimin adı?
-----------------------------
Adı poşet olmasın lan? Akrepmi bu? Hayvanı yaşattımda adı kaldı. çok lazımsa adı haydar olsun ama soyadımı vermem. Haydar Işık. çık olmadı. Eczaneye gittim şırınga istiyorum dedim ne yapacaksın diye sordu. Aklıma birinin münasip bir yerinden şırıngayla kan alacağım demek geldi ama bu gün pazar, diğer nöbetci eczaneyi aramaya üşendim, demedim. Martı yavrusu besleyeceğim dedim hemen tam aradığım boyu çıkardı verdi. Bu aralar yuvalardan çok düşüyormuş yavru kuşlar. Ancak azını açmıyor. Bir elimle ağzını açıp diğeriyle şırıngayı dayadım, artık nasıl bastıysam şırıngaya üstü başı ülker hero beybi oldu. :-) yavru güvercin yemi aldım serptim etrafına ilgilenmedi bile. Tek yol damardan serum kaldı. Nesıl doyuracağım bunu? -
Olgunisik bunu yazdı:
lalada bunu yazdı:
-----------------------------adı poşet olsunmu lan? rahmetli akrebimin adı?
Adı poşet olmasın lan? Akrepmi bu? Hayvanı yaşattımda adı kaldı. çok lazımsa adı haydar olsun ama soyadımı vermem. Haydar Işık. çık olmadı. Eczaneye gittim şırınga istiyorum dedim ne yapacaksın diye sordu. Aklıma birinin münasip bir yerinden şırıngayla kan alacağım demek geldi ama bu gün pazar, diğer nöbetci eczaneyi aramaya üşendim, demedim. Martı yavrusu besleyeceğim dedim hemen tam aradığım boyu çıkardı verdi. Bu aralar yuvalardan çok düşüyormuş yavru kuşlar. Ancak azını açmıyor. Bir elimle ağzını açıp diğeriyle şırıngayı dayadım, artık nasıl bastıysam şırıngaya üstü başı ülker hero beybi oldu. :-) yavru güvercin yemi aldım serptim etrafına ilgilenmedi bile. Tek yol damardan serum kaldı. Nesıl doyuracağım bunu?
-----------------------------hacı bu şırıngalar en fazla kaç ml e kadar var maximim 100ml alan varmı ?
-
Bak kardeş iki yöntem var 1. si aldığın buğdayları ağzına alıp kuşun yemesini sağlamak
2. yöntem solucan kurt vs bişiler bulup hayvana yedirmen.(tabii ki birinci yöntemdeki şekilde değil ,elle yedirmen :D)
Kardeşimin güversinleri vardı 1. yöntem işe yarıyordu...
-
hayvanın yüzü çok soluk espiri yap gülsün biraz :/
benim balkonuma serçe düştü yavru daha yeni doğmuş, kaba ekmek su koydum annesi gelip besliyor ve gidiyor hayvan balkonda rahat rahat yaşamaya devam ediyor :D -
keşke biraz bekletseydin orda belki annesi almaya gelirdi onu, muhtemelen yuvadan düşmüştür. Yada uçmayı öğreniyodur.
-
hoca kes ye ya ne beslicen :D
-
memleketimin kusu iyi bak :)