Yavru Kuş Buldum Ama Nasıl Besleyeceğimi Bilmiyorum.
-
Olgunisik bunu yazdı:
-----------------------------
lalada bunu yazdı:
-----------------------------adı poşet olsunmu lan? rahmetli akrebimin adı?
Adı poşet olmasın lan? Akrepmi bu? Hayvanı yaşattımda adı kaldı. çok lazımsa adı haydar olsun ama soyadımı vermem. Haydar Işık. çık olmadı. Eczaneye gittim şırınga istiyorum dedim ne yapacaksın diye sordu. Aklıma birinin münasip bir yerinden şırıngayla kan alacağım demek geldi ama bu gün pazar, diğer nöbetci eczaneyi aramaya üşendim, demedim. Martı yavrusu besleyeceğim dedim hemen tam aradığım boyu çıkardı verdi. Bu aralar yuvalardan çok düşüyormuş yavru kuşlar. Ancak azını açmıyor. Bir elimle ağzını açıp diğeriyle şırıngayı dayadım, artık nasıl bastıysam şırıngaya üstü başı ülker hero beybi oldu. :-) yavru güvercin yemi aldım serptim etrafına ilgilenmedi bile. Tek yol damardan serum kaldı. Nesıl doyuracağım bunu?
Siringayla devam et, yalniz hepsini birden basma. Azar azar ver, yutkunmasini bekle. Arada agzinin kenarindan tasmalar olur, normaldir. -
Olgunisik bunu yazdı:
lalada bunu yazdı:
-----------------------------adı poşet olsunmu lan? rahmetli akrebimin adı?
Adı poşet olmasın lan? Akrepmi bu? Hayvanı yaşattımda adı kaldı. çok lazımsa adı haydar olsun ama soyadımı vermem. Haydar Işık. çık olmadı. Eczaneye gittim şırınga istiyorum dedim ne yapacaksın diye sordu. Aklıma birinin münasip bir yerinden şırıngayla kan alacağım demek geldi ama bu gün pazar, diğer nöbetci eczaneyi aramaya üşendim, demedim. Martı yavrusu besleyeceğim dedim hemen tam aradığım boyu çıkardı verdi. Bu aralar yuvalardan çok düşüyormuş yavru kuşlar. Ancak azını açmıyor. Bir elimle ağzını açıp diğeriyle şırıngayı dayadım, artık nasıl bastıysam şırıngaya üstü başı ülker hero beybi oldu. :-) yavru güvercin yemi aldım serptim etrafına ilgilenmedi bile. Tek yol damardan serum kaldı. Nesıl doyuracağım bunu?
Yazdıklarımı okumadın mı dahamı detaylı anlatayım döküman falan mı istiyorsun ?
Buğdayı, ekmeği, onu bunu bırak sakın yapma öyle bir şey hayvan zaten buğday yiyeceği kıvamda olsa, annesi ona kusmaz bu bir 2. si buğday yiyeceği kıvam kanat kuyruk ve tüylerin tam gelmesi demektir, 3. kuşun daha gagası belirmemiş uçması imkansız.
Yapılan tüm yorumları unut dediklerimi yap sen doymadı sanıyorsanda o hayvan doyar çünkü küçücük kursağı var zaten.
Ya nerdeyse hayvana git kumluk taşlık yedir diyecekler güldürecekler beni :|
Dediğimi yap bir şey olursa gel bana böyle böyle oldu de.
60 ml yada 100 ml şırınganı al, çimento kıvamında yani böyle çok katı olmayacak çok sıvı olmayacak şekilde o mamayı şırınga içinde ılık su ile kıvama getir ( bu arada çocuk maması alacaksın [cici bebe falan değil ] daha öncede söyledim.
Birde 50 ml'lik bir şırınga al onlada su ver. Ağzını açmaz o çünkü annesinin kursağından yemiyor cik cik edip yem beklemiyor sen insansın doğal olmayan yoldan besliyorsun şu an ağzını açmasını bekleme.
Sol elin ile gagasının bitiş yerinden baş ve işaret parmağınla az bir şey bastır o direk açar ağzını zaten. Sonra şırınga yemeği az yutsun sonrada su.
3 hafta sonra gel yaz buraya o yeme düşer yavaş yavaş.