Yaz Geldi Yanıyoruz
-
Müridler bildiğiniz gibi yaz geldi yanmaya başladık. İstanbulda olanlar içinde zaten nem olduğu için iyice sıkıntı yaratıyor bu durum.
Eve klima mı alsak buzdolabını evde açık mı bıraksak ne yapsak tavsiyelerinizi almak istiyorum. ev tüm gün güneş gördüğü için piliç gibi kızarmaya başladık evin içinde.
Uygun fiyata bildiğiniz yerler var mıdır ? Fan olur klima olur ne bileyim bu konuda bir çözüm arayışındayım.
-
evdeki halıları kaldır öncelikli olarak, vantilatör fln alma paran yazık idare etmez seni, 13 inch lik bi klima lasan 2. el 300 tlye bulursun gibi geliyo ama bence git sessiz enerji tasaruflu 0 bişey ala daha iyidir.. pek çaren yok evin içinde kalıyosan..
-

Evde buzdolabı var ise, 70 80 TL verip vantilator ile bu işi çözersin.
HoLyCat tarafından 14/Haz/14 13:37 tarihinde düzenlenmiştir -
klima mantıklı..
Eve göre kaç btu'luk klima alacağını hesaplayabileceğin yer: http://www.iklimplus.com.tr/klimalar-hakkinda/klima-hesabi.html
fakat klimayı gece gündüz açık tutarsan hem sen hasta olursun hem de elektrik parası hasta eder ona göre :) -
İstanbul aslında sıcak değilde nemden sıcakmış gibi geliyor.
-
Ya sadece salona koysak bir klima yeterli olur. Gündüzleri kullanınca da fazla yakmaz herhalde. Gece pek gerek olmaz diyorum ama bu havanın durumu daha da artacak diyorlar, gece de gerekebilir bir süre belki. Artık topkapıya falan giderim. Ya da bi spotçudan bi yerden bakarız. Ankarada olaydım itfaiye meydanından 20 liraya alırdım be :)
-
HoLyCat bunu yazdı

Aslında bu şekilde klimadan daha pahalıya geliyor.70-80 tl vantilator + 500 tl buzdolabı parası verirsin :D
Dolabını çok uzun süre açık bırakırsan dolabın bozulur dolap.
-

12 lik klima işini fazlası ile görür.
bugrahan45 tarafından 14/Haz/14 13:44 tarihinde düzenlenmiştir -
Peki hocam istanbulda veya online alışverişte tavsiye edebileceğiniz yerler var mı ?
-
HoLyCat bunu yazdı

buz dolabı klima dediğimiz aletler heat pump olarak bildiğimiz cihazlardandır yani bir yerden aldığı ısıyı başka bir yere taşır ancak buzdolabı için problem topladığı ısıyı tekrar aynı oda içerisinde bırakır
-
usta çok sıkışınca ben buzdolabıının buzluk kısmına kafamı koyup kapağını kapatabildiğim kadar üstüme kapatıyorum eminim yapan başka arkadaşlarda vardır