Yaz Geliyor, Sivrisineklerle Mücadele, Tedbir, Taktik, Tecrübe?
-
dertlere bak ya : D
hındıstan cevızı yagı ve lımonn yagı surerken kollarına fılan ısırmazlar .
-
korkarabatak bunu yazdı
üstadım şimdilik bayer sc50 denen ilaçtan sipariş ettim.
evde bazen haşere de oluyordu yazın, bir taşla iki kuş vurabilirsek ne âlâ.
baktık çözmüyor, senin arkadaştan ve @gizlice müritten fiyat alırız, bir de sineklik yaptırırız.
ilginize samimâne teşekkürler, hepinize sivrisineksiz geceler :)
-
muaythaist bunu yazdıkorkarabatak bunu yazdı
baktık çözmüyor, senin arkadaştan ve @gizlice müritten fiyat alırız, bir de sineklik yaptırırız.
Son durumu paylaşırsan hocam işe yaradımı
-
siparişi nerden verdin hocam bir yerde 9 tl 6 tl kargo 15 tl ama yorumları kötü.
GG de 18 tl ye var kargo dahil ondan almayı düşünüyorum.
Bir yerde de aynı mal 30 tl. -
bunu dene
seffaf bir torba icine su koyup yuksek bir yere as.
ev ici ya da dis mekan faketmez
-
edit: çift mesaj
muaythaist tarafından 25/Nis/18 10:15 tarihinde düzenlenmiştir -
@Mx0TBT hocam siparişi dün geçtim en geç haftasonu ilaçlamış olurum evi, konuya yazarım etkilerini.
@rapidhacker550 üstadım ben pompa da lazım olacak diye BURADAN aldım, aceleye getirdim 3-5TL aşağısına yukarısına bakmadım açıkçası.
@SysTeMeRRoR reiz bunu ilk duyduğum kişiye "hadi lan olur mu öyle şey, sivrisinek zaten sulu ortamları sever" dedim,
sonra sözüne itimat ettiğim başka bir şahıs ve üçüncü olarak da senden duyunca, var demek ki bir gerçeklik payı diyorum.
ve açıkçası arkasındaki mantığı çok merak ediyorum. fesleğen kokar, ilaç zehirler falan filan da, poşette duran su ne yapar, şaşkınım :)
ama deneyeceğim. -
Hacılar doktor bilgisi evde bebek olanlar veya balık besleyenler sc50 kesinlikle kullanmaması gerekirmiş.
Hatta herhangi bir ilaçlama ile ev ilaçlanmazmış bebeklere ve balıklara aşırı zararlıymış hatta balıkları direk öldürürmüş.
Sinekliğe yönelin ya da yakmalı, karışım hazırlayıp dökmeliler falan hariç doğal yöntemlere yönelin.
Fesleğen işe yarıyor ancak arada elleri sürtüp ortamı kokutmak gerekiyor. Kara sinek için torba içine hazırlanıp sokağa bile koysanız komple kurtaracak çözüm vardı 20 tl ye ilaç hazırlayıp 2 metre mesafeye asıyorsunuz topluyor şeklinde.
Sevgiyle kalın hoşçakalın.
-
muaythaist bunu yazdı
@SysTeMeRRoR reiz bunu ilk duyduğum kişiye "hadi lan olur mu öyle şey, sivrisinek zaten sulu ortamları sever" dedim,
sonra sözüne itimat ettiğim başka bir şahıs ve üçüncü olarak da senden duyunca, var demek ki bir gerçeklik payı diyorum.
ve açıkçası arkasındaki mantığı çok merak ediyorum. fesleğen kokar, ilaç zehirler falan filan da, poşette duran su ne yapar, şaşkınım :)
ama deneyeceğim.
Şaşkınım. Bende ilk defa duyuyorum. @@,)
Aklıma şu geldi. SivriSineğin temel amacı beslenmek ise, ve bunu da insandan DamarSıvısı ve DokuSıvısı yolu`yla alıyorsa, ve bu da Deri ve/veya Damar ile örtülü, kapalı kutuysa; Beslenme şeklini benzetmeye çalışmışlardır, diye düşündüm.
Ama, neden Şeffaf torba, bak onu anlamadım.
birde, sadece Su olmaması lazım bence. Şeffaf Torbanın üstüne, biraz insan Ter`i ; Torbanın da içine, biraz cazip olması için, bir Damla kan yada benzeri şekilde KanBenzeri besleyici-kokulu birşeyler koymak gerekir, diye düşünüyorum.
Herhâlde, sırf sadece SivriSineğin iğnesini kullanabilmesi için HedefTahtası olarak kullanmak istememişlerdir, diye tahmin ediyorum. Eyyorlamam bu kadar. ``/)
savaş sineklik köpoğlu sivri ! ilk kanı ben döktüm intikam vahşet tedbir aile reisi sorumlulukları kan davası