Yaz Gelmeden Geleneksel Klima Tavsiye Konusu
-
Selam hocalar,
Her sene fiyatlar değiştiği için eski konular işime yaramıyor.
Annemlere yazları soğutmalık, uzun ömürlü, mümkünse arıza vs vermeyecek iyi bir klima almak istiyorum
Ev 125m² (ama burası kafamı karıştırıyor, çünkü sonuçta salonda olacaklar salon 25m²)
Önemli olan hızlı soğutması, olabildiğince sessiz olması
Bu 18k 8k btu muhabbetini benim aklım almıyor
Fiyat aralığım yok elbette f/p isterim ama kendime almadığım için sıkıntısız olması önemli
20kya rezil olacağıma 40k vereyim kafam ağrımasın kafasındayım (atıyorum fiyatları)
Kendime olsa 10kya bile çözeceğime eminim bu arada :d
Tavsiyenize uygun klimayı kısa sürede alıp geçeceğim, yardımınıza ihtiyacım var
Edit: Yer Ankara, ev güney cephe
by_Tet tarafından 01/May/25 19:38 tarihinde düzenlenmiştir -
Şehir neresi ? Soruyorum çünkü Adana gibi sıcaktan insanların güneşe silah sıktığı bir yerse daha kuvvetli BTU'lu öneri yazacağım.
-
18binlik al tüm evi soğut kanka
-
mkyb bunu yazdı
Şehir neresi ? Soruyorum çünkü Adana gibi sıcaktan insanların güneşe silah sıktığı bir yerse daha kuvvetli BTU'lu öneri yazacağım.
Şehir Ankara
Ev güney cephe sürekli güneş içeride dışarıdan daha sıcak oluyor, ama adana değildir tabi
-
Bosch Climate CL2000U öneririm. Bilindik marka alman önemli çünkü yarın öbür gün sorun yaşayınca "dandik marka alırsan tabi bozulur" diye fırça yersin kendimden biliyorum. :D
Klima kurulumu ücretsiz ve servis yapıyor fakat elektrik hattına karışmıyor. O yüzden elektrikçi çağırıp birde ona para ödeyeceksin.
mkyb tarafından 01/May/25 19:50 tarihinde düzenlenmiştir -
Çift gitmiş. Ya şunu bir şey ediverin yav.
mkyb tarafından 01/May/25 19:50 tarihinde düzenlenmiştir -
mkyb bunu yazdı
Bosch Climate CL2000U öneririm. Bilindik marka alman önemli çünkü yarın öbür gün sorun yaşayınca "dandik marka alırsan tabi bozulur" diye fırça yersin kendimden biliyorum. :D
Klima kurulumu ücretsiz ve servis yapıyor fakat elektrik hattına karışmıyor. O yüzden elektrikçi çağırıp birde ona para ödeyeceksin.
Valla tam olarak dediğin gibi durum nokta tespit :D
Sen de mi 18k btu olanını mı önerirsin hocam
-
hocam açıkcası 25m2 sadece soğuycak diğer odalarla işimiz yok derseniz 12 lik yeter ama uzun ömürlü alacan ve kapıyı açınca diğer odalarada soğukluk gitsin dersen 18 lik al. arada 10 bin tl falan oynuyor.
budur. maddiyat sorun değilse
kaira önerebilirim. daikinin markası daikin servisi kuruyor. yada hiç para sorun değilse direkt "daikin sensira" yada mitsubishi alabilirsin.
bende 2 baymak 1 kaira var antalyadayım. klima sorunu hiç yaşamadım arada filtreleri temizlerim. db şiddetine bakabilirsin açıklamalarda vardır, bence sesli değil.
kairadan da çok memnunum açıkcası fiyatları yakın birbirine. daikine ait olduğu için almak istedim baymak 5 yıldır kaira 2 yıldır evde hepsinden memnunum.
servis elektrik bağlantına karışmaz bilgin olsun ben elektrikci cagirip dışarı sigorta yaptırmıştım balkonda köşede sigortam var uzun yola gittiğimde sigortayı kapatıyorum klimaların hepsi kapanıyor üçünede sigortaya bağlatmıştım tek sigorta kutusu içinde 3 düğme mevcut.
baymak servis ağı da bizim buralarda geniş. daikinde öyle hızlı gelmişlerdi. elektrik olarakta tüketim bazlı memnunum ben. klimadan tüketilen elektrik olarak optimal düzeyde bence.
https://www.epey.com/klima/karsilastir/48716-773665/baymak-elegant-plus-18_kaira-dtxr50e/
ben bu siteye bakarım sende kurcala istersen işine yarar tabi özelliklere direkt kendi sitelerinden falanda bakıpta karşılaştırabilirsin.
-
yerin müsaitse multi split klimalara da bakmanı öneririm. gree markası 5 yıl garanti veriyor, güzel cihaz tavsiye ederim.
18 lik dış ünite ile 12 ve 9 luk 2 iç ünite oluyor gibi düşün
yada salona 18 lik koyup kapıya vantilatör koy. sıcağı kırar
-
amele_2 bunu yazdı
yerin müsaitse multi split klimalara da bakmanı öneririm. gree markası 5 yıl garanti veriyor, güzel cihaz tavsiye ederim.
18 lik dış ünite ile 12 ve 9 luk 2 iç ünite oluyor gibi düşün
yada salona 18 lik koyup kapıya vantilatör koy. sıcağı kırar
hocam adam 40k bütçe diyor. sen 200k'lık öneri veriyon :D
-
1 baymak
2 lg
18lik al geç hocam.
Baymak, lg, daikin, samsung bolca var. En çok baymaktan memnun kaldık. Hepsini yıllardır kullanıyoruz. Samsung gürültülü çalışıyor biraz onun haricinde hiçbirinde 8-9 senedir en ufak sıkıntı yaşamadık.
Lg ınternete bağlandığı icin cok memnunum, baymakta İnternetli model varsa tavsiye ederim. Teknoloji bir yerr dayandı artik daikin, Mitsubishi gibi markalar aman aman bir fark yaratmıyor.
Ofisimde 18lik baymak vardi, lgyle değiştirdim. Baymak lgye gore daha performanslı bana göre. Internet e baglanma işi muazzam, ofise gitmeden 2 saat önce açıyorum mis..