folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Yaz Gelmeden Geleneksel Klima Tavsiye Konusu

Yaz Gelmeden Geleneksel Klima Tavsiye Konusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Selam hocalar,

Her sene fiyatlar değiştiği için eski konular işime yaramıyor.

Annemlere yazları soğutmalık, uzun ömürlü, mümkünse arıza vs vermeyecek iyi bir klima almak istiyorum

Ev 125m² (ama burası kafamı karıştırıyor, çünkü sonuçta salonda olacaklar salon 25m²)

Önemli olan hızlı soğutması, olabildiğince sessiz olması

Bu 18k 8k btu muhabbetini benim aklım almıyor

Fiyat aralığım yok elbette f/p isterim ama kendime almadığım için sıkıntısız olması önemli

20kya rezil olacağıma 40k vereyim kafam ağrımasın kafasındayım (atıyorum fiyatları)

Kendime olsa 10kya bile çözeceğime eminim bu arada :d

Tavsiyenize uygun klimayı kısa sürede alıp geçeceğim, yardımınıza ihtiyacım var

Edit: Yer Ankara, ev güney cephe 

by_Tet tarafından 01/May/25 19:38 tarihinde düzenlenmiştir

iyibu! yeniden..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Şehir neresi ? Soruyorum çünkü Adana gibi sıcaktan insanların güneşe silah sıktığı bir yerse daha kuvvetli BTU'lu öneri yazacağım.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

18binlik al tüm evi soğut kanka

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Şehir neresi ? Soruyorum çünkü Adana gibi sıcaktan insanların güneşe silah sıktığı bir yerse daha kuvvetli BTU'lu öneri yazacağım.

Şehir Ankara

Ev güney cephe sürekli güneş içeride dışarıdan daha sıcak oluyor, ama adana değildir tabi

iyibu! yeniden..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Bosch Climate CL2000U öneririm. Bilindik marka alman önemli çünkü yarın öbür gün sorun yaşayınca "dandik marka alırsan tabi bozulur" diye fırça yersin kendimden biliyorum. :D 

Klima kurulumu ücretsiz ve servis yapıyor fakat elektrik hattına karışmıyor. O yüzden elektrikçi çağırıp birde ona para ödeyeceksin.

mkyb tarafından 01/May/25 19:50 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Çift gitmiş. Ya şunu bir şey ediverin yav.

mkyb tarafından 01/May/25 19:50 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Bosch Climate CL2000U öneririm. Bilindik marka alman önemli çünkü yarın öbür gün sorun yaşayınca "dandik marka alırsan tabi bozulur" diye fırça yersin kendimden biliyorum. :D 

Klima kurulumu ücretsiz ve servis yapıyor fakat elektrik hattına karışmıyor. O yüzden elektrikçi çağırıp birde ona para ödeyeceksin.

Valla tam olarak dediğin gibi durum nokta tespit :D

Sen de mi 18k btu olanını mı önerirsin hocam

iyibu! yeniden..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

hocam açıkcası 25m2 sadece soğuycak diğer odalarla işimiz yok derseniz 12 lik yeter ama uzun ömürlü alacan ve kapıyı açınca diğer odalarada soğukluk gitsin dersen 18 lik al. arada 10 bin tl falan oynuyor.

https://www.hepsiburada.com/baymak-elegant-plus-18-a-montaj-dahil-18000-btu-duvar-tipi-klima-pm-HBC000042QVJH

budur. maddiyat sorun değilse

https://www.hepsiburada.com/daikin-sensira-d-e-serisi-tr-ftxf50d-e-18-000btu-h-5-0kw-a-r32gazli-inverter-klima-pm-HBC00004CXESR

kaira önerebilirim. daikinin markası daikin servisi kuruyor. yada hiç para sorun değilse direkt "daikin sensira" yada mitsubishi alabilirsin.

bende 2 baymak 1 kaira var antalyadayım. klima sorunu hiç yaşamadım arada filtreleri temizlerim.  db şiddetine bakabilirsin açıklamalarda vardır, bence sesli değil. 

kairadan da çok memnunum açıkcası fiyatları yakın birbirine. daikine ait olduğu için almak istedim baymak 5 yıldır kaira 2 yıldır evde hepsinden memnunum. 

servis elektrik bağlantına karışmaz bilgin olsun ben elektrikci cagirip dışarı sigorta yaptırmıştım balkonda köşede sigortam var uzun yola gittiğimde sigortayı kapatıyorum klimaların hepsi kapanıyor üçünede sigortaya bağlatmıştım tek sigorta kutusu içinde 3 düğme mevcut.

baymak servis ağı da bizim buralarda geniş. daikinde öyle hızlı gelmişlerdi. elektrik olarakta tüketim bazlı memnunum ben. klimadan tüketilen elektrik olarak optimal düzeyde bence. 

https://www.epey.com/klima/karsilastir/48716-773665/baymak-elegant-plus-18_kaira-dtxr50e/

ben bu siteye bakarım sende kurcala istersen işine yarar tabi özelliklere direkt kendi sitelerinden falanda bakıpta karşılaştırabilirsin.

insidae tarafından 01/May/25 21:46 tarihinde düzenlenmiştir

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

yerin müsaitse multi split klimalara da bakmanı öneririm. gree markası 5 yıl garanti veriyor, güzel cihaz tavsiye ederim.

18 lik dış ünite ile 12 ve 9 luk 2 iç ünite oluyor gibi düşün

yada salona 18 lik koyup kapıya vantilatör koy. sıcağı kırar

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek
    amele_2 bunu yazdı

yerin müsaitse multi split klimalara da bakmanı öneririm. gree markası 5 yıl garanti veriyor, güzel cihaz tavsiye ederim.

18 lik dış ünite ile 12 ve 9 luk 2 iç ünite oluyor gibi düşün

yada salona 18 lik koyup kapıya vantilatör koy. sıcağı kırar

hocam adam 40k bütçe diyor. sen 200k'lık öneri veriyon :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

1 baymak

2 lg

18lik al geç hocam. 

Baymak, lg, daikin, samsung bolca var. En çok baymaktan memnun kaldık. Hepsini yıllardır kullanıyoruz. Samsung gürültülü çalışıyor biraz onun haricinde hiçbirinde 8-9 senedir en ufak sıkıntı yaşamadık. 

Lg ınternete bağlandığı icin cok memnunum, baymakta İnternetli model varsa tavsiye ederim. Teknoloji bir yerr dayandı artik daikin, Mitsubishi gibi markalar aman aman bir fark yaratmıyor.

Ofisimde 18lik baymak vardi, lgyle değiştirdim. Baymak lgye gore daha performanslı bana göre. Internet e baglanma işi muazzam, ofise gitmeden 2 saat önce açıyorum mis.. 

Toplam Hit: 1352 Toplam Mesaj: 42
klima klima öneri