Yaz Lastiği Seçimi Ve Önerileriniz 2019
-
muaythaist bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıxcorpix bunu yazdı
13. arabasını kullanan biri olarak 205-55-16 almanı tavsiye ederim. fluence iyi giden ama iyi yol tutmayan bir araç. bir yakınım bu araçla kaza yaptı ve öldü. araba gidiyor ama yol tutmuyor. yanakları biraz incelt hocam
Yanlış anlamış olabilirim de, yukarıdaki koyu yaptığım Sayılar tam olarak mm, cm. inc cinsinden net sayılar değil, bildiğim.
Bunlar Oran olarak geçiyor'muş.
Ha, fark var mı. tahminim,Bir ölçüde fark var bu ifadeler arasında.
205mm tekerin yere temas eden kısmının genişliği,
55mm tekerin yerden janta kadar olan yanak denilen kısmının yüksekliği,
16 inch jant çapı.
edit: konu falken reklamına dönmüş ama bende de falken 225x40x18 mevcut.
....
yanak ebatı düşük olduğu için yoldaki pürüzleri çukurları baya hissettiriyor orası ayrı, ama aynı oranda da uzun yol konforu ve yol tutuşu var.
ben ekseriyetle şehir içi kullandığım için, bunların işi bitince jantları da yenileyip 215x55x17'ye geçmeyi düşünüyorum.
Koyu yaptığım kısımlar için, Pirelli mi neydi onun broşür'üne kendim baktıydım metroGross market'de ve satıcı da bunun tam senin söylediğin şekilde olmadığını söylüyor ve yazıyordu(?).
Banada saçma geliyor ama, böyleyken böyle.
Sektör standart'ı dışında bir Marka başka bir ölçek kullanabilir mi sorusu aklıma geldi şimdi. @.o,)
RitmFarbRacourci tarafından 08/May/19 13:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Güncel fiyatlardan haberim yok ama hocam Bridgestone Turanza öneririm. Kendi aracımda da pederin aracında da bridgestone turanza kullanıyoruz. Yol tutuşu, yağmur, çamur tutunması çok güzel. Bu sezon 4. sezonum olacak turanzalar ile.
-
Benim arabanın lastikler de ölü, araba durmuyor :)
Michelin pilot sport 4 alacam ama para biriktiriyorum :D
-
Buradaki falken söylemlerinden sonra ben de ufak bir araştırma yaptım ve fiyat performans olarak güzel bir lastik olduğunu gördüm. sanırım "Zıex Ze310 Ecorun" modelini alacağım.
Japon markasıymış . özellikle az ses yapmasını övmüşler. açıkcası alıp pişman olan bir yorumla karşılaşmadım. Bunun haricinde lastiklerin üzerindeki etiketlerin ne anlama geldiği hakkında bilgi vermek isterim.
Yakıt tasarrufu olarak gördüğünüz harfler arasındaki farklar ne kadar avantaj sağlıyor? Her geçiş yakıt ekonomisinde yaklaşık %3-4 arası artış veya azalış sağlıyor. ‘F’ sınıfı yerine ‘A’ sınıfı lastikler kullanıldığında, bir yıllık yakıt tasarrufu 100 litre kadar olabilir.
Yağışlı havadaki fren mesafesi de ıslak zeminde fren yaptığınızda aracın durma noktası bu da her sınıf arasında yaklaşık 1 arabalık mesafe olarak düşünebilirsiniz. Aşağıya çok güzel bir görsel koyuyorum.

Sese gelince de 3 adet ses gösterge dalgası var ve en çok siyahlık yüksek sese işaret eder.
Ayrıca bu etiketler avrupada satılan tüm lastikler de olmak zorundadır.
Gönül ister Michelin, Continental ve Bridgestone alabilmek ancak o kadar param yok bunlara alternatif olarak bulabildiğim markalar falken ve kumho beni ikna etti açıkcası.
-
Yaz lastiği olarak Michelin primacy 3 kullanıyorum.Islak ve kuru zeminde yol tutuşu gayet iyi kaydırma hiç yaşamadım.Daha önce Bridgestone turanza kullanıyordum kenarlarda balon yaptı çok çabuk çatladı en ufak virajda kaydırma yapıyordu.
-
Kendi adıma çok uzun yol yapıyorum ve biraz hızlı araç kullanmayı severim... Daha önceki lastiklerim michellin pilot sport memnundum ama çok çabuk bayatlıyorlar... Şu an continental conti sport contact 5 kullanıyorum çok memnunum.. Contiden devam...
-
McM bunu yazdı
Kendi adıma çok uzun yol yapıyorum ve biraz hızlı araç kullanmayı severim... Daha önceki lastiklerim michellin pilot sport memnundum ama çok çabuk bayatlıyorlar... Şu an continental conti sport contact 5 kullanıyorum çok memnunum.. Contiden devam...
Hocam ani dönüşlerde sport pilot4 mu, conti sport contact5 mi? Arada fark hissedebildin mi hiç? 320d f30 18'' için.
-
Valla Goodyear 205/60R16 Efficientgrip Performance lastiğini alacağım sanırım. Fiyat yüksek ama sonuç olarak ailemizle 4 teker üzerinde gidiyoruz. Yorumları ve etiketi iyi.
-
Kaan bunu yazdıMcM bunu yazdı
Hocam ani dönüşlerde sport pilot4 mu, conti sport contact5 mi? Arada fark hissedebildin mi hiç? 320d f30 18'' için.
17'' benimkilerde.. Lastikler biraz ısındıktan sonra contiden epey memnunum.. Ama ilk aldığın yıl michellin'in yol tutuşu çok mutlu eder ama çok çabuk bayatlıyor.. Lastiklerde çok ucuz olmadığı için ben michellin'le yollarımı ayırdım...
Aqua planning konusunda da conti - michellinden daha iyi bir lastik.. Benim deneyimlerime göre...Bence continental değerlendirebilirsin hocam....
-
Sanayi deyim eger İstanbulda isen önce başka yerlerden fiyat al ona göre haber ver fiyat alayım
lastik yaz lastiği yetiş petlas yolda bırakmaz michelin goodyear continental lastik yorumları