Yazılım Dünyasında Hangi Dil (Normal Bildiğimiz Lisan)
-
Ingilizce dışında hangi dilleri önerirsiniz Şuan Ingilizce biliyorum sadece dil olarak. Rusçam var az buçuk . Cümle yapısını falan bilmiyorum. Arapça da aynı şekilde kendimi idare edecek kadar biliyorum. Ekmek kalem silgi nasılsın merhaba gibi klasik cümleler. Rusça hoşuma gidiyor açıkcası. Yazılım dünyasında 2. dil olarak hangi dili kullanıyorsunuz ve yararı oldu mu hiç ?
Iş dünyasında Arapçanın öneminin olduğunu söylüyorlar. Ne kadar doğru yada yanlış bilmiyorum ...
-
hiç ikinci bi dil lazım olmadı hocam bana. herşey ingilizce etrafında dönüyor yazılım dünyasında. herkes herşeyi ingilizce yapıyor genelde bi bu japonlar çinliler falan kendi aralarında muhabbet çeviriyor :D onlar da çok lazım şeyler değil, o dillerde olan kaynakların aynılarının 10 katı ingilizce de var zaten.
g2k tarafından 31/Mar/16 22:33 tarihinde düzenlenmiştir -
@g2k Hocam ondan bahsetmedim . Örneğin Programlama olarak Fars çok gelişmiştir. Farsça bilirsin farslılar ile daha rahat anlaşıp iş yaparsın gibisinden kastetmiştim. Ama dediğiniz de doğru yani olabilir farklı bi bakış açısı :)
-
MhmdAlmz bunu yazdı
@g2k Hocam ondan bahsetmedim . Örneğin Programlama olarak Fars çok gelişmiştir. Farsça bilirsin farslılar ile daha rahat anlaşıp iş yaparsın gibisinden kastetmiştim. Ama dediğiniz de doğru yani olabilir farklı bi bakış açısı :)
hocam hindistan çok gelişmiştir diye biliyorum onlar da amerikalı şirketlere call center hizmeti verecek kadar ingilizce öğreniyorlar daha ne olsun :D
-
@Prometheus o zaman 2. bi dil Keyfi olacaktır doğru mu anladım :D
-
Günümüzde bilim dünyası için tek dil İngilizce. Ben Japonce öğrenmek isterim herhalde.
-
O zaman Ingilizceyi ana dil gibi konuşmaya çalışalım 2. bi dil yerine
-
10 tane dil öğrenmek için harcanacak sürenin tamamını İngilizce'yi ilerletmek için kullanmak bence daha mantıklı. İkinci bir dile ihtiyaç duyulduğunda Türkçe konusundaki eksikleri kapatmaya bakılmalı. Kendini iyi ifade edemeyen yazılımcı ile dolu piyasa maalesef.
-
JPriest bunu yazdı
10 tane dil öğrenmek için harcanacak sürenin tamamını İngilizce'yi ilerletmek için kullanmak bence daha mantıklı. İkinci bir dile ihtiyaç duyulduğunda Türkçe konusundaki eksikleri kapatmaya bakılmalı. Kendini iyi ifade edemeyen yazılımcı ile dolu piyasa maalesef.
Örneğin ben . Ingilizceyi zaten her gün pratik yaparak yabancı arkadaşlarla iletişim halinde proje yaparak mecbur geliştiriyorum . Türkçe konusuna gelince haklısın sanırım ingilizce ile yakınırken türkçeyi unuttuk.
-
Hacı programlama dilleri konusunda herkes 1 yada 2 dilde usta ol derler ya hah işte bu dilde de aynen öyle.Az arapça az rusça falan bilmenin hiçbir değeri yok.
Türkiyede 500 kelime bilen adamın "ingilizcem çok iyi" seviyesinde kendini tanıttığını baz alarak sana şunu tavsiye edeyim.Git 1.5 sene salt ingilizce kas sonra git TOELF a gir ordan aldığın puan senin elinde belgen olsun ondan sonra olarak istediğin 2.dile girebilirsin bence.
Gerçi planın senin tam olarak ne istediğine bağlı.Kariyer mi,hobi mi,tr de çalışmak mı vs.
-
Ingilizce disinda birsey gerekmiyor, gerci bi ara delphi ile ugrasirken korece sitelere dalmistim belki japoncadir bilmiyorum ama translate is goruyordu az cok :D rusca ya da japonca olabilir bence