folder Tahribat.com Forumları
linefolder Android - IOS Programlama
linefolder Yazılım Dünyasında Hangi Dil (Normal Bildiğimiz Lisan)

Yazılım Dünyasında Hangi Dil (Normal Bildiğimiz Lisan)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Tarihçiyseniz bilmeniz gereken başlıca lisanlar: İngilizce ve Fransızca. Bunun dışında tabi ki Arapça ve Farsça bilinmelidir ancak İngilizce ve Fransızca geçmiş dönemin gözde dilleri olduğundan bunlar başlıca bilinmeli. Gel gelelim yazılım dünyası için benim şahsî kanaatim İngilizce kâfidir. İngilizce üstüne öğrenmek tabi ki yarar katar ancak iki tense bilip İngilizce biliyorum demek de olmaz. Dibine kadar öğrenmek gerekir. Onun dışında farklı dilleri konuşmayı ben de çok isterim ama maalesef dil zekası bakımından gerizekalıyım. 2-3 dil bilenlere imreniyorum desem yeridir.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

@Caliber , Estağfurullah hocam :D Gerizekalıyım ne demek:/ 

@u235 Hocam zamanlardan falan bahsetmiyorum zamanları öğrenmek adam akıllı 6 ay çalışma ile çözülüyor. Kelime öğrenmek gerekiyor örneğin ekmek gibi ne bileyim salata tuz cacık :D bunları öğrenmek gerekiyor kelime haznesini arttırmak gerekiyor. Kastettiğiniz şey bu olsa gerek ?

@ozgunlu Korece öğrenmeye kalksam 40 yaşında anca merhaba diyebilirim galiba :D dünya dilleri arasında en zor dillerden biri :D 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    benimki sırf merak :D, sıradan öğrenesim var. diplomat seviyesinde olmasına gerek yok. gündelik sohbet konularını görsün kafi. biraz dillerin evrimin filan merak ediyorum. zamanım olursa, kril , ibrani, Japon ve Çin harflerini , Sonra hecelerini, kelimelerini, gündelik kalıpları derken öyle gideceğim. tabi ömür vefa etmez herhalde. vv)

herşey den önce bencede çok iyi ingilizce öğrenmek lazım. nereye gidersen git, her yerin tabelasında, mutlaka İngilizce yönlendirme oluyor.

:D geçen alt kat komşumuz 2. el bir alman arabası almış. mersedes e200, motor kapağını açmış, ötesine berisine bakıyor. bende eğildim bakıyorum. plaketlerde Almanca birşeyler yazıyor. işte ağırlık önde şu kadar. arkada şu kadar filan. ben okudukça krize girecekti la adam. :D ╭∩╮ sanki çok önemli birşey

RitmFarbRacourci tarafından 01/Nis/16 00:39 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

Bir sonraki bilim dili Türkçe olacak. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

@u235 Hocam zamanlardan falan bahsetmiyorum zamanları öğrenmek adam akıllı 6 ay çalışma ile çözülüyor. Kelime öğrenmek gerekiyor örneğin ekmek gibi ne bileyim salata tuz cacık :D bunları öğrenmek gerekiyor kelime haznesini arttırmak gerekiyor. Kastettiğiniz şey bu olsa gerek ?

@ozgunlu Korece öğrenmeye kalksam 40 yaşında anca merhaba diyebilirim galiba :D dünya dilleri arasında en zor dillerden biri :D 

Gramer öğrenmek için 6 ay yeter ama gramer dilin sadece bir kısmını oluşturuyor bildiğin gibi.Konuşma,yazma,okuma,anlama farklı farklı dallar.Bide aynen kelime hazinesi çok önemli.Ortalama 2.500-3 bin kelime bilinmesi gerek bence.

Ben 2.dil olarak Rusça bilen biri olarak sana Rusçanın artılarını kısaca özetleyeyim.

+Eski sovyet ülkelerinde ve çevre ülkelerde heryerde geçer.Yani ben bi gideyim Estonyada yaşayayım desen İng bilmeden Rusçayla Estonyada rahatça yaşarsın.

+Konuşan bayağı insan olduğu için internette hemen hemen her konuda bir sürü forum vs var.

+Türkiyede turizm alanında en geçerli dillerden biri.Her ne kadar şuan turizm dibe vurmuş olsada.

Eksisi nedir ?

-Öğrenmesi zor.

-Gün geçtikçe diğer ülkelerde popülerliği azalıyor.Millet hep avrupa dillerine kayıyor.

Başka diller hakkında pek bilgim olmadığı için yorum yapamam ama Almanca teknikde iyiymiş falan diyorlar.Artık tam olarak nerde kullanılır bilmiyorum.

u235 tarafından 01/Nis/16 04:37 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

Gramer öğrenmek için 6 ay yeter ama gramer dilin sadece bir kısmını oluşturuyor bildiğin gibi.Konuşma,yazma,okuma,anlama farklı farklı dallar.Bide aynen kelime hazinesi çok önemli.Ortalama 2.500-3 bin kelime bilinmesi gerek bence.

Ben 2.dil olarak Rusça bilen biri olarak sana Rusçanın artılarını kısaca özetleyeyim.

+Eski sovyet ülkelerinde ve çevre ülkelerde heryerde geçer.Yani ben bi gideyim Estonyada yaşayayım desen İng bilmeden Rusçayla Estonyada rahatça yaşarsın.

+Konuşan bayağı insan olduğu için internette hemen hemen her konuda bir sürü forum vs var.

+Türkiyede turizm alanında en geçerli dillerden biri.Her ne kadar şuan turizm dibe vurmuş olsada.

Eksisi nedir ?

-Öğrenmesi zor.

-Gün geçtikçe diğer ülkelerde popülerliği azalıyor.Millet hep avrupa dillerine kayıyor.

Başka diller hakkında pek bilgim olmadığı için yorum yapamam ama Almanca teknikde iyiymiş falan diyorlar.Artık tam olarak nerde kullanılır bilmiyorum.

Turizm de İspanyolca ve Rusça çok önemli Türkiye de bazı turistler ingilizce bilmiyorum bende o yüzden 3 5 rusça kelime öğrenmiştim.  Rusça aslında çok zor değil mişşş.  Garson arkadaş vsrdı 0 dan rusçayı ana dili gibi konuşurdu Moskova da yaşamış 2 sene. Türkiye de hayatta öğrenemezsin böyle dilleri anca yaşaman ve zorunluluktan konuşa konuşa öğrenirsin demişti 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

Valla ben japonca alıyorum 2.dil, bu birazda nerede iş yapmak istiyorsun sorusuna bağlı.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    @whopper, biraz anlatsana, Japonca nasıl bir dil? Türkçe gibi sondan eklemeli bir dil diye biliyorum. bir ara @sniperScope `a da sormuştum. ama kafi gelmedi. sanırım ora ile ticari ilişkide.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wh0
    wh0's avatar
    Homo

Suriye'ce öğren hocam.

🏴‍☠️Hi'dan gelen varır Who'ya, Hi'da onun adıdır Who'da...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

@g2k Hocam ondan bahsetmedim . Örneğin Programlama olarak Fars çok gelişmiştir. Farsça bilirsin farslılar ile daha rahat anlaşıp iş yaparsın gibisinden kastetmiştim. Ama dediğiniz de doğru yani olabilir farklı bi bakış açısı :)

Mhmed mafeyliyor her konun beni :D:D , trollüyormusun bizi doğru söyle?

Kurtlar tasma takmaz....
Toplam Hit: 2932 Toplam Mesaj: 27
2.dil