folder Tahribat.com Forumları
linefolder Android - IOS Programlama
linefolder Yazılım Dünyasında Hangi Dil (Normal Bildiğimiz Lisan)

Yazılım Dünyasında Hangi Dil (Normal Bildiğimiz Lisan)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

@g2k Hocam ondan bahsetmedim . Örneğin Programlama olarak Fars çok gelişmiştir. Farsça bilirsin farslılar ile daha rahat anlaşıp iş yaparsın gibisinden kastetmiştim. Ama dediğiniz de doğru yani olabilir farklı bi bakış açısı :)

Mhmed mafeyliyor her konun beni :D:D , trollüyormusun bizi doğru söyle?

Yok hocam ne trolü :/ Öyle bi amacım olmadı hiç :/

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam cidden tuhaf tuhaf konular aciyorsun.. suan baksan 50 tane farkli seye yonelmek istedigine dair konular bulurum.. 

Ingilizce seviyen nedir bilmiyorum ama yazilimcilar icin ingilizce kafi.

Ikinci dil hem CV icin iyidir ama genellikle calisilacak firmanin yapisina bagli ogrenilir. Atiyorum firma alman firmasiysa (siemens gibi) almanca ogrenmek buyuk avantaj saglar, fransiz firmasiysa fransizca ogrenmek avantaj saglar. Cunku bazi durumlarda firma o ulkeye gonderir ve tercihen o dili bilen biri daha avantajli olur. Cunku gittigin yerde herkes ingilizce bilir gibi bir duurm olmayabilir.. Ikinci sey ise, eger X ulkesinde calisma/yasama dusuncesindeysen o zaman da 2. dil ogrenilir.. 

Hobi amacli ogreneceksen zaten bunun yazilimla ilgisi yok..

Suan yurtdisi ile ilgili bir duurmun ya da hedefin yoksa ingilizceni gelistirmeye devam etmek mantiklidir.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

hocam cidden tuhaf tuhaf konular aciyorsun.. suan baksan 50 tane farkli seye yonelmek istedigine dair konular bulurum.. 

Ikinci dil hem CV icin iyidir ama genellikle calisilacak firmanin yapisina bagli ogrenilir. Atiyorum firma alman firmasiysa (siemens gibi) almanca ogrenmek buyuk avantaj saglar, fransiz firmasiysa fransizca ogrenmek avantaj saglar. Cunku bazi durumlarda firma o ulkeye gonderir ve tercihen o dili bilen biri daha avantajli olur. Cunku gittigin yerde herkes ingilizce bilir gibi bir duurm olmayabilir.. Ikinci sey ise, eger X ulkesinde calisma/yasama dusuncesindeysen o zaman da 2. dil ogrenilir.. 

Suan yurtdisi ile ilgili bir duurmun ya da hedefin yoksa ingilizceni gelistirmeye devam etmek mantiklidir.

Bıktırdım sizi :D Vize haftası boşken birşeyler araştırayım dedim yazılımla ilgilenemiyorum pek 1-2 saat vaktim oluyor öyle bi araştırıyorum . Mobil tarafta devam edicem böyle bi karar aldım da. Dün derse giren hoca ingilizceniz ana dil 2. dil olarak Almanca/Fransızca/Portekizce üçünden birini öğrenmek zorundasınız yoksa ilerde çok büyük sıkıntılar yaşarsınız dedi bende araştırıyorum araştrıyorum hani böyle birlşey varmı diye, bi cacık bulamadım. Birde burdaki tecrübeli insanlara sorayım dedim :/ Bu sondu zaten :D Yöneleceğim alanlar belli oldu :D kafamda tek fikir var da. Her ders bu hocalar kafamızı yiyor, Söyledikleri doğru da olabilir yanlışta. Çelişkiye sürüklüyorlar bizi.

MhmdAlmz tarafından 01/Nis/16 13:43 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

@Caliber , Estağfurullah hocam :D Gerizekalıyım ne demek:/ 

@u235 Hocam zamanlardan falan bahsetmiyorum zamanları öğrenmek adam akıllı 6 ay çalışma ile çözülüyor. Kelime öğrenmek gerekiyor örneğin ekmek gibi ne bileyim salata tuz cacık :D bunları öğrenmek gerekiyor kelime haznesini arttırmak gerekiyor. Kastettiğiniz şey bu olsa gerek ?

@ozgunlu Korece öğrenmeye kalksam 40 yaşında anca merhaba diyebilirim galiba :D dünya dilleri arasında en zor dillerden biri :D 

Gramer öğrenmek için 6 ay yeter ama gramer dilin sadece bir kısmını oluşturuyor bildiğin gibi.Konuşma,yazma,okuma,anlama farklı farklı dallar.Bide aynen kelime hazinesi çok önemli.Ortalama 2.500-3 bin kelime bilinmesi gerek bence.

Ben 2.dil olarak Rusça bilen biri olarak sana Rusçanın artılarını kısaca özetleyeyim.

+Eski sovyet ülkelerinde ve çevre ülkelerde heryerde geçer.Yani ben bi gideyim Estonyada yaşayayım desen İng bilmeden Rusçayla Estonyada rahatça yaşarsın.

+Konuşan bayağı insan olduğu için internette hemen hemen her konuda bir sürü forum vs var.

+Türkiyede turizm alanında en geçerli dillerden biri.Her ne kadar şuan turizm dibe vurmuş olsada.

Eksisi nedir ?

-Öğrenmesi zor.

-Gün geçtikçe diğer ülkelerde popülerliği azalıyor.Millet hep avrupa dillerine kayıyor.

Başka diller hakkında pek bilgim olmadığı için yorum yapamam ama Almanca teknikde iyiymiş falan diyorlar.Artık tam olarak nerde kullanılır bilmiyorum.

Turizm de İspanyolca ve Rusça çok önemli Türkiye de bazı turistler ingilizce bilmiyorum bende o yüzden 3 5 rusça kelime öğrenmiştim.  Rusça aslında çok zor değil mişşş.  Garson arkadaş vsrdı 0 dan rusçayı ana dili gibi konuşurdu Moskova da yaşamış 2 sene. Türkiye de hayatta öğrenemezsin böyle dilleri anca yaşaman ve zorunluluktan konuşa konuşa öğrenirsin demişti 

Türkiyede ispanyolcanın hiç adını duymadım turizmde.İng,rusça,almanca desen anlarımda bize ispanolca konuşan kaç tane turist geliyor ? :D

Ayrıca garson arkadaşının anadili gibi rusça konuşamadığına eminim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

Bıktırdım sizi :D Vize haftası boşken birşeyler araştırayım dedim yazılımla ilgilenemiyorum pek 1-2 saat vaktim oluyor öyle bi araştırıyorum . Mobil tarafta devam edicem böyle bi karar aldım da. Dün derse giren hoca ingilizceniz ana dil 2. dil olarak Almanca/Fransızca/Portekizce üçünden birini öğrenmek zorundasınız yoksa ilerde çok büyük sıkıntılar yaşarsınız dedi bende araştırıyorum araştrıyorum hani böyle birlşey varmı diye, bi cacık bulamadım. Birde burdaki tecrübeli insanlara sorayım dedim :/ Bu sondu zaten :D Yöneleceğim alanlar belli oldu :D kafamda tek fikir var da. Her ders bu hocalar kafamızı yiyor, Söyledikleri doğru da olabilir yanlışta. Çelişkiye sürüklüyorlar bizi.

beyfendi çocuksun sen bence kimse bıkmamıştır senden takılıyorum sana ben

Kurtlar tasma takmaz....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

beyfendi çocuksun sen bence kimse bıkmamıştır senden takılıyorum sana ben

Eyvallah abicim saolasın :)

@u235 Rusça bilmediğim için birşey diyemiyorum fakat istanbulda ispanyol arada bir rastlanıyor da fransız hiç görmedim :D

Toplam Hit: 2934 Toplam Mesaj: 27
2.dil