Yazılım Mühendisliği Öğrencisi İçin Notebook Tavsiyesi
-
Merhabalar,
Bir arkadaşımın kardeşi üniversite tercihlerinde yazılım mühendisliği ya da yapay zeka mühendisliğini tercih edecek. Bu nedenle kendisine bir notebook gerekli olacağını söyledi. Para limiti olarak 150.000₺ bandı olarak düşündük.
Model olarak işini görecek cihaz ASUS ROG Strix G18 G815LW-S9120W gibi geldi.
AMD - Intel kapışmasının güncel kazananı ne olduğunu pek bilmiyorum. O yüzden sizler daha iyi bilirsiniz diye sormak istedim.
Temel olarak yazılım mühendisliği ve oyun oynayacak.
Şimdiden teşekkürler.
-
Çok güzel bilgisayar.
Yazılım mühendisliği için macbook alınsa daha iyi olmaz mı? O paraya da en iyisi alınıyor.
Mezun olduktan sonra da çalışmaya başlayınca satıp üzerine ekleme yaparak güncelleyebilir.
-
oyun sart degilse, tasinabilirlik/batarya/optimizasyon mevzularii yuzunden macbook pro oneririm, ikinci el oksa m1 max tavsiye ederim, degilse m4 pro alinabilir sanirim o paralara, minimum 5 sene 0 aksamayla kullanir
-
rapidhacker550 bunu yazdı
Merhabalar,
Bir arkadaşımın kardeşi üniversite tercihlerinde yazılım mühendisliği ya da yapay zeka mühendisliğini tercih edecek. Bu nedenle kendisine bir notebook gerekli olacağını söyledi. Para limiti olarak 150.000₺ bandı olarak düşündük.
Model olarak işini görecek cihaz ASUS ROG Strix G18 G815LW-S9120W gibi geldi.
AMD - Intel kapışmasının güncel kazananı ne olduğunu pek bilmiyorum. O yüzden sizler daha iyi bilirsiniz diye sormak istedim.
Temel olarak yazılım mühendisliği ve oyun oynayacak.
Şimdiden teşekkürler.
Güzel bi macbook pro yanına da 27 inch ekran öneririm
illakı windows olmasını isterse 150 bin tl gömmeyin en iyi thinkpadlerden 2. El bitane alın 70 bin bandına, zaten alacağınız 0 150binlik bilgisalarla aynı işi yapar üstünede başka şeyler alır
-
hocam oyun oynamak da istiyor o yüzden. yoksa ben de farkındayım macbook daha güzel olur. ama çocuk işte.
-
Güncel
-
Güncel
-
Hocam öğrenciyken kullanacağı kaynak miktarı çok olmayacak. Mühendislik öğrencisine bilgisayar gibi bir tabire çok gerek yok esasen. Böyle celeron serisi gibi çok dip modeller olmadığı sürece her cihaz aşağı yukarı işini görür, yapacaklarının mahiyeti belli. IDE açıp basit kodlar yazacaklar. Localde AI modelleri çalıştırmayacakları sürece her cihaz işini görür.
Oyun fantezisi olmasaydı macbook m4 çipli bir model alsa tüm işlerini rahatça yapabilirdi. Direk ürün öneremem ama monster alma diyebilirim :) Cihazın kötülüğünden değil elbette ama seyit onbaşı gibi gezen stajyerler, öğrenciler gördükçe insan üzülüyor o sebeple. İyi olması kadar taşınabilir olmasını da göz önüne alalım. Tuğla gibi cihazları taşımasın.
-
MacBook Pro alsın geçsin oyun felanda oynamasın
-
MacBook olmaz işte. Çocuk oyun istiyor.
-
Atakan bunu yazdı
MacBook Pro alsın geçsin oyun felanda oynamasın
Macbook pro alsin geçsin oyun için de arada internet kafeye falan gidebilir.
Laptopta oyun oynanmaz, oynanmamali. Alet taşınabilir olmak zorunda, dolayısıyla thermal throttling kaçınılmaz bir son.