folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Yazılım Mühendisliği Öğrencisi İçin Notebook Tavsiyesi

Yazılım Mühendisliği Öğrencisi İçin Notebook Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

macbook önerenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum :D

keşke konuyu açarken şerh düşseydim macbook haricinde diye :D 

ben de biliyorum mantıklı olan macbook ama işte sonucu değiştirmiyor.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PsychoDawn
    PsychoDawn's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı

ikna edin değiştirsin. popüler bir çok oyun macos'ta oynanıyor zaten. macbook alın yoksa max 1 sene sonra "ben macbook istiyooom yhhaaaa" diye ağlamaya başlayacak. 
    o bütçeye orta halli bir mac + oyun için idare eder bir pc çözülür ikisini de alın :)  

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı

Abi mantıksız olana nasıl yorum yapalım ki?

Oyun için laptop bi boka yaramaz. 500k da versen laptop oyun için çöptür

Yazılım için de yine 150k versen zarar ziyandır bi macbook değildir.

Ben yukarıda dedim, illa oyun ve yazılım istiyorsa 80k-90klık masaüstü dizelim üstüne de macbook alalım

Hemen altına yazmışsın ki hem oyun olsun hem laptop hem bütçe 150k

Yok abi öyle bi laptop. Monster baksın, msi baksın parasına uygun olanı alsın ama pişman olacak

Ben tutup da öneride bulunamam yani; sonra aşırı ısınacak longtan a-side hs atarken ekran kartı yanacak; vay biz yarım araba parası döktük nasıl oldu diyecek veya arkadaşları gta 6 multiplayer oynarken o mk benim makineye nasıl ssd takcaz hafıza yetmiyor diyecek 

2 sene sonra cpu yetmeyecek aaa bende değişmiyormuş diyecek. Uygun ram bulamayacak

Gıcıklık olsun diye yazmıyoruz ki yazdıklarımızı abi yardımcı olmayacak olsa ne diye inat edip aksini yazalım

Yoksa geminiye 150k f/p oyun laptop öner deyip de sonuç alabilirsin. Monster, msi, asus rog bu 3ü işin top seviyesidir. Bazı lenovo efsane seriler vardır. Hiçbiri bi boka yaramaz, laptoptan gaming bilgisayar olmaz. En boktan masaüstü bunların krallarını siker atar

Oyun için harici ve dahili gpuyu optimize eden siksok teknoloji iptal edene kadar bile canı çıkar. Yok alttab masaüstü intel, yok oyun nvidia. Yok blackbarı nasıl kaldırcam benim laptopta o menü yok

Masaüstü + siksok bi laptop da çözebiliriz illede mac olmasın diyorsa. Güzel bi thinkpad okul için oyuna da güzel bir masaüstü

Hem stationwagon olsun hem yarışa girsin demek gibi bişey. Sedan önerenlere teşekkürler biz stationwagon istiyoruz ama yarışcaz. Doğru teknik olarak kısıtın yok niye yarışamayasın...

by_Tet tarafından 30/Haz/25 04:24 tarihinde düzenlenmiştir

iyibu! yeniden..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamhakli
    adamhakli's avatar
    Erkek

@by_Tet +

Hayat savaştır, ölümden korkan YAŞAMASIN. https://www.tahribat.com/forum/cekilis-2020-bal-satisi-basladi---siparisler-ali-247037
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek

Yazılım mühendisi olarak keşke daha önce macbook a geçseydim diyorum

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

https://www.pt.com.tr/macbook-air-13-inc-m4-10cpu-8gpu-16gb-256gb-gok-mavisi-mc6t4tu-a

+ kasa 

olmazmı ?

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek

2 prom var. birisi m1pro birisi  pro m3 pro

iyi ki almışım. canavar gibi cihazlar. ha sen benim işimi görmez diyorsun ama oyun için site. yazılım için mac. hem taşınabilir hem uzun ömürlü.. şerh koymana gerek yok adam yukarıda uzun uzun anlatmış :)

2019 macbook pro 2025 pc üzerinden atlayıp geçiyor...

SYL 184
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

Abicim sana kimsenin yapmayacağı bir güzellik yapıyorum adımı unutma :D Bu makinalardaki işlemcilerin ai performanslarını yt üzerinden kontrolleri sağlayabilirsin şuanda ben alsam alacağım ürünler bunlar olur. Macbook sevmiyorum bana çok topitoş işi gibi geliyor nedense.

https://www.epey.com/laptop/msi-summit-a16-ai-plus-a3hmtg-038tr.html

https://www.epey.com/laptop/asus-zenbook-s16-oled-um5606wa-rk295w.html

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

su soğutmalı laptoplara girmeyecek isen böyle bir şeye bak : https://shop.asus.com/tr/90nr0jy1-m00610-rog-flow-z13-2025.html?utm_source=youtube&utm_medium=kol&utm_campaign=25q1_youtubereview_actrsys&utm_content=mesut_cevik_review

Video montaji, oyunlar + yazılım geliştirmede işine yarayacaktır. Yapay zeka projelerinde de güçlüdür ama ben bi desktop server koyup ona RDP yaparak kullanmayı tercih ediyorum. 

edit: 

genç adam, alır tablet moduna kucağına partnerini hoop dizi izler. takar klavyesini cafede kod yazar. Bağlar tv'ye lol atar. valo atar. Gidip GTA6 aramıyorsa bence okay cihaz. 

undefined-01 tarafından 01/Tem/25 13:25 tarihinde düzenlenmiştir

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
Toplam Hit: 1776 Toplam Mesaj: 30
notebook tavsiyesi