Yazılım Mühendisliği Öğrencisi İçin Notebook Tavsiyesi
-
macbook önerenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum :D
keşke konuyu açarken şerh düşseydim macbook haricinde diye :D
ben de biliyorum mantıklı olan macbook ama işte sonucu değiştirmiyor.
-
rapidhacker550 bunu yazdı
ikna edin değiştirsin. popüler bir çok oyun macos'ta oynanıyor zaten. macbook alın yoksa max 1 sene sonra "ben macbook istiyooom yhhaaaa" diye ağlamaya başlayacak.
o bütçeye orta halli bir mac + oyun için idare eder bir pc çözülür ikisini de alın :) -
rapidhacker550 bunu yazdı
Abi mantıksız olana nasıl yorum yapalım ki?
Oyun için laptop bi boka yaramaz. 500k da versen laptop oyun için çöptür
Yazılım için de yine 150k versen zarar ziyandır bi macbook değildir.
Ben yukarıda dedim, illa oyun ve yazılım istiyorsa 80k-90klık masaüstü dizelim üstüne de macbook alalım
Hemen altına yazmışsın ki hem oyun olsun hem laptop hem bütçe 150k
Yok abi öyle bi laptop. Monster baksın, msi baksın parasına uygun olanı alsın ama pişman olacak
Ben tutup da öneride bulunamam yani; sonra aşırı ısınacak longtan a-side hs atarken ekran kartı yanacak; vay biz yarım araba parası döktük nasıl oldu diyecek veya arkadaşları gta 6 multiplayer oynarken o mk benim makineye nasıl ssd takcaz hafıza yetmiyor diyecek
2 sene sonra cpu yetmeyecek aaa bende değişmiyormuş diyecek. Uygun ram bulamayacak
Gıcıklık olsun diye yazmıyoruz ki yazdıklarımızı abi yardımcı olmayacak olsa ne diye inat edip aksini yazalım
Yoksa geminiye 150k f/p oyun laptop öner deyip de sonuç alabilirsin. Monster, msi, asus rog bu 3ü işin top seviyesidir. Bazı lenovo efsane seriler vardır. Hiçbiri bi boka yaramaz, laptoptan gaming bilgisayar olmaz. En boktan masaüstü bunların krallarını siker atar
Oyun için harici ve dahili gpuyu optimize eden siksok teknoloji iptal edene kadar bile canı çıkar. Yok alttab masaüstü intel, yok oyun nvidia. Yok blackbarı nasıl kaldırcam benim laptopta o menü yok
Masaüstü + siksok bi laptop da çözebiliriz illede mac olmasın diyorsa. Güzel bi thinkpad okul için oyuna da güzel bir masaüstü
Hem stationwagon olsun hem yarışa girsin demek gibi bişey. Sedan önerenlere teşekkürler biz stationwagon istiyoruz ama yarışcaz. Doğru teknik olarak kısıtın yok niye yarışamayasın...
by_Tet tarafından 30/Haz/25 04:24 tarihinde düzenlenmiştir -
@by_Tet +
-
Yazılım mühendisi olarak keşke daha önce macbook a geçseydim diyorum
-
-
2 prom var. birisi m1pro birisi pro m3 pro
iyi ki almışım. canavar gibi cihazlar. ha sen benim işimi görmez diyorsun ama oyun için site. yazılım için mac. hem taşınabilir hem uzun ömürlü.. şerh koymana gerek yok adam yukarıda uzun uzun anlatmış :)
2019 macbook pro 2025 pc üzerinden atlayıp geçiyor...
-
Abicim sana kimsenin yapmayacağı bir güzellik yapıyorum adımı unutma :D Bu makinalardaki işlemcilerin ai performanslarını yt üzerinden kontrolleri sağlayabilirsin şuanda ben alsam alacağım ürünler bunlar olur. Macbook sevmiyorum bana çok topitoş işi gibi geliyor nedense.
https://www.epey.com/laptop/msi-summit-a16-ai-plus-a3hmtg-038tr.html
https://www.epey.com/laptop/asus-zenbook-s16-oled-um5606wa-rk295w.html
-
su soğutmalı laptoplara girmeyecek isen böyle bir şeye bak : https://shop.asus.com/tr/90nr0jy1-m00610-rog-flow-z13-2025.html?utm_source=youtube&utm_medium=kol&utm_campaign=25q1_youtubereview_actrsys&utm_content=mesut_cevik_review
Video montaji, oyunlar + yazılım geliştirmede işine yarayacaktır. Yapay zeka projelerinde de güçlüdür ama ben bi desktop server koyup ona RDP yaparak kullanmayı tercih ediyorum.
edit:
genç adam, alır tablet moduna kucağına partnerini hoop dizi izler. takar klavyesini cafede kod yazar. Bağlar tv'ye lol atar. valo atar. Gidip GTA6 aramıyorsa bence okay cihaz.
undefined-01 tarafından 01/Tem/25 13:25 tarihinde düzenlenmiştir