folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yeni Dünya Düzeni - Ailelerimiz Cahil

Yeni Dünya Düzeni - Ailelerimiz Cahil

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

3-5 yıl önce katıldığım bi seminerde konuşmacı bahsetmişti bu konudan. Ara sıra bu bilgiyi kullanırım muhabbetlerde sizede anlatayım istedim. Konu çok derin sadece kısa bir alıntı yapacağım

Bugüne kadarki dünya düzeninde her şeyi babalarımızdan,annelerimizden öğrendik; 

- odun kesmeyi

- bisiklet sürmeyi

- kravat bağlamyı ve bunun gibi çok temel hayatta tutan şeyler

Ancak yeni düzende radyo ile başladı. Hayatımıza giren radyoyu dedelerimiz rahat kullanmadı bize sormaya başladı

-oğlum şu bla bla kanalını açsana

Radyonun resimlisi TV ile bu devam etti

-şu kanalı ilk sıralara taşır mısın çocuuum?

Derken bilgisayar ve internet geldi bizimkiler iyice eski model kaldı

Artık onlar biz çocuklarına soruyor, bizlerden öğreniyorlar

----

Bu teknolojiler yeni hayatımıza girdiğinden geçiş dönemi insanlığı olduğumuzu düşünüyorum ben. Belki 1-2 nesil sonra tekrardan biz eski düzeni geri alabilir. Ama şuanda bilgi bizde. Bu durumda 50 sene önceki evlat ile günümüz evlatları arasında farklar var. Genelde yaşlılar belkide bu yüzden beğenmez yeni nesili. 

Bilim ve teknoloji çok hızlı ilerliyor haliyle eskiye göre sosyal yaşantımızın temel taşları değişiyor. 

Konu kendi içinde çok derin belki sizde bişeyley katabilirsiniz.

Ayrıca bireysel düşünmeyelim bunu yani benim babam ilk developer gibisinden

++

http://galeri8.uludagsozluk.com/448/%C3%A7ok-cahilsin-ke%C5%9Fke-%C3%B6lsen_532242.jpg

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek

Eskiden gençler, yaşlılara giderdi, "Nine başım ağrıyor" derdi ve o nine ona bir bir çay hazırlardı içinde çeşit çeşit otların bulunduğu -ilaç niyetine verirdi. Fakat bugün o nineler, gençlere yani doktorlara gidiyor. Kısacası hocam; eskiden efsane olan, kutsal olan, mistik olan şeylerin hepsinin okulu ve bilimsel birer adı varı. Eskiden bir şehir efsanesi olan televizyon şimdi gerçek, eskiden kutsal sayılan şifacı nineler şimdi doktor ya da hemşire.

Gizem çözüldükçe, güç o gizemi çözen ve onun jenerasyonunda yetişen gençlere kalıyor.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buzukatak
    buzukatak's avatar
    Erkek

Benim anam da cahil ama çamaşır makinesinde yıkamayı başlattıktan sonra su almaya başlayan makinede bir çeşit bug bulmuş. Fişten çekip 2 dakika bekledikten sonra makine kendini salıveriyor. O da unuttuğu bir kaç parça çamaşırı daha attıktan sonra fişi takıyor, yıkama devam ediyor. Babam developer değil ama gördüğünüz üzere anam hacker. 

buzukatak tarafından 25/Oca/14 18:52 tarihinde düzenlenmiştir

anlıyorum.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek

Otomobil sürmek içinde aynı şeyleri söyleyebilir misiniz???

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    buzukatak bunu yazdı

Benim anam da cahil ama çamaşır makinesinde yıkamayı başlattıktan sonra su almaya başlayan makinede bir çeşit bug bulmuş. Fişten çekip 2 dakika bekledikten sonra makine kendini salıveriyor. O da unuttuğu bir kaç parça çamaşırı daha attıktan sonra fişi takıyor, yıkama devam ediyor. Babam developer değil ama gördüğünüz üzere anam hacker. 

dsfjghdjklfnsmnfşsdlfsdmöfsd :D 

ne diyon?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    SweeneyTodd bunu yazdı

Eskiden gençler, yaşlılara giderdi, "Nine başım ağrıyor" derdi ve o nine ona bir bir çay hazırlardı içinde çeşit çeşit otların bulunduğu -ilaç niyetine verirdi. Fakat bugün o nineler, gençlere yani doktorlara gidiyor. Kısacası hocam; eskiden efsane olan, kutsal olan, mistik olan şeylerin hepsinin okulu ve bilimsel birer adı varı. Eskiden bir şehir efsanesi olan televizyon şimdi gerçek, eskiden kutsal sayılan şifacı nineler şimdi doktor ya da hemşire.

Gizem çözüldükçe, güç o gizemi çözen ve onun jenerasyonunda yetişen gençlere kalıyor.

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek
    CAgAtAy bunu yazdı

Otomobil sürmek içinde aynı şeyleri söyleyebilir misiniz???

detaylarla boğulmayalım. Genel kategorisine açılan dünya genelini paylaşan bir konu bu.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

profesörle kayıkçı hikayesi vardır. uzundur o yüzden bayağı kısaca özetleyeceğim.

profesör bir kayıkla geziye çıkar ve kayıkçıyla sohbet eder.

matematik biliyormusun

fizik, felsefe,edebiyat... arda arda sorar kayıkçı her seferinde

-bilmem bey der

profesörde kibirle her seferinde

-hayatının %20 si gitti, %40,%50 si gitti diyerek söylenir

o esnada fırtına çıkar

kayıkçı

-bey kayık batıyor karşıya doğru yüzmeliyiz yüzme biliyorsunuz değilmi

profesör

-hayır bilmiyorum

kayıkçının süper cevabı:

- desene hayatının %100 gitti :)

bazen kendimizi çok kültürlü zannederiz. teknolojiye yakın değil diye küçümseriz.

ben üniversite okuyup,  doktora yapıp ama  bir çay demleyemeyen, küçük bir söküğü dikmekten aciz insanlar biliyorum

paranın gücüyle adam oluyorlar. son model telefon kullanıyorum,

.araba sürüyorum

bilgisayardan anlıyorum diye ailelerinizi küçümsüyorsunuz.

onlar sizin devirde yetişse senin belkide 10 katı üstün özelliklere sahip olacaktı.

sadece radyo dinleyerek büyüyen bir nesilden hacker olmasını beklemek asıl cahillik...

teknolojiye yetişemedikleri ve bazen gereksiz kurallarda israr ettikleri doğru kabul ediyorum şahsen.

ama eğitiğmli bir evladın görevi onları geliştirmeye çalışmak yükselirken onlarıda kalkındırmak olur.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

teknolojinin, ilerlemeciliğin, sanayinin; ellerimizle yarattığımız bütün bu uygarlığın sorgulanması lazım hocalar.

bataklığa gidiyoruz, göz göre göre.

Mitolojinin hâkimiyeti, dinlerin hâkimiyeti derken artık bilimin hâkimiyeti başladı. pozitivist bilimle beraber, bilim iktidarların eline geçti ve sorgulanamaz hale geldi, bilim ne derse o doğru oldu.

teknoloji artık insanların refahı için değil, tüketim döngüsünün sağlanması için ilerliyor.

sanayi ve ilerlemecilik bizlerin ihtiyacı değil, iktidarların, patronların, kapitalizmin ihtiyacı olduğu için varlar.

milyarlarca insanın kemikleri üzerine kurulmuş, iki bin yıldan fazladır yarattığımız bir uygarlık var elimizde. ancak hala yaşamsal ihtiyaçlarımız için kaygılanıyor ve her an sefalet uçurumundan düşmenin korkusuyla yaşıyoruz.

batsın uygarlığınız, teknolojiniz, sanayiniz..

=)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

Şuan babannemin yaptığı ıhlamuru içiyorum ve rahatım, başımın ağrısı da geçti.. Agrı kesiciye kas gevşeticiye tonla anti depresan kullanmaya gerek varmı..

Babannemin bir sözü aklıma geldi :

"Götümden çıkmış beni beğenmiyor" 

mfatihbodur tarafından 26/Oca/14 15:08 tarihinde düzenlenmiştir

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek
    buzukatak bunu yazdı

ulaann

Toplam Hit: 3313 Toplam Mesaj: 31