folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yeni Dünya Düzeni - Ailelerimiz Cahil

Yeni Dünya Düzeni - Ailelerimiz Cahil

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elnino
    elnino's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    elnino bunu yazdı

M. Ö. 2000...... Al bu otu ye.
    M. S. 1000...... O ot kötü, gel bu duayı oku.
    M. S. 1250...... O dua batıl inanç, al bu iksiri iç.
    M. S. 1500...... O iksirin ne faydası var, al bu hapı yut.
    M. S. 1750...... O hap etkisiz, al bu antibiyotiği iç.
    M. S. 2000...... O antibiyotik kimyasal, al bu otu ye

hooop ksır döngü 

ilk önce tarım vardı sonra iyi tarım sonra  kimyasal şimdide organik tarım 

not: organik tarım okudum ama hikaye organik tarım 

son satır hatalı aslında. neyi temel aldığına bakar. toplumu temel alırsan toplumun hatasıdır. bilimi temel alırsan bunları yazanın hatasıdır. bu devirde hâlâ ilaçların zaten bitkisel olduğunu bilmeyenler var. bitkilerdeki ve gerekirse hayvansal hammaddelerdeki gerekli kısımların, haastalığa iyi gelecek derecede ayrılmasıyla yapılır ilaçlar. tamamen kimyasallardan bile elde etsen yine o bitkideki bileşenlerden gelmektedir, onları içermektedir. ama otu yediğin zaman dozajı kontrol edemezsin bu bir. bitkideki diğer maddelerden gelebilecek yan etkileri kontrol edemezsin bu iki.

insanlar cahil işte napıcan.

bahsetmek isteği antibiyotik değil bence tıbın caresiz kaldığı yerde kocakarı ilaçı kullanmak yani eski zamandada kocakarı ilaçı kullanıyorduk şimdide kullanır olduk. ben yazmadım biryerde görmüştüm ordan aldım 

http://bunuyaz.blogspot.com.tr/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    CAgAtAy bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

profesörle kayıkçı hikayesi vardır. uzundur o yüzden bayağı kısaca özetleyeceğim.

profesör bir kayıkla geziye çıkar ve kayıkçıyla sohbet eder.

matematik biliyormusun

fizik, felsefe,edebiyat... arda arda sorar kayıkçı her seferinde

-bilmem bey der

profesörde kibirle her seferinde

-hayatının %20 si gitti, %40,%50 si gitti diyerek söylenir

o esnada fırtına çıkar

kayıkçı

-bey kayık batıyor karşıya doğru yüzmeliyiz yüzme biliyorsunuz değilmi

profesör

-hayır bilmiyorum

kayıkçının süper cevabı:

- desene hayatının %100 gitti :)

bazen kendimizi çok kültürlü zannederiz. teknolojiye yakın değil diye küçümseriz.

ben üniversite okuyup,  doktora yapıp ama  bir çay demleyemeyen, küçük bir söküğü dikmekten aciz insanlar biliyorum

paranın gücüyle adam oluyorlar. son model telefon kullanıyorum,

.araba sürüyorum

bilgisayardan anlıyorum diye ailelerinizi küçümsüyorsunuz.

onlar sizin devirde yetişse senin belkide 10 katı üstün özelliklere sahip olacaktı.

sadece radyo dinleyerek büyüyen bir nesilden hacker olmasını beklemek asıl cahillik...

teknolojiye yetişemedikleri ve bazen gereksiz kurallarda israr ettikleri doğru kabul ediyorum şahsen.

ama eğitiğmli bir evladın görevi onları geliştirmeye çalışmak yükselirken onlarıda kalkındırmak olur.

Araba sürüyorum sözüyle beni kastettiysen ben aileleri küçümsemedim tam tersi yücelttim

hayır kesinlikle sizi kast etmedim. mesajınızdan sonra geri dönüp mesaja tekrar baktım üstelik. konuyu anlatırken akışına göre örnek vermek içindi.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    Ayazz bunu yazdı

Şu Yeni Dünya Düzeni [New World Order] ne kadar çok sakız oldu ağıza :) Her yerde karşıma çıkıyor mübarek :)

o terimle arkadaşın kullandığı aynı değil sanırım.

yeni dünya düzeni masonların hayalini kurduğu üzerinde çalıştığı bir proje. bu arkadaşın dediği yeni nesil düzeni. en azından ben öyle anladım

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

futurist

çok ters bi perspektiften bakmışsın düşünceme. Cahil kelimesini kullanmam biraz daha dikkat çekmesi içindi. Yoksa şimdi anam babamdan iyi pc kullanıyorum diye oram buram oynamadı. Bilginin yer değiştirdiğinden bahsediyorum ve bu olay yeni oldu. 

Yeni kavramını açmak gerekirse 50 sene dünya için yeni bir kavram. Ama dar açıdan bakarsanız eğer 50 sene normal bir insan için bir ömür. 

Ayazz cevabı futurist vermiş sana:)

Ukalalık yapıp ailelerimizi küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın o tekrardan

saygılar

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

tektipleştirmek.

gelenekleri görenekleri kaybetmek.

teknoloji ile daha rahat konrtol edilebilir bir nesil..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

İllimunati filan diye girmiyodum ne zamandır konuya baktım ki farklıymış.

Hocam sölediklerinin bir kısmı doğru tabiki ama şu anda bize sanki geçiş dönemiymişiz ve ilerki teknolojilere alışabilecekmişiz gibi geliyor.

Ama bunu kimse bilemez kime göre neye göre geçiş dönemindeyiz belki 100 sene öncede insanlar böyle düşünüyordu o zamanın şartlarında.

Tabiki bilimde son senelerde çok hızlı bir gelişme var ama buda bizim yaşantımıza orantılı demek istediğim o zamanın bize göre kötü şartlarında

yaşayan bir insan radyoyu kullanmayı kurcalamayı öğrendiğinde yada bir mühendis radyonun mantığını çözdüğünde onlarada öyle geliyor olabilir.

Bunu buluşlardan vs muaf tutarak yazdım.

Bugün kim bilebilirki 60 yaşına geldiğimizde hala zamanın teknolojisine ayak uydurabileceğimizi. Her nesilin kendi dönemi vardır diye düşünüyorum ben. 

Bizler şu anda keyfi yaşıyoruz gibi. Birçok insan odun bile kırmamıştır yada ne bileyim bir otu gördüğünde aha bu buna iyi gelir diyemez doğal ortamda. 

O zamanın gerekliliği buydu ne eskiler bizim zamanımıza tam anlamıyla adapte olabilir nede biz onların zamanına.

Asıl soru geçen zaman içerisinde gerçekten en büyük değişikliklerin ve gelişimlerin yaşandığı dönem bu dönem mi? Kime göre ? Neye göre?

www.kriptopedi.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    q0x
    q0x's avatar
    Erkek

Keşke hiç teknoloji olmasaydı bizde cahil ana babalarımızın dizinin dibinden ayrılıp pisliğin içinde mutsuz olmasaydık. 

Fakirim, Fakirsin, Fakirler, Fakır da olabiliyorum arada ördeğe damacanaya bağlı Fakirler dedim orada çağrışım yaptı kafirler nerede ne yapıyor ?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

teknolojide önce herşeyin tozpempe olduğu düşüncesi sadece yanlış bir inanıştan ibaret. şimdikiyle farkı, eskiden bilgiye bu kadar kolay ulaşamıyor oluşumuz. dolayısıyla johnny sins'in gangbanglerinden haberimiz olmuyordu ve dünyayı temiz bi yer sanıyorduk. dünyanın berbat bi yer olduğu, eskiden böyle olmadığı binlerce yıldır okunan bi masal. iyi de bu eski zamanlar ne zamandı o zaman? ahhh o eski bayramlar diye sızlanmalar eminim yüzyıllardır devam eder durur. bu algıyla ilgili bi durum.

teknolojinin veya yeni çağın değiştirdiklerine gelirsek bence teknik açıdan fark yok. ha geleneklerle beynin şekillendirilmiş ha teknolojiyle. ne farkeder? ama teknoloji bize (çoğu kişi yapamasa da) özgür akıllı olabilme şansını veriyor. bildiklerimiz mahalleyle kısıtlı kalmıyor. 

bence birçok açıdan şimdiki devir daha iyi. emin olun çocuklarımız büyüyünce onlar da bilgi çağı internetle kısıtlı kalsaymış da bu pis dünyaya girmeseymişiz falan diyecekler. bizim dönemimizi olduğundan çok farklı algılayacaklar.

Prometheus tarafından 27/Oca/14 09:45 tarihinde düzenlenmiştir

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acemi-webci
    acemi-webci's avatar
    Erkek
    buzukatak bunu yazdı

Benim anam da cahil ama çamaşır makinesinde yıkamayı başlattıktan sonra su almaya başlayan makinede bir çeşit bug bulmuş. Fişten çekip 2 dakika bekledikten sonra makine kendini salıveriyor. O da unuttuğu bir kaç parça çamaşırı daha attıktan sonra fişi takıyor, yıkama devam ediyor. Babam developer değil ama gördüğünüz üzere anam hacker. 

ashahahahshdash iyiymiş bu :D

...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    cemnet bunu yazdı

futurist

çok ters bi perspektiften bakmışsın düşünceme. Cahil kelimesini kullanmam biraz daha dikkat çekmesi içindi. Yoksa şimdi anam babamdan iyi pc kullanıyorum diye oram buram oynamadı. Bilginin yer değiştirdiğinden bahsediyorum ve bu olay yeni oldu. 

Yeni kavramını açmak gerekirse 50 sene dünya için yeni bir kavram. Ama dar açıdan bakarsanız eğer 50 sene normal bir insan için bir ömür. 

Ayazz cevabı futurist vermiş sana:)

Ukalalık yapıp ailelerimizi küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın o tekrardan

saygılar

bütün o cahil yazımından oldu sanıyorum. tamam yanlışlık giderildi öyleyse bendende saygılar

Toplam Hit: 3316 Toplam Mesaj: 31