folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yeni Dünya Düzeni - Ailelerimiz Cahil

Yeni Dünya Düzeni - Ailelerimiz Cahil

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek
    buzukatak bunu yazdı

Benim anam da cahil ama çamaşır makinesinde yıkamayı başlattıktan sonra su almaya başlayan makinede bir çeşit bug bulmuş. Fişten çekip 2 dakika bekledikten sonra makine kendini salıveriyor. O da unuttuğu bir kaç parça çamaşırı daha attıktan sonra fişi takıyor, yıkama devam ediyor. Babam developer değil ama gördüğünüz üzere anam hacker. 

hacker ana ahshdahahdhahsdh yarıldım :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

çizdim

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flickR
    flickR's avatar
    Erkek

Geçiş dönemi nesli olabiliriz.Ama aile cahil terimi yanlış.Teknolojiyi kullanmak çok bilgili olmak anlamına gelmiyor.Etrafta interneti sadece facebook sanan insanlar var.Onların gözünde internet sadece; facebook,karı kız, oyun , film , okey. Çoğunluk bu şekilde.bunu baz alarak şimdi ki nesille bi önceki nesli karşılaştırdığımızda önceki nesilin bilgi seviyesinin daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

İnternet büyük bir bilgi kaynağı.Ama @futurist 'in verdiği örnekte ki gibi hayat tecrübesi ile bir tutamayız.Şimdi artık internet üzerinden adsense vb kuruluşlarla para kazanılabiliyor .Youtubeda oyun incelemesi çeken bir dünya ergen var. Ve ciddi anlamda para kazanıyorlar.bu bizim neslimizin gerektirdiği teknolojiyle zamanla ortaya çıkan iş koşulları ve yaptığımız işler.Ailemizde o zaman ki iş koşullarına uygun işleri yapmışlar. Herkes farklı dallarda ilerlemiş.Bu çizgi bence. Bizim onlardan öğrenmemiz gereken , onlarında bizden öğrenmesi gereken şeyler olabilir. Ama cahil terimi kanımca yanlış.(istisnalar elbette var.)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek

olay şu teknoloji bi çok safta beynimizin alacağı şekilden çok daha hızlı ilerliyor... tabiki kimsenin yetişeceği bir hız değil bu...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

profesörle kayıkçı hikayesi vardır. uzundur o yüzden bayağı kısaca özetleyeceğim.

profesör bir kayıkla geziye çıkar ve kayıkçıyla sohbet eder.

matematik biliyormusun

fizik, felsefe,edebiyat... arda arda sorar kayıkçı her seferinde

-bilmem bey der

profesörde kibirle her seferinde

-hayatının %20 si gitti, %40,%50 si gitti diyerek söylenir

o esnada fırtına çıkar

kayıkçı

-bey kayık batıyor karşıya doğru yüzmeliyiz yüzme biliyorsunuz değilmi

profesör

-hayır bilmiyorum

kayıkçının süper cevabı:

- desene hayatının %100 gitti :)

bazen kendimizi çok kültürlü zannederiz. teknolojiye yakın değil diye küçümseriz.

ben üniversite okuyup,  doktora yapıp ama  bir çay demleyemeyen, küçük bir söküğü dikmekten aciz insanlar biliyorum

paranın gücüyle adam oluyorlar. son model telefon kullanıyorum,

.araba sürüyorum

bilgisayardan anlıyorum diye ailelerinizi küçümsüyorsunuz.

onlar sizin devirde yetişse senin belkide 10 katı üstün özelliklere sahip olacaktı.

sadece radyo dinleyerek büyüyen bir nesilden hacker olmasını beklemek asıl cahillik...

teknolojiye yetişemedikleri ve bazen gereksiz kurallarda israr ettikleri doğru kabul ediyorum şahsen.

ama eğitiğmli bir evladın görevi onları geliştirmeye çalışmak yükselirken onlarıda kalkındırmak olur.

Araba sürüyorum sözüyle beni kastettiysen ben aileleri küçümsemedim tam tersi yücelttim

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elnino
    elnino's avatar
    Erkek

M. Ö. 2000...... Al bu otu ye.
    M. S. 1000...... O ot kötü, gel bu duayı oku.
    M. S. 1250...... O dua batıl inanç, al bu iksiri iç.
    M. S. 1500...... O iksirin ne faydası var, al bu hapı yut.
    M. S. 1750...... O hap etkisiz, al bu antibiyotiği iç.
    M. S. 2000...... O antibiyotik kimyasal, al bu otu ye

hooop ksır döngü 

ilk önce tarım vardı sonra iyi tarım sonra  kimyasal şimdide organik tarım 

not: organik tarım okudum ama hikaye organik tarım 

http://bunuyaz.blogspot.com.tr/
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    elnino bunu yazdı

M. Ö. 2000...... Al bu otu ye.
    M. S. 1000...... O ot kötü, gel bu duayı oku.
    M. S. 1250...... O dua batıl inanç, al bu iksiri iç.
    M. S. 1500...... O iksirin ne faydası var, al bu hapı yut.
    M. S. 1750...... O hap etkisiz, al bu antibiyotiği iç.
    M. S. 2000...... O antibiyotik kimyasal, al bu otu ye

hooop ksır döngü 

ilk önce tarım vardı sonra iyi tarım sonra  kimyasal şimdide organik tarım 

not: organik tarım okudum ama hikaye organik tarım 

son satır hatalı aslında. neyi temel aldığına bakar. toplumu temel alırsan toplumun hatasıdır. bilimi temel alırsan bunları yazanın hatasıdır. bu devirde hâlâ ilaçların zaten bitkisel olduğunu bilmeyenler var. bitkilerdeki ve gerekirse hayvansal hammaddelerdeki gerekli kısımların, haastalığa iyi gelecek derecede ayrılmasıyla yapılır ilaçlar. tamamen kimyasallardan bile elde etsen yine o bitkideki bileşenlerden gelmektedir, onları içermektedir. ama otu yediğin zaman dozajı kontrol edemezsin bu bir. bitkideki diğer maddelerden gelebilecek yan etkileri kontrol edemezsin bu iki.

insanlar cahil işte napıcan.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Anam babam sağolsun, acılarını görmüm balımda olsun yeter,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

tam tersi eskilere neyi istersen sor bilirler. internet nasıl çalışıyor en azından mantığını biliyorlar

ve birçok teknolojinin zaman geçirme zaman kaybı gibi boş işler olduğunuda iyi biliyorlar

kafaları bizden 50 kat daha sağlam çalışıyor asla çürük tahtaya basmazlar.

onlar ihtiyaçlarını teknoloji olmadanda çözdükleri için pek siklemiyorlar teknolojiyi

zaten olması gerekende teknolojiden ihtiyacın olanı al gerisini siktiret. bizim gibi kendilerini teknolojiye hapsetmiyorlar.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Şu Yeni Dünya Düzeni [New World Order] ne kadar çok sakız oldu ağıza :) Her yerde karşıma çıkıyor mübarek :)

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
Toplam Hit: 3314 Toplam Mesaj: 31