Yeni Dünya Düzeni - Ailelerimiz Cahil
-
buzukatak bunu yazdı
Benim anam da cahil ama çamaşır makinesinde yıkamayı başlattıktan sonra su almaya başlayan makinede bir çeşit bug bulmuş. Fişten çekip 2 dakika bekledikten sonra makine kendini salıveriyor. O da unuttuğu bir kaç parça çamaşırı daha attıktan sonra fişi takıyor, yıkama devam ediyor. Babam developer değil ama gördüğünüz üzere anam hacker.
hacker ana ahshdahahdhahsdh yarıldım :D
-
çizdim
-
Geçiş dönemi nesli olabiliriz.Ama aile cahil terimi yanlış.Teknolojiyi kullanmak çok bilgili olmak anlamına gelmiyor.Etrafta interneti sadece facebook sanan insanlar var.Onların gözünde internet sadece; facebook,karı kız, oyun , film , okey. Çoğunluk bu şekilde.bunu baz alarak şimdi ki nesille bi önceki nesli karşılaştırdığımızda önceki nesilin bilgi seviyesinin daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz.
İnternet büyük bir bilgi kaynağı.Ama @futurist 'in verdiği örnekte ki gibi hayat tecrübesi ile bir tutamayız.Şimdi artık internet üzerinden adsense vb kuruluşlarla para kazanılabiliyor .Youtubeda oyun incelemesi çeken bir dünya ergen var. Ve ciddi anlamda para kazanıyorlar.bu bizim neslimizin gerektirdiği teknolojiyle zamanla ortaya çıkan iş koşulları ve yaptığımız işler.Ailemizde o zaman ki iş koşullarına uygun işleri yapmışlar. Herkes farklı dallarda ilerlemiş.Bu çizgi bence. Bizim onlardan öğrenmemiz gereken , onlarında bizden öğrenmesi gereken şeyler olabilir. Ama cahil terimi kanımca yanlış.(istisnalar elbette var.)
-
olay şu teknoloji bi çok safta beynimizin alacağı şekilden çok daha hızlı ilerliyor... tabiki kimsenin yetişeceği bir hız değil bu...
-
futurist bunu yazdı
profesörle kayıkçı hikayesi vardır. uzundur o yüzden bayağı kısaca özetleyeceğim.
profesör bir kayıkla geziye çıkar ve kayıkçıyla sohbet eder.
matematik biliyormusun
fizik, felsefe,edebiyat... arda arda sorar kayıkçı her seferinde
-bilmem bey der
profesörde kibirle her seferinde
-hayatının %20 si gitti, %40,%50 si gitti diyerek söylenir
o esnada fırtına çıkar
kayıkçı
-bey kayık batıyor karşıya doğru yüzmeliyiz yüzme biliyorsunuz değilmi
profesör
-hayır bilmiyorum
kayıkçının süper cevabı:
- desene hayatının %100 gitti :)
bazen kendimizi çok kültürlü zannederiz. teknolojiye yakın değil diye küçümseriz.
ben üniversite okuyup, doktora yapıp ama bir çay demleyemeyen, küçük bir söküğü dikmekten aciz insanlar biliyorum
paranın gücüyle adam oluyorlar. son model telefon kullanıyorum,
.araba sürüyorum
bilgisayardan anlıyorum diye ailelerinizi küçümsüyorsunuz.
onlar sizin devirde yetişse senin belkide 10 katı üstün özelliklere sahip olacaktı.
sadece radyo dinleyerek büyüyen bir nesilden hacker olmasını beklemek asıl cahillik...
teknolojiye yetişemedikleri ve bazen gereksiz kurallarda israr ettikleri doğru kabul ediyorum şahsen.
ama eğitiğmli bir evladın görevi onları geliştirmeye çalışmak yükselirken onlarıda kalkındırmak olur.
Araba sürüyorum sözüyle beni kastettiysen ben aileleri küçümsemedim tam tersi yücelttim
-
M. Ö. 2000...... Al bu otu ye.
M. S. 1000...... O ot kötü, gel bu duayı oku.
M. S. 1250...... O dua batıl inanç, al bu iksiri iç.
M. S. 1500...... O iksirin ne faydası var, al bu hapı yut.
M. S. 1750...... O hap etkisiz, al bu antibiyotiği iç.
M. S. 2000...... O antibiyotik kimyasal, al bu otu yehooop ksır döngü
ilk önce tarım vardı sonra iyi tarım sonra kimyasal şimdide organik tarım
not: organik tarım okudum ama hikaye organik tarım
-
elnino bunu yazdı
M. Ö. 2000...... Al bu otu ye.
M. S. 1000...... O ot kötü, gel bu duayı oku.
M. S. 1250...... O dua batıl inanç, al bu iksiri iç.
M. S. 1500...... O iksirin ne faydası var, al bu hapı yut.
M. S. 1750...... O hap etkisiz, al bu antibiyotiği iç.
M. S. 2000...... O antibiyotik kimyasal, al bu otu yehooop ksır döngü
ilk önce tarım vardı sonra iyi tarım sonra kimyasal şimdide organik tarım
not: organik tarım okudum ama hikaye organik tarım
son satır hatalı aslında. neyi temel aldığına bakar. toplumu temel alırsan toplumun hatasıdır. bilimi temel alırsan bunları yazanın hatasıdır. bu devirde hâlâ ilaçların zaten bitkisel olduğunu bilmeyenler var. bitkilerdeki ve gerekirse hayvansal hammaddelerdeki gerekli kısımların, haastalığa iyi gelecek derecede ayrılmasıyla yapılır ilaçlar. tamamen kimyasallardan bile elde etsen yine o bitkideki bileşenlerden gelmektedir, onları içermektedir. ama otu yediğin zaman dozajı kontrol edemezsin bu bir. bitkideki diğer maddelerden gelebilecek yan etkileri kontrol edemezsin bu iki.
insanlar cahil işte napıcan.
-
Anam babam sağolsun, acılarını görmüm balımda olsun yeter,
-
tam tersi eskilere neyi istersen sor bilirler. internet nasıl çalışıyor en azından mantığını biliyorlar
ve birçok teknolojinin zaman geçirme zaman kaybı gibi boş işler olduğunuda iyi biliyorlar
kafaları bizden 50 kat daha sağlam çalışıyor asla çürük tahtaya basmazlar.
onlar ihtiyaçlarını teknoloji olmadanda çözdükleri için pek siklemiyorlar teknolojiyi
zaten olması gerekende teknolojiden ihtiyacın olanı al gerisini siktiret. bizim gibi kendilerini teknolojiye hapsetmiyorlar.
-
Şu Yeni Dünya Düzeni [New World Order] ne kadar çok sakız oldu ağıza :) Her yerde karşıma çıkıyor mübarek :)