Yeni Ev İçin Eşya Tavsiyesi (Evleniyorum)
-
bem beyaz hiç bişey alma
halıları sakın ama sakın kalın ağır gülle gibi olanlardan alma
-
çalişma odasına fazla pahali şeyler almanı tavsiye etmem bebek olunca hepsini atmak ya da satmak zorunda kalıyor insanlar.
Bu arada hayırlı olsun :) Allah bi yastıkta kocatsın :)
KasiRGamsi tarafından 08/Haz/20 09:41 tarihinde düzenlenmiştir -
sLeymN bunu yazdı
Mümkün olan en az eşyayı al kanka. Yalnızca ihtiyacın olanı al. En iyisi olsun diye uğraşma sıkılıyorsun. Ya yaz wpdan konuşalım işte. Benim yaptığım mallıkları yapma
acı tecrübe kokusu geldi :D
-
Aynı durumdayız, karışık ve yorucu br süreç.
takipteyim
-
Az eşya,az insan çok huzur...
-
1-) Mümkünse yoğunlukla ceviz rengi al. (Beyaz lekeyi çok belli ediyor)
2-) Aldığın mobilyalar çok fonksiyonlu olsun. (Açılıp kapanan yemek ve mutfak masası, sandıklı/bazalı koltuk ve yatak, arkaya doğru genişleyebilen kanepe)
3-) Mümkün mertebe en az 10-15 cm boşluk olsun mobilyaların altında (çekip, kaldırmadan kolay süpürüp silebilmek için)
4-) Kesinlikle hantal avangard vari mobilyalardan uzak dur. Evin içinde temizliği yapan bayan olduğu içi hafif ve kullanışlı olanları tercih et.
5-) Kumaşını muhakkak kir tutmayan/kolay temizlenen olanlarını seçin. Çocuk olduğunda fazlasıyla leke oluyor çünkü. (Sanırım nanoteknoloji oluyorlardı)
6-) Sırt minderi veya kırlentler var ise üst kumaşları çıkarılabilir olsun. Makinede kolay yıkanabilmesi için.
7-) Mobilyaları oymalı, işlemeli alırsan temizliği zor olur. (Aralarında muhakkak toz birikintisi kalıyor) Ne kadar sade ve düz olursa o kadar kolay olur.
8-) Sandalyelerin ayakları dışa doğru açılanların görünümü şık olsa da misafirler oturduğunda ileri geri yaparken ayaklar birbirine çarpıyor. Bu nedenle düz duranlar daha kullanışlı.
9-) Beyaz eşyalarında ise (inox ve parmak izi bırakmayanlar en ideali) buzdolabı geniş iç hacimli, çamaşır makinesinin de kg kapasitesi ve devri yüksek olanları tercih edebilirsin. (Battaniye yorgan gibi hacimli şeyleri de kolaylıkla yıkayabilirsiniz)
Marka olarak siemens i tercih etmiştim beyaz eşyada. Henüz bir sıkıntılarını yaşamadım. Bunu da belirteyim.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ekleme yaparım hatırladıkça 🤗
Darkparadise tarafından 08/Haz/20 12:26 tarihinde düzenlenmiştir -
cybermole bunu yazdı
- beyaz esyayı boschdan sasma.
- tv konsolu sakın alma.
- yatagı ve bazayı iyi sec 1 sene sonra kacır gucur otmesinden vida sıkmakla ugrasma :) tecrubem cok..
- 102 ekrandan fazla büyük tv alma. mutfaga mutlaka tv koy en ufagıda olsa monitördende cevirme olsa koy ..
- koltuklar hantal olmasın, kibar, cok zarif koltuklar var .
- halıları kesinlikle ama kesinlikle shagg falan alma. makineye atılan halılar cıktı onlardan al.
- mutfaga el süpürgesi al.
- arcelik kahveci al 2 li olanlar.
- Ke'ttle iyi olsun .
- tost makinesi mutlaka al.
- yorgan ve battaniyelere mutlaka kılıf al.
- silikon yastık al.
- eve kamera takacaksak xiaomi smart home 360 kamera sd kart almayı unutma.
- memur vs değilsen cok pahalı ütü alma.aklıma gelenler bunlar :)) tecrubelerden kaynaklı..
Şu koltuk'dan bir örnek gösterebilir misin?
şöyle, Ayakları, Bacakları, destekleyebilen ;bel-boyun desteği de olan, sırt kısmı yatabilen, bacak kısmı yükselenbilen,
Kollarımızın da Kolçak'tan düşürmeyecek., terletmeyecek, hafif ve mobil bir model yada marka var mıdır? (balkona da koyabilirim böyle bir'şeyi.)
-
Mondi marka mobilya saaglam iyi ve uygundur. Bildiğim kadarı ile istikbal fabrikasında aynı kalitede üretim var.
Beyaz eşya marka takintin yoksa Arçelik ürünlerini
https://www.asilev.com.tr/ buradan piyasaya göre uygun alabilirsin. Hatta adamlardan iki kez toplu alışveriş yaptım. İkisinde de pazarlık yapıp birazdaha fiyat dusurttum.
Kösem falan alma sakin kendi evin olmadıkça.
Dis yuzeyi silinebilir leke tutmayanlar iyidir mobilyada. Birde kır düğünü yap bı okulun bahcesinde. Salona verilen paraya yazik.
-
ilteris bunu yazdı
Simens den kesinlikle uzak dur
katılıyorum .
arçelik te alabılırsın
tv samsung ya lg
-
Beyaz esya bosch
TV lg
Yatak / salon vb mobilyalar icin ucuk harcamalar yapma 2 sene sonra esin degistirelim diyecek. En babasini alsan bile 2 sene sonra ayni mobilyalardan sikildim olayi olacak.
Calisma odaniz nasıl bir sey istiyorsun bilmem ama ben 3 buyuk kitaplik 2 adet ahsap oymali berjer ve 1 masa koydum. Kitap okumak isteyen oraya gidiyor, esim matematik ogretmeni ozel derslerini orada veriyor.
3 odaya esya falan tikistirma simdi bir kizimiz oldu orayi onun odasi yaptik.