Yeni Microsoft Edge Tarayıcıyı Denediniz Mi ?
-
Not defteri, hesap makinesi hariç microsoft ürünü kullanmıyorum hiç güven vermiyor. Bilgisayara ağa bağladığım başka bilgisayardan bulaştığını düşündüğüm bir virüs sadece firma mailini almış başka bir şey almamıştı. Outlook'a takvim özelliğini kullanmak için bir ara mail hesabı eklemiştim sonra thunderbird'le devam ettim. Outlook'u kaldırmamıştım. Virüs kullandığım programları tespit edip (photoshop, origin) onların dll'lerine gömmüş kendini. Bilgisayarı formatlamak zorunda kaldım ama sadece firma mailim gitmişti sağa sola avustralyalı kızlar maili basmışlar fazla basamadan hosting mail hesabını kapatmış zaten sonra geri açtık. Outlook'a maili eklememiş olsam mailim de gitmeyecekti.
Ek olarak neredeyse tek beğendiğim microsoft ürünü xbox oyun kolları. Sabahlara kadar oynasanız bile el ağrısı, uyuşma yapmıyor.
-
bazı sıkıntılar var şifre yönetim konusunda da var yani kullandıkça bug veya eksik buluyorum.
tarayıcıyı kullanmaya başladım sövdükten sonra deneyim diye iyice.
firefox da tarayıcıya
about:logins
yazıp girdiğinizde (yada ayarlar hesaplar şifreler bölümüne girdiğinizde)
diyelim ki bir sitedeki şifrenizi abdullah123456 diye kayıt etti ama siz şifreyi güncellediniz abdullah12 yaptınız düzeleme sayfası var yani sistemde kayıtlı şifreyi güncelleyip kaydet diyebiliyorsunuz ayarlarda.
edge de ise şifreyi gösteriyor ama düzenleme seçeneği yok
birde firefox lockwise uygulaması ise mobilde şifrelerinizi yönetebiliyorsunuz yine edge de böyle bir uygulama yok.
PanxeR tarafından 30/Nis/20 00:04 tarihinde düzenlenmiştir -
mkyb bunu yazdı
Windows 10 ile gelen Edge Internet Explorer'ın farklı hali olduğundan bir faciaydı. Ancak Ocak ayından itibren Chromium'a geçmişler. Google Chrome uygulamalarının hepsi çalışıyor. Hatta Chrome markettende uygulama indirebiliyorsunuz.
Ram tüketimi Google'a göre çok iyi. Düşük donanımlı bilgisayarları yormuyor. Hotmail hesabıyla senkronizede oluyor.
https://www.microsoft.com/tr-tr/edge
Android : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.emmx&hl=tr
bill gates çık hesaptan
-
pc de bir sorun yok fakat ios da mobilde site masa üstü dediğimizde otomatik çeviri yapıyor fakat mobil sayfa bır kere çeviriyor ve daha çevirmiyor.
-
Ben sadece Chrome'dan sonra bir yere üye olurken şifre önermesini aradım. Şifre formuna sağ tık deyip şifre öner deyince güçlü ve zor bir şifre oluşturuyordu Google. Böylece her sitede şifrem farklı oluyordu. Üstüne Gmail hesabına kayıt ediyordu.
O yüzden çoğu sitede şifremi bilmiyorum otomatik her şey. 🙂
-
Güncelliyorum patron birkaç gün deneyeyim, yorum yaparım.
-
deniyorum bir kaç gündür, çok kasıyor. sayfalar yavaş falan değil ama durduk yere donup duruyor sürekli.
kullanacak düzgün browser kalmadı, operaya alıştım baya (fare hareketleri, video popup, otomatik kur çevirme vs vs) ama onda da devtoolsta buglar var.
chrome zaten ramin amına koyuyor. chrome da sadece 1 tab açıkken bile docker açınca memory yok diyor :P
-
Mobil uygulamayı kurdum biraz kurcaladım sayfaları Opera'dan daha hızlı açıyor, Opera'daki video kaydetme özelliği olsaydı sadece Edge'yi kullanırdım..
-
PanxeR bunu yazdı
bazı sıkıntılar var şifre yönetim konusunda da var yani kullandıkça bug veya eksik buluyorum.
tarayıcıyı kullanmaya başladım sövdükten sonra deneyim diye iyice.
firefox da tarayıcıya
about:logins
yazıp girdiğinizde (yada ayarlar hesaplar şifreler bölümüne girdiğinizde)
diyelim ki bir sitedeki şifrenizi abdullah123456 diye kayıt etti ama siz şifreyi güncellediniz abdullah12 yaptınız düzeleme sayfası var yani sistemde kayıtlı şifreyi güncelleyip kaydet diyebiliyorsunuz ayarlarda.
edge de ise şifreyi gösteriyor ama düzenleme seçeneği yok
birde firefox lockwise uygulaması ise mobilde şifrelerinizi yönetebiliyorsunuz yine edge de böyle bir uygulama yok.
https://microsoftedge.microsoft.com/addons/detail/jbkfoedolllekgbhcbcoahefnbanhhlh
keep calm and be safe bro ;)
-
Android'de deneyimleme imkanım oldu ve oldukça memnun kaldım diyebilirim.