Yeni Nesil Türkler

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    değişmeyen tek şey değişimdir , var olmak için 21. yy ın yerlisi olan bir ulusal kültür yaratmalıyız. eski kültürümüzün değişememiş kendini yenileyememiş çağa ayak uyduramamış olmasını kabul etmek zorundayız bu yüzden yeni nesiller kültür açlıklarını başka kültürleri ithal ederek dolduruyorlar, 1938 den sonra Türk dili ve Türk kültürünü korumak için kim ne yapmış ve bugün çıkıp insanlara 1930 da olduğu gibi yaşayalım öyle davranalım diyemezsin hatta 80lerde olduğu gibi olun bile diyemezsin. 21.yy ın kültür gerekleri neleri icap etmektedir, bu kültürü üretmek için kimler ne konuda desteklenmelidir bunu düşünmeliyiz. örneğin kendi modacılarımız , müzisyenlerimiz, gruplarımız akımlarımız , yarattığımız tarzlar olmalı - kendi internet kültürümüz kendi "fastfood" tarzımız kendi rock / pop gruplarımız kendi çizgiromancı romancı yazar çizerimiz ... gençliğinin önüne Türk toplumu, bunları koyamadan   tü kaka hepiniz özentisiniz boksunuz biişe yaramassınz şimdi sktrp gidin demesi ne işe yarar.

    Ayrıca, Türk toplumunun tamamen kültürsüz ve özenti olduğuna da katılmıyorum. birkaç kere yurtdışında bulundum ve gördüğüm ülkelerde bu özentilik dediğiniz kimliksizlik dediğiniz şey Türkiye den bin beter durumda, örneğin hindistanda gençler kendi aralarında ingilizce konuşuyorlar, kendi isimlerini amerikan isimleri ile değiştiriyorlar. Türklerin kendi edebiyatçıları , kendi mizah dergileri ( devletin tüm baskı ve engellemesine rağmen ), kendi müzisyenleri var anadolu rock diye iyi kötü bir tür var mesela , Türk olduğunun farkında ve ayrımında olan bu kimliği sahiplenip hizmet eden milyonlarca genci var 


    herşeyin bir şeyi vardır
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    yNsr bunu yazdı:
    -----------------------------

    konuyu açan arkadaş çok güzel konuya parmak basmiş, lakin karşı yeni nesil türklerde, geri kalmamiş hemen karşı suçlamalara geçmişler gerici vs. itamlariyla sıyrıLmaya çalişmişlar.

    bunun gericilikle, gelişimi sindirememeyle hiçbir alakasi yok, gerci ortada gelişimde yok, ortada taklitci zihniyet war, tüm kültürlerin doğudan doğmasi nekadar  su götürmez bir gercekse günümüz içinde doğunun batiya endexlenip, giyimini, yemeğini,hayat şartlarini benimsemeye çalışmasida o kadar su götürmez gerçektir.

    göt kadar ilçede yaşıyorum, hipapciyim diye kendisi gibi 3 kişinin sığabileceği don giyip, yamuk şapka takıp, ortalikta dostum dostum şeklinde dolaşan bir ton insan var, bumu gelişim?

    üniversitedeki kız,erkek ilişkilerine girmek bile istemiyorum, bu kopya hayat tarzina sen gelişim diyorsan, bırak orada kalsin, elbetteki geçmişte kalip günümüz şartlarinin gereksinimlerinden yararlanma diyen yok, isteyen istediği şekilde yaşar ama günümüz şarlarinin olmasi gereken biçimi bizim geçmişimizle bir tutam tezat, nerde senin hoşgörün, örf adetlerin, şuraya bak en boktan bişey için bile karşındaki insan senin düşüncende değil diye kötü itamda bulunabiliyorsun,

    gelişim kendi değerlerinle birlikte, bilimle olur, teknolojiyle olur, ilim irfanla, oturup nasılsa birileri bulur, biz onlarin yaşadiği gibi yaşayalim demekle bi bok olmaz.


    -----------------------------

     

    peki alternatif kültür biçimi olarak ne öneriyorsun mesela ,  tamam değiştirelim dedik ne ile değiştirecez , türk kültürünü geliştirmek için ne yaptın birşey yapmaya çalışanlara taklitçi zihniyet bilmem ne diye isim takmak dışında, bugün sahip olduğumuz kültür çağın gereklerine ve tüketim biçimine dolayısı ile üretim biçimine cevap verememekte ve bu eksiklik kültür ithal edilerek dolduruluyor.  her konuda olduğu gibi kültür konusunda da dışa bağımlıyız, bunu aşabilmek için ne öneriyorsun ?  medeniyetin doğudan doğduğunu iddia ediyorsun da avrupada bir yılda yapılan teknik icatlar bile ülkemizde yüzyılda yapılandan daha fazla, önünde duran bilgisayar nerde yapılıyor sence arabistanda mı? muasır medeniyet seviysinin nerde doğduğu değil nerede olduğu önemli biz burda başkalarının medeniyetini aşşağılamaya çalışmak yerine medeniyetimizi nasıl "muasır" seviyeye çıkarırız onu düşünmeliyiz.

    herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 8778 Toplam Mesaj: 63