Yeni Nesil Yazılımlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

oyunlar, işletim sistemleri, programlar vs.. yazılımları orjinal satın alıp kullanan insan sayısı çok çok az bir kesim.

bu tür paralı yazılımlara crack yapma olayı hack tarihinin eskilerine dayanmaktadır. ama artık durumlar değişti.

nasıl mı ?

eskiden cracklenen programlar için davalar açılır, yazılım şirketi cracklerin peşine düşer ve sahte yazılımlar+crackleri internet ortamından toplatmak için elinden geleni yapardı. birkaç yıldır yeni geliştirilen bir yöntemle yazılımı üreten şirketin zarar etmesinin önüne geçtiler.

mesela battlefield 4. veya gta 5. ikisinin de hem cracklisini hem orjinalini oynadım. crackli ve orjinal yazılım arasında dağlar kadar fark olduğunu gördüm.

şöyle ki :

yazılımların istediği belli miktarlrda sistem özellikleri bulunur. ama orjinal yazılım kullanıyorsanız bu sistem özellikleri pek te önemli sayılmaz çünkü orjinal yazılım her koşulda stabil çalışacak şekilde kodlanmıştır.

ama crackli yani kırılmış yazılımlar, bilgisayar özellikleriniz çok iyi olsa bile stabil çalışmayacaktır. önce oyun içi çökme, siyah ekran sorunları verecektir. bunları aşabilen crack fixler elbette çıkmakta ama işin gizli kalan bir tarafı burada ortaya çıkmaktadır.

"stabilite"

crackli ve çökme, donma,siyah ekran vermeyen takır takır çalıştırdığımızı sandığımız yeni nesil bir oyun en iyi sistemde bile kasma, tekleme gibi oyun zevkini çıkarmamıza engel olacak sorunlar verecektir. bu da kullanıcıyı mecburen orjinal yazılım alması gerektiğine ikna edici güzel ve yeni jeneratör teknolojinin bir getirisidir. "oyunu zehir et uygulaması"

bu uygulamanın nasıl çalıştığı henüz bilinmiyor, zaten çalışma prensibi çözülemeyecek şekilde yapılıyor ki crack tayfaları ne kadar uğraşırsa uğraşsın zevkli bir korsan oyun deneyimi yaşatamasınlar. ancak çalışma prensibi tahmin edildiği üzere oyunun bütün dosyalarına uygulanmış bir şekilde oyun piyasaya sürülüyor.

yani o oyunun sadece cracklenmesi yetmez crack tayfalarının oturup oyunu en baştan kodlamaları gerekir ki kasma sorunu olmayan bir deneyim yaşayabilelim. bunu yapabilecek bir crack tayfası varsa zaten kendi oyununu üretip satardı. değil mi ?

kaynak yok arkadaşlar ben yazdım. ama sallamasyon değil 8 yıllık oyunculuk tecrübeme dayanarak yazdım. çeşitli deneyler, testler, uygulamalar yaptım ve ortaya böyle bir sonuç çıktı. daha önce bir yerde böyle bir bilgiye rastlamadığım için yazayım dedim. artık beklediğimiz oyunlar torrente düşünce sevinemiycez.

şirketler bizlere seve seve olmazsa s.. s.. satın alacaksın stabil bir oyun zevki istiyorsan diyor.. :D

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

su ana kadar oynadıgım bütün crackli oyunlar stabil kasma sorunu olmadan oynadım :S

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

valla orjinal starcraft 2 kasarken crackli olan stabildi sjdfk

"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

aslina bakarsan hicbisey degismedi , sadece sonuc bulamamis girisimlere yeni yollar derlendi..

yazadursunlar o yazilimlari da iyice basi bos biraksinlar crackerlari

ornegin football manager icin Sega yazilim guvenligine 1 milyon dolar gibi bir butce ayirdi deniliyordu , noldu ? catir catir fm11 fm13 full opsiyon hem de mac os ozerinde oynadik , simdi ise 2014le vakit geciriyoruz.

cod 4 , assaign and creed , mafia , hitman , gta , fifalar cayir cayir crakle sorunsuz islemekte

hadi diyelim oyunlari bi sekilde manipule ettiler..

pastanin diger %75 bolumunu olusturan software , video , audio film music ebook etc.. nolacak?

internet = p2p = pirate > fuck copyright

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek
    Allura bunu yazdı

valla orjinal starcraft 2 kasarken crackli olan stabildi sjdfk

hoahaha aynen hocam enteresan bir durum :D

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek

battlefield her halükarda fuzuli bi oyun donma felan açısından.

benim pc yüksek sistem takılma olmuyor sizi bilmem ben artık :D :D :D

Converse giyen uzaylı
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

arkadaş o zaman kur farkından dolayı asgari ücretin 3te birine kadar fiyatların fırlamasını engellesinler. bknz vrysis 50 liraya sattıydı ilk iki oyununu çatır çatır satmıştı.. yeni çıkan oyuna yapıştır 180 lirayı, sonra niye satmıyo oyun :) fm2013 te uygundu fiyatı gittik aldık oynadık, ama kimse call of duty ye single da oynamak için 150 lira vermez, ben vermem şahsen.

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Bu olay biraz vicdani bir olay. Bence kullandığınız yazılımlardan para kazanıyorsanı, ya da zevk alıp para verebilecek durumdaysanız o yazılımın hakkını ödemelisiniz demektir.

Enayimiyim amk cracklisi varken ne satın alacağım demeyin. Bu biraz emek hırsızlığına giriyor. He ihtiyacını vardır ama paranız yoktur o zaman bence sıkıntı yoktur. Bu konudaki en güzel mantığın minecraft'ın yapımcısı söylemişti. Crackli oynamak isteyen oynayabilir benim için sıkıntı yok demişti...

Ama 19€ luk fiyatına  rağmen tam 12 milyon kişi satın aldı oyunu. Bu çok büyük bir rakam. Bence yazılımcılarında suçu var. Fiyatlandırma politikalarından tutunda, crack kullanımını engellemeye çalışmaları gibi.

Fiyatlandırma politikasını en çok beğendiğim sistem STEAM dir sanırım. 10$ gibi bir fiyata yıllarca oynayabileceğiniz oyunlar alabiliyorsunuz. Valve'nin oyunları tek başına yetiyor zaten..

Diyorum ya burada iki taraftada sıkıntı var. Gerek üreticilerdeki aç gözlülük gerek kullanıcılardaki sınırları bilememe kısmı.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Orijinal Dvdlerin fiyatları düşsün alalım.Burası Türkiye.

South Park'tan gelsin :

http://www.timsah.com/South-Park-Korsan-Resitali/NTrVQxe1DTN

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı

su ana kadar oynadıgım bütün crackli oyunlar stabil kasma sorunu olmadan oynadım :S

Bende hayatımda arkadaşın konuda yazdıklarına benzer sorunlar 2-3 kere dışında hiç yaşamadım.Bence yanlış bir gözlem olmuş.

Hadi oyun keyif işi isteyen parasını alsın oynasında adobe ve microsoft ürünlerinin cracklenmesine tam anlamıyla savaş açsa tam ters köşe oluruz.

Şunuda ekleyeyim.Öğrenci olduğum için programları crackli kullanıyorum.Eğer o programlarla bu işden ciddi paralar kazanan biri olsaydım hepsini satın alırdım.

u235 tarafından 15/Kas/13 14:06 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

Bu olay biraz vicdani bir olay. Bence kullandığınız yazılımlardan para kazanıyorsanı, ya da zevk alıp para verebilecek durumdaysanız o yazılımın hakkını ödemelisiniz demektir.

Enayimiyim amk cracklisi varken ne satın alacağım demeyin. Bu biraz emek hırsızlığına giriyor. He ihtiyacını vardır ama paranız yoktur o zaman bence sıkıntı yoktur. Bu konudaki en güzel mantığın minecraft'ın yapımcısı söylemişti. Crackli oynamak isteyen oynayabilir benim için sıkıntı yok demişti...

Ama 19€ luk fiyatına  rağmen tam 12 milyon kişi satın aldı oyunu. Bu çok büyük bir rakam. Bence yazılımcılarında suçu var. Fiyatlandırma politikalarından tutunda, crack kullanımını engellemeye çalışmaları gibi.

Fiyatlandırma politikasını en çok beğendiğim sistem STEAM dir sanırım. 10$ gibi bir fiyata yıllarca oynayabileceğiniz oyunlar alabiliyorsunuz. Valve'nin oyunları tek başına yetiyor zaten..

Diyorum ya burada iki taraftada sıkıntı var. Gerek üreticilerdeki aç gözlülük gerek kullanıcılardaki sınırları bilememe kısmı.

valla hocam özellikle oyunları orjinal almak istiyorum. böyle kutularını koleksiyon yapmak uzun yıllar saklamak istiyorum. ama bir oyuna 150-200 lira istediklerinde insan maalesef çaresiz kalıyor.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
Toplam Hit: 3202 Toplam Mesaj: 29