Yeni Nesil Yazılımlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Madcrazy
    Madcrazy's avatar
    Erkek

bu düşüncelerin tamamen psikolojik ve hiçbir doğruluğu yok :)

Hardcore Gamer - Android Game Developer
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erenn
    erenn's avatar
    Erkek

Hocam sanırım 8 yıldır aynı bilgisayarı kullanıyorsun.O yüzden donuyordur oyunlar :)

erenn tarafından 16/Kas/13 01:36 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

mantık hatası: bu uygulamanın nasıl çalıştığı henüz bilinmiyor, zaten çalışma prensibi çözülemeyecek şekilde yapılıyor ki crack tayfaları ne kadar uğraşırsa uğraşsın

Madem çözülemiyor. Crakini çözemeyecekleri bir uygulama yazsınlar.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

kısmen doğru aslında. crysis 3'te falan kıllığına oyunu zehir etmek üzerine kurulu şeyler vardı, mesela bazı yerlerde silah namlusundan mermi yerine tavuk çıkıyordu ateş edince, ilk çıkan crack'te bir bölümde oyun saçmalıyordu sonra crackfix yayınlayıp düzeltmek zorunda kaldı adamlar. bu bahsettiğim saçmalama olayını arattırdığımda crack kullananların genel problemi olduğunu görmüştüm yani oyunun orijinalinde böyle bir sorun yok.

hadi oyunu yapan adamlar para kazanmak için bu kadar kasıyorlar güvenliğe de crack yayınlayanlar niye bu kadar kasıyor onu anlamış değilim. o reverse engineering olayları oldukça zor diye biliyorum, adamın işinin gücünün bu olması lazım yoksa o kadar kısa zamanda çözmesi zor gibi geliyor bana. bu crackçilere birilerinin para veriyor olma ihtimalı falan var mı rakip oyun firmalarının falan?

. . .. . ... .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Buremba bunu yazdı

kısmen doğru aslında. crysis 3'te falan kıllığına oyunu zehir etmek üzerine kurulu şeyler vardı, mesela bazı yerlerde silah namlusundan mermi yerine tavuk çıkıyordu ateş edince, ilk çıkan crack'te bir bölümde oyun saçmalıyordu sonra crackfix yayınlayıp düzeltmek zorunda kaldı adamlar. bu bahsettiğim saçmalama olayını arattırdığımda crack kullananların genel problemi olduğunu görmüştüm yani oyunun orijinalinde böyle bir sorun yok.

hadi oyunu yapan adamlar para kazanmak için bu kadar kasıyorlar güvenliğe de crack yayınlayanlar niye bu kadar kasıyor onu anlamış değilim. o reverse engineering olayları oldukça zor diye biliyorum, adamın işinin gücünün bu olması lazım yoksa o kadar kısa zamanda çözmesi zor gibi geliyor bana. bu crackçilere birilerinin para veriyor olma ihtimalı falan var mı rakip oyun firmalarının falan?

Rakip firmaların para veriyor olma ihtimali yüksek bencede.

Ama bide şöyle düşün internette phpyi ve linuxu geliştiren,forumlarda birbirlerine bir çok konuda yardım eden bir sürü insan var.Yani bu insanlar bunları karşılıksız yapıyorsa millet oynasın diye oturup bunada kafa patlatıyor olabilirler.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    Buremba bunu yazdı

Rakip firmaların para veriyor olma ihtimali yüksek bencede.

Ama bide şöyle düşün internette phpyi ve linuxu geliştiren,forumlarda birbirlerine bir çok konuda yardım eden bir sürü insan var.Yani bu insanlar bunları karşılıksız yapıyorsa millet oynasın diye oturup bunada kafa patlatıyor olabilirler.

ama açık kaynak olayının ve yardım olayının insanlığa katkı sağlayacak olması vs. gibi durumlar var. bunlar bildiğin korsanlık yapıyorlar yani zenginin malını çalıp fakire dağıtıyor olmaları birşeyi değiştirmez bence. :)

oyun firmaları bu kadar para kaybetmesine rağmen nasıl bunları kıran adamları takip etmiyor (ya da ediyor ama başarılı olamıyor) orası da ayrı mevzu.

. . .. . ... .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mungabunga
    mungabunga's avatar
    Erkek

oyunlarda DRM kopyasının şuana kadar kırıldığıını duymadım.. korsan serious sam 2 hd 'yi son sahneyi oynayanlar bilir

dizzle koruması

http://thgtr.com/serious-sam-3-bfenin-kopya-koruma-sistemi-dahice

ve bu konuda başka bir şey söylemeyeceğim...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

psikolojik olduğunu sanmıyorum çünkü ortada yapılmış bir test var, bu test psikolojiye değil göze ve oynanışa hitap eden bir testti ve böyle sonuçlar çıkardım.

8 yıldır aynı sistemde oynamıyorum tabiki komik olmayın :)

adamlar yıllardır oyun çıkarıyor kendilerine özgü kodlama yöntemleri, yazma yöntemleri var. kafa patlatıp stüdyoda sabahlayan çalışanlar, oyununun kırılacağını bile bile çok az kâr yapacağını bile bile yeni oyun üretmez herşey bu kadar basit değil. 

teknoloji çağında yaşıyoruz arkadaşlar iki üç tane coderin, koskoca stüdyoların oyunlarını kırıp stabil hale getirebiliyor olduğuna inanmıyorum. bf4 ve ets2 oyunlarının orjinal vs crackli versiyonlarını deneme fırsatınız varsa farkı göreceksiniz.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
Toplam Hit: 3203 Toplam Mesaj: 29