Yeni PC Topluyorum, Tavsiyeleriniz
-
Hocalar doların inmesini beklemekten sıkıldım, i7 933 makinamı emekli edip yeni pc topluyorum.
Thermaltec kasa, Kingston SSD ve Kingston ram alıyorum (Önceden bu markalardan çok memnun kalmıştım şimdi daha iyi bir tavsiyeniz varsa araştırayım), geri kalanı hakkında biraz tavsiye lazım.
i7 Extreme modellerde fiyatlar uçuyor. bu uçuş gerçekten değermi merak ediyorum .
Ayrıca en pahalı anakartların ilk 10 unda soket 1150 giriş bulunuyor.
Fakat en pahalı işlemcilerde soket 2011 oluyor.
hangi teknoloji daha iyi ve daha yeni? 2011 tercih etmem gerekiyor dimi ?
Bunun dışında ekran kartlarında hep ucuza kaçmıştım fazla oyun meraklısı olmadığımdan fakat şimdi 3d tasarıma falan sarınca iyi birşeye ihtiyaç duyuyorum (750 tlye kadar) ne ekran kartı önerirsiniz (Nvidia şart çünkü cuda kullanan çok programım var)
Eskiden işler çok kolaydı, pentium 100mhz var, pentium 166 ya upgrade ediyorduk. ram, işlemci, ekran kartı megahertzleri ürünün hızını net bi şekilde ifade ediyordu şimdi ise beynim bulanıyor baktıkça
-
Hocam eski bilgisayarı satacak mısın?
-
CAgAtAy bunu yazdı
şeyh kullana kullana anasını bellemiştir o bilgisayarın :D
-
araştırdığımda
i7 3930X ile
i7 3930K performansı nerdeyse kafaya
X in fiyatı K nin fiyatının iki katı neredeyse
bende baktığımda edindiğim bilgi
in önce 1155 pinler çıkıyor
sonra 1156 pinler çıkıyor
2011 ve enson
1150 ler çıkıyor
2011 e uygun işlemciler genelde extreme ve xeon işlemciler
1150 ise birçok işlemci mevcut şuan
benim işlemci kıyaslama şeklim yöntemim cinebench puanına bakıyorum (maxon firmasının benchmark sistemi- cinema 4d programında hazırlanmış sabit bir sahneyi render alıyor render süresine göre bir puan veriyor)
onun dışında gene render programlarında
maxwell render için - benchwell
fry render için frybench var (buna hiç bakmadım)

gibi puanlamalar söz konu
diğer bir işlemci ise
şuan çok populer olan i7 4770k (1150p) sanırım şuan intelin "fiyat / performans" en düşük ürünü yada "performans / fiyat" en yüksek işlemcisi
bence elindekine cinebenchi indirip bir render alıp bakmak lazım kendi sistemin kaç puan alıyor ona göre performans artışın nekladar olacak
3930k ile 4770k yi karşılaştırdırdığımda şununla karşılaşmıştım
single core
4770 in neredeyse 1.12 kat daha hızlı ama
3930k nın 6 çekirdeği ve 12 işparçacığı
4770k nın 4 çekirdeği ve 8 işparçacığı olması 3930k yı öne geçiriyor
(bu ikisi üzerine yoğunlaşmamın sebebi ne yaparsam yapayım işlemcide ikisi arasında kaldım hep ikisini kıyasladım)
ekran kartlarına gelince aşağıda hoşuma giden bir grafik buldum
çoğu kişi 3d için quadro öneriyor ama ne adam akıllı bir karşılaştırma bulamadım
mesela gtx770 ile quadro k2000 karşılaştırmak istediğimde adam akıllı birşey çıkmıyor
o yüzden birşey diyorum
ram anakart hdd/ssd için birşey diyemeyeceğim
benim işlemci 4770k olacak artık çünkü ortama 350 dolar gibi bir fiyatı var
ayrıca incelemek faydalı olabilir:
http://cpuboss.com işlemci karşılaştırma için çok iyi bir site tavsiye ederim (cpuboss,gpuboss,ssdboss siteleri mevcut)
http://www.maxwellrender.com/index.php/benchwell
bu sayfalarda bir overclock lu puanlarda var onlara dikkat etmek lazım şaşırmamak için
wert tarafından 15/Eyl/13 21:14 tarihinde düzenlenmiştir -
Bende dolar insin diye bekliyorumda muhtemelen 1 2 sene daha inmez bu meret toptancı bulup kdvsiz ayarlamak lazım en temizi
-
o değilde arkadaş adamlar bu kasayı bu fiyata nasıl satıyor anlamış değilim
i7 ek düşük işlemci zaten 750 tl :S bunun hdd kasa ram v.s :S çopten filan mı buluyorlar acaba
-
swordfish bunu yazdı
o değilde arkadaş adamlar bu kasayı bu fiyata nasıl satıyor anlamış değilim
i7 ek düşük işlemci zaten 750 tl :S bunun hdd kasa ram v.s :S çopten filan mı buluyorlar acaba
Konu dışı ama,
Benim dediğim oyun canavarları bunlar :)
-
hocam ssd için ocz vertex 4 önerebilirim. şu an laptopta kullanıyorum gayet memnunum. normal kullanımda kopyalama hızı 400 mb/saniye civarında.
-
hocam sen gerçek aytek misin? ilk ( ata)şeyh yani?
-
CAgAtAy bunu yazdı
Yok hocam, eskisini home server yapmai dusunuorum.
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
hocam ssd için ocz vertex 4 önerebilirim. şu an laptopta kullanıyorum gayet memnunum. normal kullanımda kopyalama hızı 400 mb/saniye civarında.
Hocam bi tane ocz 2 sene içinde elimde kaldı onun için kingston düşünüyorum, fiyatı da güzel, birazdan aklımdaki sistemi yazacam