Yeni PC Topluyorum, Tavsiyeleriniz
-
o sistemde gtx 670 sönük kalmıs titan serisine baksaydın seyhim
notu şimdi gördüm yine de gt7lere bak derim
whopper tarafından 18/Eyl/13 11:23 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdı
Lynxmaster: Hocam ben çok erken aldım, 2 seneden fazla kullandıktan sonra patladı =) çok kişinin patlicak sölemedi deme, fazla bi ömrü yok onların.
10 disk işte yıllardır kullana kullana doluyor
hocam tecrübe ettiysen doğrudur, ancak bu adamlar 5 yıl garanti veriyor. her diskleri 2 senede patlıyor olsa nasıl 5 sene garanti verebilecekler ki?
bu arada hdd önemli değil önemli olan içindeki bilgidir diyebilirsin orda haklısın ama performans için bu ssd ler şart diye düşünüyorum.
-
hoca ekran kartı biraz düşük gibi duruyor o sisteme nazaran
anakart işlemci ram uyumlu
yalnız diyorsun ki 10 tane disk var 1000 wattlik power sahibiyim bana kalırsa aşırı abanmalar için powerin yeterlimi onu kontrol et çünkü
render programlarında makina iyi abanma şekline girdiği için performans düşmesi yaşayabilirsin watt değeri kafidir.
ekleme yapacam diyorsan 1200 alsanda olur
-
HDD dediğin çok olsa 8-10 Watt güç çeker, 1000 Watt psu'ya %75 verimli desen yine 20 tane de bağlarsın bana mısın demez boşuna PSU alıp para harcamaya gerek yok hocam, sisteme 2. 3. ekran kartını da eklersen ancak o zaman PSU'yu düşünmeye başlarsın.
-
oldwolf bunu yazdı
HDD dediğin çok olsa 8-10 Watt güç çeker, 1000 Watt psu'ya %75 verimli desen yine 20 tane de bağlarsın bana mısın demez boşuna PSU alıp para harcamaya gerek yok hocam, sisteme 2. 3. ekran kartını da eklersen ancak o zaman PSU'yu düşünmeye başlarsın.
EskiKurt işi biliyor ;)
-
Şuan için 2011 soket alma. İşlemcileri güzel ancak 2011 in sonu yaklaştı,bekle yeni soket gelince yenisini alırsın. Acil ise 4770k al.Ram leri kingston alma corsair veya gskill al 1600mhz cl9 iyi seçim olur. SSD de samsung uygun fiyata çıkarmış fakat ssd tavsiyesi veremem.
Ekran kartı ASUS GTX 760 alırsan iyi olur alamassan düşük bant genişlikli 660 ti al.
-
Fatih: hocam beklemenin sonu yok yaw, yeni soket mimarisi ne zaman çıkar bilgin varmı peki?
-
oldwolf bunu yazdı
Adam anakartı Gigabyte, Ram'i Kingston yazmış, Intel-nVidia ikilisiyle toplamış canavarı, özetle Şeyh işi biliyo zaten beyler sizi denemek için soruyo adam ayıklıyolar ayık olun :P
Belirtmek istediğim bi şey var: O kadar perfromans pc'si toplayıp da CPU'yu %100'lere kullanma işi stock fan ile olmaz, direk şunu al iyi soğutur diyebileceğim bi tecrübem yok ama o konuyu göz ardı etme hocam.
Abi bi şey sorucam çok alakasız olucak ama; senin bi post'un vardı eski bi konuda, rene ile AMD-Intel muhabbeti mi ne yapıyodunuz sen de yazlıktayken mi ne yanan bi pc'den tek sağ çıkan parçanın Intel işlemci olduğunu, o dakkadan sonra Intel'e taptığını mı ne yazmıştın :D Aklıma geldi geçenlerde aradım taradım bulamadım hatırlıyosan onu bi link çok makbule geçer :DHocam evt bir elektrik arızasından öyle bişey gelmişti başıma. Tabi söylediğin çok eski konu, bugunku tecrubemle diyebilirim ki belkide numara anakarttaydı işlemciye vermedi o akımı bir şekilde =) ama öyle bir yeteneği varsa harddiski korusaydı da daha iyi olurdu tabi.
P266 işlemciydi o işlemci.
Bir dönem amd gerçekten iyiydi sonra renede bende amdyi bıraktık =)
-
Beyler tabiki az çok anlıyorum da konuyu açma sebebim şu, bu aletler taş çatlasın en eskisinin 1 senelik geçmişi var.
Ben tech specleri okuyup hangisi iyi anlarım ama pratikte tabi en iyi bilen o cihazı alıp pcsinde/firmasında kullanandır.
Son birkaç senede Kingston dışında ram kullanmadım, diğer markaları önerirmisiniz, kingstonla hiç problem yaşamadım.
Bunun dışında Seagate de hiç sorun yaşamadığım markalardan biriSeagate ve Kingstonun 480 GB lik SSD leri var
http://www.seagate.com/internal-hard-drives/solid-state-hybrid/laptop-600-ssd/
http://www.kingston.com/datasheets/sh103s3_en.pdf
Seagate güvendiğim firma, fakat kingstonun specsi okuyunca çok daha hoşuma gitti arada kaldım
HolyOne tarafından 19/Eyl/13 13:40 tarihinde düzenlenmiştir -
şeyh gidipte casper alıp bunu aldım diyormuş ne gülerim :D