folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Yeni PC Topluyorum, Tavsiyeleriniz

Yeni PC Topluyorum, Tavsiyeleriniz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

o sistemde gtx 670 sönük kalmıs titan serisine baksaydın seyhim

notu şimdi gördüm yine de gt7lere bak derim

whopper tarafından 18/Eyl/13 11:23 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Lynxmaster: Hocam ben çok erken aldım, 2 seneden fazla kullandıktan sonra patladı =) çok kişinin patlicak sölemedi deme, fazla bi ömrü yok onların.

10 disk işte yıllardır kullana kullana doluyor

hocam tecrübe ettiysen doğrudur, ancak bu adamlar 5 yıl garanti veriyor. her diskleri 2 senede patlıyor olsa nasıl 5 sene garanti verebilecekler ki?

bu arada hdd önemli değil önemli olan içindeki bilgidir diyebilirsin orda haklısın ama performans için bu ssd ler şart diye düşünüyorum.

goo.gl/qBNZmW
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

hoca ekran kartı biraz düşük gibi duruyor o sisteme nazaran

anakart işlemci ram uyumlu

yalnız diyorsun ki 10 tane disk var 1000 wattlik power sahibiyim  bana kalırsa aşırı abanmalar için powerin yeterlimi onu kontrol et çünkü

render programlarında makina iyi abanma şekline girdiği için performans düşmesi yaşayabilirsin watt değeri kafidir.

ekleme yapacam diyorsan 1200 alsanda olur

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek

HDD dediğin çok olsa 8-10 Watt güç çeker, 1000 Watt psu'ya %75 verimli desen yine 20 tane de bağlarsın bana mısın demez boşuna PSU alıp para harcamaya gerek yok hocam, sisteme 2. 3. ekran kartını da eklersen ancak o zaman PSU'yu düşünmeye başlarsın.

Metallica Rules
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    oldwolf bunu yazdı

HDD dediğin çok olsa 8-10 Watt güç çeker, 1000 Watt psu'ya %75 verimli desen yine 20 tane de bağlarsın bana mısın demez boşuna PSU alıp para harcamaya gerek yok hocam, sisteme 2. 3. ekran kartını da eklersen ancak o zaman PSU'yu düşünmeye başlarsın.

EskiKurt işi biliyor ;)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Erkek

Şuan için 2011 soket alma. İşlemcileri güzel ancak 2011 in sonu yaklaştı,bekle yeni soket gelince yenisini alırsın. Acil ise 4770k al.Ram leri kingston alma corsair veya gskill al 1600mhz cl9 iyi seçim olur. SSD de samsung uygun fiyata çıkarmış fakat ssd tavsiyesi veremem.

Ekran kartı ASUS GTX 760 alırsan iyi olur alamassan düşük bant genişlikli 660 ti al.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Fatih: hocam beklemenin sonu yok yaw, yeni soket mimarisi ne zaman çıkar bilgin varmı peki?

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek
    oldwolf bunu yazdı

Adam anakartı Gigabyte, Ram'i Kingston yazmış, Intel-nVidia ikilisiyle toplamış canavarı, özetle Şeyh işi biliyo zaten beyler sizi denemek için soruyo adam ayıklıyolar ayık olun :P

Belirtmek istediğim bi şey var: O kadar perfromans pc'si toplayıp da CPU'yu %100'lere kullanma işi stock fan ile olmaz, direk şunu al iyi soğutur diyebileceğim bi tecrübem yok ama o konuyu göz ardı etme hocam.

Abi bi şey sorucam çok alakasız olucak ama; senin bi post'un vardı eski bi konuda, rene ile AMD-Intel muhabbeti mi ne yapıyodunuz sen de yazlıktayken mi ne yanan bi pc'den tek sağ çıkan parçanın Intel işlemci olduğunu, o dakkadan sonra Intel'e taptığını mı ne yazmıştın :D Aklıma geldi geçenlerde aradım taradım bulamadım hatırlıyosan onu bi link çok makbule geçer :D

Hocam evt bir elektrik arızasından öyle bişey gelmişti başıma. Tabi söylediğin çok eski konu, bugunku tecrubemle diyebilirim ki belkide numara anakarttaydı işlemciye vermedi o akımı bir şekilde =) ama öyle bir yeteneği varsa harddiski korusaydı da daha iyi olurdu tabi.

P266 işlemciydi o işlemci.

Bir dönem amd gerçekten iyiydi sonra renede bende amdyi bıraktık =)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Beyler tabiki az çok anlıyorum da konuyu açma sebebim şu, bu aletler taş çatlasın en eskisinin 1 senelik geçmişi var.

Ben tech specleri okuyup hangisi iyi anlarım ama pratikte tabi en iyi bilen o cihazı alıp pcsinde/firmasında kullanandır.

Son birkaç senede Kingston dışında ram kullanmadım, diğer markaları önerirmisiniz, kingstonla hiç problem yaşamadım.

Bunun dışında Seagate de hiç sorun yaşamadığım markalardan biri

Seagate ve Kingstonun 480 GB lik SSD leri var

http://www.seagate.com/internal-hard-drives/solid-state-hybrid/laptop-600-ssd/

http://www.kingston.com/datasheets/sh103s3_en.pdf

Seagate güvendiğim firma, fakat kingstonun specsi okuyunca çok daha hoşuma gitti arada kaldım

HolyOne tarafından 19/Eyl/13 13:40 tarihinde düzenlenmiştir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    srsr_mnyk
    srsr_mnyk's avatar
    Erkek

şeyh gidipte casper alıp bunu aldım diyormuş ne gülerim :D 

Toplam Hit: 5608 Toplam Mesaj: 49