Yeni Programcılara Taktikler
-
En önemlisini atlamışsın;
Kullanıcı salaktır. Rakipler çakaldır. Bu iki ilke yoksa isterse bütün dilleri bilsin insan hiç bir halt olamaz.
-
pesimistzombie bunu yazdı:
-----------------------------
Kullanıcı salaktır. Rakipler çakaldır. Bu iki ilke yoksa isterse bütün dilleri bilsin insan hiç bir halt olamaz.
-----------------------------aynen.
la bazı rakipler var, ne yaparsan aynını yapiyor. bide utanmadan geliştirip daha güzelini yapiyolar :D
-
FOXXLY bunu yazdı:
la bazı rakipler var, ne yaparsan aynını yapiyor. bide utanmadan geliştirip daha güzelini yapiyolar :D
-----------------------------öyle rakiplerin olursa çok daha başarılı olursun hacı güzel bişey :F adamı fişekler.
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------apple gibi geliştirici, kullanmada kolay ; google gibi geliştirilende yenilikçi, performans ve hızda mükemmel, windows gibi stratejik olucak arkadaş :D
FOXXLY vs pesimistzombie
-
-----------------------------ayrıca bir düzeltme : pessimist yazmışım ; pesimistzombie olarak düzelttim :D aklımda hep pesimist'sin arkadaş zombie'yi hep unutuyorum.Yeri gelmişken bütün yardımlar için teşekkürler :)
-
Eline sağlık hocam, kişisel gelişim kitabı tadında bi döküman olmuş. Yeni programcıların bi gerisini de döküman yapabilsen aslında (giriş yapmak isteyen grubu),
tahmin ediyorum "php ögrenicem yardım!!!11" gibi konuların sayısı azalır. Devamını ve öncesini bekliyoruz :)
-
fatX bunu yazdı:
Eline sağlık hocam, kişisel gelişim kitabı tadında bi döküman olmuş. Yeni programcıların bi gerisini de döküman yapabilsen aslında (giriş yapmak isteyen grubu),
tahmin ediyorum "php ögrenicem yardım!!!11" gibi konuların sayısı azalır. Devamını ve öncesini bekliyoruz :)
-----------------------------hocam 2. mesajımda editleye editleye gidiyorum.Birazcık öncesini daha yazdım , sonrasına yavaş yavaş geçerimde bu işin pek öncesi sonrası yok :) google'a phpye giriş yazıyorsun 3 sene sonra bir bakmışsın tarcan kodlamışsın, portallar, bloglar yazmışsın.
2 senedir php öğreniyormuşum bana 5-6 sene gibi gelmişti, şimdi eski konularıma baktım.asp 2 sene (2007-2009) php de 1.5-2 sene (2009-2011) ki 2 senede toplamda 6 ay çalışmamışımdır çok boşladım.
Yani çok zor değil html, javascript, css konusunda biraz birşeyler bakınca, php + veritabanı geliyor.Yani off nasıl bilicem olayı değil , az giriş.
Esas problem programlama mantığı.Python da biraz bakarlarsa (hayatınızda kullanacağınız en kolay dil belki kasmaz) programlama mantığını anlamış olurlar.Sonra javascript ile c ve c tabanlı (javadır, phpdir, perldir) diller hakkında fikirleri olur.javascript demek php - c de tamam demek.
Yani zor değil 2-3 ayda güzel şeylere öğrenilebilir.Tabi önce python gibi bir şeyde kodlama yapması lazım.Ben qbasic'te başladım , pascal ile devam ettim.Ama hiiç bulaşmayın.Amacınız mantığı kavramak olsun python kraldır !
-
Projenizi yaparken, kiss mantığına (keep it simple stupid) göre davranmaya çalışın.İşleri basit kolay tutun.HErşeyi bile bilirsiniz, herşeyi yapmak isteyebilirsiniz fakat; jquery gibi mükemmel bir kütphane varken neden kendi ajax kütüphanenizle uğraşasınız ?? Tabi isteklerinize yanıt vermiyorsa ayrı.
Öncelikle sitenin dizaynına yön verin.Linkler nerde, değişkenler nerde, anasayfa vs.. gibi butonlar, arama kutusu nerde , altta ne oalcak vs..
Daha sonra bunları divler (yada tablo) ile ayarladığınızda ; sıra tasarım kısmına geliyor.Güzel bir grafik tasarımı ile giydirebilirsiniz.Karışık, reismli falan olmasına gerek yok (google gibi olabilri) fakat ; şık olması çok önemlidir.Sitenin dizaynında ve tasarımında çok çok önemlidir.Şık ve basitlik.
En son (bir kaç sene önce) insanların (Tabi google botlarının) siteye taramaya başladığında sol üstten sağ alta taradıklarını biliyorum.Bir iki dizayn kitabında da bahsediyordu.Yani sol üstteki olaylar, sağ alttaki olaylara göre daha dikkat çeker.Buna göre bir tasarım çok daha işinize yarıyacaktır.
--
Bunun yanıdna projenizde ; dizayn ve tasarım bittikten sonra kodlamaya geçin.Kaldı ki kodlamaya geçtiğinizde ; benim yöntemim en zorları sona saklamaktır.Bazen problem çıkabiliyor.Ne gibi ? zor işleri yaparken tamamen ona göre bazı kodları elden geçirmek gerekebiliyor.FAkat en zorlar (Benim projemde) en etkileşimli olduklarından (yani bir sürü kod yada modül kullanırlar) diğer modülleri önce yapıp tamamlamak daha avantaj sağlıyor bana.
en kolaydan, en zora başlayın ve kendinize zaman koyun.Şu kadarda bitmiş olur diye (hangi modüllerin biteceği).
-
@zumsuk ;
Son gönderi konu başlığına gitmemiş :)
-
SUPERBICO bunu yazdı:
@zumsuk ;
Son gönderi konu başlığına gitmemiş :)
-----------------------------düzenleme yapayım o zaman kafamı toplayıp :)