Yeni Tip Ehliyet Alımı Sıkıntısı..
-
streetw1se bunu yazdı
sen ne yapmışsın dostum ya? benim başıma hiç öyle bişey gelmedi.
15 tlye 4 adet biometrik foto çektirdim, sağlık ocağından rapor aldım. 15 tl halkbanka harcırah yatırdım.
emniyete gittim evraklarımla birlikte 5 dakikada işlemim bitti.
ben hatta bu kadar kolay ve hızlı olacağını hiç düşünmemiştim.
Yeni ehliyet ne zaman geldi?
-
sancaks bunu yazdı
dostlar benim ehliyet kayıp yaklaşık 6 yıldır..benim prosedür ne şekilde :D (kayıp olduğuna herhangi bir yere başvurmadım,ilanda vermedim)..eminim evde yada yazlıkta bir yerde ama bulamıyorum..
6 yıldır :D dfadfsdf
yeni kaybetmiş gibi sor öğren yapman gerekenleri....6 yıl oldu deme cezası falan çıkıverir mazallat...
@tr-scopje hocam benzer durumlar çok yaşadım.. en kötüsü de hıncını alabileceğin bi muhattap bulamamak, doğuşun bi videosu varya onu açıyorum bağıra bağıra eşlik ediyorum küfürlerine iyi geliyor :)
++++edit++++
Peki yeni ehliyetler gerçekten uluslararası geçerliliğe sahip mi? Ben almanyada bir kaç haber okuduydum, türkiyeden alınan ehliyetin üstünde isterse galaksilerarası ehliyet yazsın, alman kanunları buna izin vermiyor diyordu. Durum böyleyse diğer ülkelerde de aynıdır. Ne diyorsunuz?
noname tarafından 29/Mar/16 23:09 tarihinde düzenlenmiştir -
noname bunu yazdısancaks bunu yazdı
dostlar benim ehliyet kayıp yaklaşık 6 yıldır..benim prosedür ne şekilde :D (kayıp olduğuna herhangi bir yere başvurmadım,ilanda vermedim)..eminim evde yada yazlıkta bir yerde ama bulamıyorum..
6 yıldır :D dfadfsdf
yeni kaybetmiş gibi sor öğren yapman gerekenleri....6 yıl oldu deme cezası falan çıkıverir mazallat...
@tr-scopje hocam benzer durumlar çok yaşadım.. en kötüsü de hıncını alabileceğin bi muhattap bulamamak, doğuşun bi videosu varya onu açıyorum bağıra bağıra eşlik ediyorum küfürlerine iyi geliyor :)
++++edit++++
Peki yeni ehliyetler gerçekten uluslararası geçerliliğe sahip mi? Ben almanyada bir kaç haber okuduydum, türkiyeden alınan ehliyetin üstünde isterse galaksilerarası ehliyet yazsın, alman kanunları buna izin vermiyor diyordu. Durum böyleyse diğer ülkelerde de aynıdır. Ne diyorsunuz?
@noname senin aklına doğuş gelmiş benim aklıma da Gaffur Show geliyor :)
O geri zekalı almanlara söyle eskiden bi dünya para verip takribi 350TL civarı sınır kapılarından veya trafik şubeden Enternasyonel Ehliyet alınıyordu.
Tır şöförleri veya normal bir vatandaşımız gidip AB topraklarında veya herangi bir ülkede sorunsuzca araç kullanabiliyordu. Şimdi AB standartlarına uygun ehliyetle direkt enternasyonel ehliyet veriliyor. Bir sürü iş birliği imzaladığımız o çük kafalı almanlar her türlü tanımaya mecburlar. -
Akıl var mantık var kusura bakma az bile yapıyorlar size. Cebindeki 2020 ye kadar geçerli iken ne diye değiştirmek istersiniz hiç anlamıyorum.
-
Bu gün A ehliyet almak için gittim. Daha doğrusu kursa gittim emniyete değil ama zaten sertifikaya kurstaki evraklar verileceğinden farklılık olacağını sanmıyorum hocam sana ters elemanlar denk gelmiş.
Gittim sağlık raporunu aile hekiminden aldım. 4 biyometrik foto + ikametgah ıvır zıvır.
Yalnız şunu söyleyim ciddi manada sistem değişmiş. Seneler önce kullandığım ilacı sordu aile hekimi. Sistemde artık hiçbirşey gizli kalmıyor falan dedi. Harbidende kalmıyormuş.
-
noname bunu yazdıstreetw1se bunu yazdı
sen ne yapmışsın dostum ya? benim başıma hiç öyle bişey gelmedi.
15 tlye 4 adet biometrik foto çektirdim, sağlık ocağından rapor aldım. 15 tl halkbanka harcırah yatırdım.
emniyete gittim evraklarımla birlikte 5 dakikada işlemim bitti.
ben hatta bu kadar kolay ve hızlı olacağını hiç düşünmemiştim.
Yeni ehliyet ne zaman geldi?
1 hafta içinde geldi. daha erken de gelirdi ama ptt 'nin uyusukluğu.
-
madrew bunu yazdı
Benzerini yaşadım yaklaşık 1 ay önce ama merak etme 15 gün sürmüyor. 2-3 gün sonra kargoya verdik diye mesaj atıyorlar, o mesajı alır almaz ptt yi ara kargonun nerde olduğunu öğren ve git elden al.
Dün PTT den mesaj geldi bu sabah da Ptt Kargodan gidip çok şükür teslim aldım.
-
-
TR-SCOPJE bunu yazdımadrew bunu yazdı
Benzerini yaşadım yaklaşık 1 ay önce ama merak etme 15 gün sürmüyor. 2-3 gün sonra kargoya verdik diye mesaj atıyorlar, o mesajı alır almaz ptt yi ara kargonun nerde olduğunu öğren ve git elden al.
hadi gözün aydın.
-
sanane bunu yazdıTR-SCOPJE bunu yazdımadrew bunu yazdı
hadi gözün aydın.
Sağolasın Abim. Yardımların için özellikle teşekkür ederim.
ehliyet yeni tip ehliyet aile hekimi biometrik fotoğraf çile sağlık raporu