Yeni Topladığım Bilgisayar Sürekli Restart Atıyor Yardım!
-
ArduouS bunu yazdıyunusdogan bunu yazdıArduouS bunu yazdıyunusdogan bunu yazdı
başka power dene..
neden dersen arkadaşın asus m3a78-m anakartında da böyle oluyordu şimdi hatırladım sanki devir alamadığı için açılmıyordu algısı oluştu power fanına dayadım süpürgeyi amk :D
daha sonra açıldı :D sen bi böyle dene bide başka bir power ile dene eğer yüksek power bulamazsan ekran kartını söküp o bulduğun power ile dene yada mevcut power ile ekran kartını söküp onboard ekran kartını kullnarak açmayı dene
hocam poweri yeni aldım sıfır daha dün açtım kutusundan bi sıkıntı çıkarabilir mi ki?
olur olur neden olmasın hem aklıma birşey daha takıldı
http://www.computerhope.com/jargon/a/atx-24-pin-connector.jpg
şu kabloyu doğru taktığından emin misin ? +4 lü girişi var ya..
evet hocam yan yana yapışık zaten bantla hiç ayırmadım pin yeri zaten belli ters takınca girmiyor
dediğim başka power dene
-
ArduouS bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
Hocam anakart test cihazları oluyor, cihazı anakarta bağladıktan sonra pcyi açınca hataya göre bir kod belirir. O kodun karşılığı da senin sıkıntını ortaya çıkartan hata olur.
Bunların dışında sorduğun soruyu şöyle düşünebiliriz "arkadaşlar başım ağrıyor sizce nedendir?"
Muayene olmadan, tahlil yaptırmadan kimse kesin bir şey söyleyemez. İşte yukarıdaki cihazlar muayene ve tahlil cihazı.
hocam aynı bunu taktı bilgisayarcı işlemcide arıza dedi dün... ama ben emin olmak istiyorum
E adam muayene etmiş, teşhisi koymuş hala neyin emin olma durumundasın?
Bundan sonra kesin emin olabileceğin tek şey, çalışan bir bilgisayarın işlemcisini söküp kendi işlemcini takmak olacaktır. Onda da çalışmıyorsa kesin teyit edersin. Onun dışında deneyeceğin hiçbir yöntem seni sağlıklı bir "emin olma" durumuna ulaştırmaz.
torpedo_XL tarafından 15/Eyl/15 10:38 tarihinde düzenlenmiştir -
torpedo_XL bunu yazdıArduouS bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
Hocam anakart test cihazları oluyor, cihazı anakarta bağladıktan sonra pcyi açınca hataya göre bir kod belirir. O kodun karşılığı da senin sıkıntını ortaya çıkartan hata olur.
Bunların dışında sorduğun soruyu şöyle düşünebiliriz "arkadaşlar başım ağrıyor sizce nedendir?"
Muayene olmadan, tahlil yaptırmadan kimse kesin bir şey söyleyemez. İşte yukarıdaki cihazlar muayene ve tahlil cihazı.
hocam aynı bunu taktı bilgisayarcı işlemcide arıza dedi dün... ama ben emin olmak istiyorum
E adam muayene etmiş, teşhisi koymuş hala neyin emin olma durumundasın?
Bundan sonra kesin emin olabileceğin tek şey, çalışan bir bilgisayarın işlemcisini söküp kendi işlemcini takmak olacaktır. Onda da çalışmıyorsa kesin teyit edersin. Onun dışında deneyeceğin hiçbir yöntem seni sağlıklı bir "emin olma" durumuna ulaştırmaz.
çoğu kişi işlemcide böyle arıza olsa bios ekranına kadar gelirdi en azından diyor hocam, anakarttaysa problem geri iade edeceğim , işlemcideyse iade etme şansım yok eleman ben bilgisayarımdan çıkarıp gönderdim çalışıyordu diyor çünki...
-
sorun anakarttaymış arkadaşlar, ilk götürdüğüm bilgisayarcı işlemci dedi, tamam dedim işyerine getirdim bilgi işlemdeki elemana dedim böyle böyle denermisin hangisinde problem var, gitti denedim dedi, sorun işlemcide başka işlemci taktım çalıştı dedi, tamam ozaman dedim gittim aynı işlemcinin sıfırını aldım "intel i5 4590" eve geldim akşam taktım baktım oda ne!!! Yine aynı problem söve söve gittim başka bir bilgisayarcıya gösterim adam herşeyi denedi, işlemcisiz çalıştırdı en son reset atmaya devam etti... Dedi işlemcisiz bile böyle reset atıyor sorun anakartta. Sinirden kudurarak çıktım ordan en yakın vatana gidip Z97-HD3 anakart aldım, taktım eve gelip tüm parçaları sonunda çalışıyordu, 2.el aldığım işlemciye baktım, oda çalışıyordu... Teşekkür ederim herkese yardımlarından ötürü.
-