Yeniden Ordu Kurabiliriz
-
TGP hakkında bilgim olmadığı için yorum yapamıcam ama geriye kalan yorumlarının hepsi doğru zumsuğun.
Şu bordo klavye saçmalığınında boku çıktı.Zamanında o bordo klavye olayını milliyetçi hack yapan lamerle dalga geçmek için çıkardılar ama artık internette ciddi bir ortamda ciddi şeyler konuşanlara bile yok bord klavye yok mavi klavya aptal saptal ergen esprileri yapıyorlar.
-
Zumsuk hocam tgb felan benim gibi insanlara ters
Tamam Atatürk'ü severim sayarım herşeyiyle hemde ama sadece şu laiklik hariç yani TGB de birşeyler başarmak istiyorsa biz kimiz den Devrimci,Atatürkçü kısımlarının kaldırılması gerek ki bu tgb ye tamamen ters zaten ülkede ayırdılar bizi devrimci,vs.vs. diye işte eğer amaç gerçekten bi halk ayaklanmasıysa bu ibareler kalkmalı ki samimi olsun -
Anasını satim 100 senedir milletini siken devlet değilmiydi şimdi değişen ne(?), sadece roller.
şimdi diğeri sikiş moduna geçti sikiş modundakide değişiklik olmasını istemediği için bundan rahatsız. budur benim düşüncem.
esinti tarafından 19/Nis/13 12:00 tarihinde düzenlenmiştir -
Ka1nsha bunu yazdı
Tamam Atatürk'ü severim sayarım herşeyiyle hemde ama sadece şu laiklik hariç yani TGB de birşeyler başarmak istiyorsa biz kimiz den Devrimci,Atatürkçü kısımlarının kaldırılması gerek ki bu tgb ye tamamen ters zaten ülkede ayırdılar bizi devrimci,vs.vs. diye işte eğer amaç gerçekten bi halk ayaklanmasıysa bu ibareler kalkmalı ki samimi olsunMevzu buradan kaynaklanıyor hocam ;
devrimcilik komünistlk değildir. Hitler'de devrim yapmıştır, osmanlıda jönTürklerde, Atatürkte.
TGB'deki mevzu ; Atatürk devrimciliği. Yani Atatürk'ün yaptığı devrim olan Cumhuriyet'e sahip çıkıyorlar. Yani 6 ilke ve Atatürkçü düşünceye sahipler ve Atatürk'ün kurduğu sistemden uzaklaşmak istemiyorlar.
Aynı zamanda milletin genel olarak yanlış anladığı kısım var ki oda yine devrimciliktir.
6 ilkede devrimcilik gören ülkücüler ; Atatürk'e komünist diyor (başıma geldi). Neden diyorum, devrimcilik var diyor. Oradaki devrimcilik inkilap yani yenilikçiliktir.
Kılık kıyafet devrimi, harf devrimi ; Atatürk devrimlerine örnektir. Atatürk ilkesindeki devrimcilik ; yenilikçiliktir. Yani kendini geliştirmek için, medeniyetler seviyesine ulaşmak için kendini geliştir.
Öte yandan milliyetçilik görenler, faşist ; devletçilik görenler kapitalist görüyorl..
---
Kısacası herkes bir yandan çekiştirmiş. Bir insanı eğer akp zihniyetindeki adam kandırmamışsa ; Atatürk ve ilkeleri nasıl rahatsız eder anlamış değilim.
Laiklik dinsizlik değil, herkesin dinini yaşamasıdır. Devrimcilik, yenilikçiliktir. Diğer ilkeleride zaten ayrıntılı internette bulabilirsiniz.
Cumhuriyet ile birlikte ; şu an Türkiye islamda model haline geldi. Hem dinini yaşayıp , hemde modern olabiliyorsun demek ki. Örnek gösterilen bir ülke yapıtaşları kimi rahatsız eder ; anlamış değilim
-------------
Dediğim gibi ;
AKP, BDP zihniyetinde devam ediyor (anketlerde açıkça görebilirsiniz). MHP'li adamlarında Atatürk'ü sevdiğini biliyorum. Bu yüzden beni BDP, AKP ilgilendirmiyor.
Benim ilgilendiğim kesim ; öncelikle CHP ve MHP'dir. ARdından AKP ve BDP'lilere Atatürk'ü, Cumhuriyet'i, birliği anlatmak gerek. Ama 'örgütlü' biçimde. Yani önce örgütlenmek gerek.
-
RebelliouS_SouL bunu yazdı
Anasını satim 100 senedir milletini siken devlet değilmiydi şimdi değişen ne(?), sadece roller.
şimdi diğeri sikiş moduna geçti sikiş modundakide değişiklik olmasını istemediği için bundan rahatsız. budur benim düşüncem.
1945'e kadar, Türk milleti devleti tarafından nasıl sikilmiş yaz bi öğrenelim.
Tarımda, hayvancılıkta, sanayide nasıl ilerleme sağlandı haberin yok sanırım ? 1942'de, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet ve devamında gelen yenilikler sonrasında uçak fabrikası açtık.
Sonrasında gelen İnönü'yü genel olarak sevmiyorum ama 2. dünya savaşında tarafsız kalmak gibi bir başarısı vardır.
1950'lerden sonra halk sikilmeye başladın. Onuda DSP' haricidir.
--
Yok karneler falan var deniyorsa ; evet karnelerle yağ alışverişi yapılmıştır. Fakat AKP gibi amerika ve yahudinin köpeği olmak yerine ; DSP bunlara baş kaldırmış , üzerine Kıbrıs'a girip almış (ki Çılgın Türkler Kıbrıs'ı okursan nasıl imkanız olduğunu görürsün) sonrasında ambargo yemiştir.
Türkiye ; DSP zamanında maruz kalınan ambargoyu, şimdi görse eminim sonuçlar facia olacak. Üretim var, ihracat var deniliyor ama ihracatın ham maddesi ithal. Tarım ve hayvancılık büyük ölçüde sıkıntıda.
Zengiler sayesinde henüz sanayiye fazla bulaşamadı. Fakat dış borç 518 milyar dolar (geldiğinde 240 küsür milyar dolardı).
-
Üzerin huzur kaçtı ve bir çok insan bu adamlar yüzünden dinden soğudu. Yetmezmiş gibi etnik kültürler arası kavga oluştu ; oda yetmezmiş gibi binlerce insanın kanları boşuna aktı.
Kusura bakma da , senin tabirinle ; Türk milleti hayatının hiçbir döneminde böyle 'sikilmedi'.
-
Laiklikten kastım demişsin ya herkes dinini özgürce yaşıyor bu böyle değildi başı kapalı annem var diye vs.s.vs biliyorsun işte örnekleri o yüzden uzatmıyorum hocam yani umarım anlamışsındır beni
-
zumsuk bunu yazdıKa1nsha bunu yazdı
Tamam Atatürk'ü severim sayarım herşeyiyle hemde ama sadece şu laiklik hariç yani TGB de birşeyler başarmak istiyorsa biz kimiz den Devrimci,Atatürkçü kısımlarının kaldırılması gerek ki bu tgb ye tamamen ters zaten ülkede ayırdılar bizi devrimci,vs.vs. diye işte eğer amaç gerçekten bi halk ayaklanmasıysa bu ibareler kalkmalı ki samimi olsunMevzu buradan kaynaklanıyor hocam ;
devrimcilik komünistlk değildir. Hitler'de devrim yapmıştır, osmanlıda jönTürklerde, Atatürkte.
TGB'deki mevzu ; Atatürk devrimciliği. Yani Atatürk'ün yaptığı devrim olan Cumhuriyet'e sahip çıkıyorlar. Yani 6 ilke ve Atatürkçü düşünceye sahipler ve Atatürk'ün kurduğu sistemden uzaklaşmak istemiyorlar.
Aynı zamanda milletin genel olarak yanlış anladığı kısım var ki oda yine devrimciliktir.
6 ilkede devrimcilik gören ülkücüler ; Atatürk'e komünist diyor (başıma geldi). Neden diyorum, devrimcilik var diyor. Oradaki devrimcilik inkilap yani yenilikçiliktir.
Kılık kıyafet devrimi, harf devrimi ; Atatürk devrimlerine örnektir. Atatürk ilkesindeki devrimcilik ; yenilikçiliktir. Yani kendini geliştirmek için, medeniyetler seviyesine ulaşmak için kendini geliştir.
Öte yandan milliyetçilik görenler, faşist ; devletçilik görenler kapitalist görüyorl..
---
Kısacası herkes bir yandan çekiştirmiş. Bir insanı eğer akp zihniyetindeki adam kandırmamışsa ; Atatürk ve ilkeleri nasıl rahatsız eder anlamış değilim.
Laiklik dinsizlik değil, herkesin dinini yaşamasıdır. Devrimcilik, yenilikçiliktir. Diğer ilkeleride zaten ayrıntılı internette bulabilirsiniz.
Cumhuriyet ile birlikte ; şu an Türkiye islamda model haline geldi. Hem dinini yaşayıp , hemde modern olabiliyorsun demek ki. Örnek gösterilen bir ülke yapıtaşları kimi rahatsız eder ; anlamış değilim
-------------
Dediğim gibi ;
AKP, BDP zihniyetinde devam ediyor (anketlerde açıkça görebilirsiniz). MHP'li adamlarında Atatürk'ü sevdiğini biliyorum. Bu yüzden beni BDP, AKP ilgilendirmiyor.
Benim ilgilendiğim kesim ; öncelikle CHP ve MHP'dir. ARdından AKP ve BDP'lilere Atatürk'ü, Cumhuriyet'i, birliği anlatmak gerek. Ama 'örgütlü' biçimde. Yani önce örgütlenmek gerek.
Gelmis gecmis en buyuk devrimi peygamber efendimiz gerceklestirmistir ve o yoldaki devrim turkiyede su anda gerceklesmis durumda, zumsuk unuttugun tek nokta su andaki devrimi gerceklestirkis olanlar , yeni devrimi gerceklestirmek isteyenlere gore her alnda fark atiyor ve daha cok calisiyor, bunu bildiginiz icin tembellik boy gosteriyor.su andaki karsi gorusun tembelligi bundan kaynaklaniyor, ha bu hukumete dayandirilamaz cunku cogumuz akpli degiliz, akp curuklerin icinde carik oldugu icin devletin basinda .
Sizin asilb odaklanmaniz gereken nokta cemaatin ta kendisi,siz klavye basinda ahkam keserken 1000 den fazla okulda kim bilir neler oluyor.Isiniz zor, hadi bakalim calisin a dostlar ;-)
-
@Ka1nsha
@zumsuk
İkinizinde katıldığım noktalarınız var hocam. Gayet güzel bir tartışma olmuş.
Özellikle zumsuk'un su bordo klavye ile ilgili soledıgı kelimelere imzamı atarım
-
Ahkam kesmek değil hocam ben zümsüğe kötü amaçla birşey söylemedim tartışmıycaksak edebiyle vs. forumun ne anlamı var bloglarda dolaşalım yani amacımız fikir beyan etmek fikirlerimizi sunmak.burda zumsuk karşıt görüşlüm diye cephe alcak değilim vs.vs. amaç ahkam kesmek değil tartışmak eleştirmek
-
Ka1nsha bunu yazdı
Laiklikten kastım demişsin ya herkes dinini özgürce yaşıyor bu böyle değildi başı kapalı annem var diye vs.s.vs biliyorsun işte örnekleri o yüzden uzatmıyorum hocam yani umarım anlamışsındır beni
benimde anneannem ve babaannemin başı kapalıdır.
Fakat başörtüsüyle. Askeriyeden tut bir çok yere girmişler ve sıkıntı çıkmamıştır. Bilmem anlatabildim mi.
--
Eğer mevzu türban ise ; tarihi araştırın derim. 1960'lardan sonra türban nasıl Atatürk'ün Samsun'dan başlayarak getiği noktalardan geçerek, halka adını unuttuğum ama bir alman birde Türk kadın tarafından camilerde vs.. anlatılmıştır bir incele.
Başörtüsüne burada kimsenin bir lafı olamaz sanırım. Sorunumuz türbanla. Neden ? Siyasi.
İnsanların başörtüsü özgürlükleriyle sıkıntısı yok. Türbanla sıkıntısı var. Sıkıntı türban adı verilen bezle ilgilide değil. İnsanların dini siyasallaştırmasıyla ilgili.
------
AKP'nin dini,
CHP'nin Atatürk'ü ve Cumhuriyeti,
MHP'nin milliyetçiliği ve Osmanlı'yı
kullanmasına kılım.