Yogun İstek Uzerine " Osmanlida , Turk Kelimesinin Degeri "
-
sirpence bunu yazdı:
-----------------------------
maximuss bunu yazdı:
sirpence bunu yazdı:
doğrusunu söylemek gerekirse yazının tamamını okumadım. ama yazılanlar arasında gözüme çarpan tarihi bir belge görmedim. varsada görmedim. Cumhuriyet Devrinde olan bi yazarın bi dergide yazdığı yazı belge midir? Cumhuriyet devrinde Cumhuriyet için Osmanlı kötülenmiştir. Bu halkın Cumhuriyete daha çabuk ısınması için her devletin yaptığı bir şeydir. buraya kadar bir sorun yok. Ama bunları şu şöyle demiş deyip dediğine dair kaynak belge göstermezsen karışır.
Bi aksilik olmazsa Şimdi bu haftasonuna kadar bu yazdıklarına cevaben ve üstüne bir çok daha bilgiyi, Tarihi belgelerle göstermeye çalışacam. Biraz sidik yarışına dönecek ama sen başlattın :)
-----------------------------buyur :)
sende kaynaklarini paylas bizde gorelim . osmanlinin turk olmadigi kabul edilen bir gercek . Turk tarafindan kuruldu ama sonradan turklugunu yitirdi . ilk yazidada bu belirtilmistir :)
-----------------------------tamam işte bende böyle olmadığını anlatmaya çalışacam inşallah.
-----------------------------birnevi hizafiyeti yeniden yazicam diyorsun yani , ok gorucez insallah .
AmoR
yazinda agir tahrik unsurlari vardi :)
-
wert bunu yazdı:
burada atıp tutanlar şu kelimelerin anlamını biliyormu
imparatorluk
ulus devlet
ulus üstü devlet
devşirme
-----------------------------Hoca kendileri devşirme oldukları için bu terimlerin anlamlarını sorgulamak istemiyorlar kanımca :S
-
bide aklıma geldi yazayım dedim :) Şu sultanların Annelerinin Türk olmamasını sayarsak, Hunlarda da Çin prensesleriyle evlenme vardı. aklıma geldi birden yazayım dedim..
@wert biliyoruz hocam. Konu zaten Osmanlının ulus devlet olması değil. Konu arkadaşa göre Osmanlıda Türklerin ezilen, dışlanan, hor görülen bir millet olduğunu, devleti yönetenlerde Türk olmadığı türü iddaalarda bulunması.
-
HaYVaN bunu yazdı:
wert bunu yazdı:
burada atıp tutanlar şu kelimelerin anlamını biliyormu
imparatorluk
ulus devlet
ulus üstü devlet
devşirme
-----------------------------Hoca kendileri devşirme oldukları için bu terimlerin anlamlarını sorgulamak istemiyorlar kanımca :S
-----------------------------avatarindaki resimlere benzer bir yapin varsa , merak etme sende semitlerden ( kurd,arap, ermeni) devsirmesindir . o konuya girmiyelim derin konu , uzar gider l)
benim baba tarafi buyuk babadan pomaktir anne tarafindan tatar .
annem ise tatar ve sanirim peygamberin soy agacinin bir dalina uzaniyor anne anne tarafindan ( molla imam mehmetten geliyor . yani imamlar derlermis soylarina osmanlida ) .
baba tarafi bizim millette gecerli oldugu icin , ben turkum :) ama resimdeki sahsa benzer ozelliklerin varsa , uzgunum . devsirmesin ...
-
sirpence bunu yazdı:
bide aklıma geldi yazayım dedim :) Şu sultanların Annelerinin Türk olmamasını sayarsak, Hunlarda da Çin prensesleriyle evlenme vardı. aklıma geldi birden yazayım dedim..
@wert biliyoruz hocam. Konu zaten Osmanlının ulus devlet olması değil. Konu arkadaşa göre Osmanlıda Türklerin ezilen, dışlanan, hor görülen bir millet olduğunu, devleti yönetenlerde Türk olmadığı türü iddaalarda bulunması.
-----------------------------o dedigin olay teoman zamaninda oluyordu .
Teoman yerine cinli anadan olma evladini getirmek istiyordu . Mete buna kizmis ve babasina isyan acmisti . Sonradan zafer kazanip devletin basina gecmisti . ondan sonra yerine oglu Kokh(gok) khan gelmistir . Kokh(gok)turklerin aslinda bu ismi tasdigini dusunuyorum ben . cunku hunlarinda bayraklari beyaz uzerine uzerine kurt kafasi seklinde sembolden olusmaktaydi .
gokturklerde ise mavi renk uzerine kurt kafasi .
-
@HaYVaN
mhp milliyetçi olsaydı, ülkeyi erken seçime götürüp başımıza bu hükümeti musallat etmezdi.
mhp milliyetçi olsaydı, abdullah gül'ün cumhurbaşkan olması için gerekli yardımı akp'ye yapmazdı.
mhp milliyetçi olsaydı, Atatürk'ün büyük uğraşlar sonucu kurduğu laik Türkiye'ye sahip çıkar, akp'nin üniversitelerde türban açılımına ortak olmazdı.
mhp milliyetçi olsaydı, yıllardan beri asker-millet yaşamış bir halkın, Türklerin, genelkurmayına yapılan saygısızlıklara ve saldırılara karşı tepki koyar ve sessiz kalmazdı. Askere sahip çıkardı.
belki de mhp milliyetçidir, ama bahçeli kesinlikle değil.
-
vayhayvanvay bunu yazdı:
@HaYVaN
mhp milliyetçi olsaydı, ülkeyi erken seçime götürüp başımıza bu hükümeti musallat etmezdi.
-----------------------------Kaç kere erken seçim yapıldı ve kaç kere akp tek başına iktidar çıktı?
Hem Alparslan Türkeş'i tanıyan tanır...
-
Türkeş hakkında bişey söylemedim dostum. Yazdıklarımdan bi tanesi yalansa tamam, ama hepsi malesef doğru.
-
Yeter ya senin safsataların. kimse bilmiyor tarihi. Tarih okuyan kişiler bile Türk Türk diyor.Sen gelmişsin Türk kelimesi bilmem neydi Osmanlı da falan filan.Osmanlı yı kötülemeye calışma bir tarafların yetmez.Osmanlı Torunusun torunluğunu bil.
-
Kaligula bunu yazdı:
Yeter ya senin safsataların. kimse bilmiyor tarihi. Tarih okuyan kişiler bile Türk Türk diyor.Sen gelmişsin Türk kelimesi bilmem neydi Osmanlı da falan filan.Osmanlı yı kötülemeye calışma bir tarafların yetmez.Osmanlı Torunusun torunluğunu bil.
-----------------------------Ben turkum .
Benim safsatalarim mi ?
bu dergileri benmi yazdim , bu kaynaklari benmi yazdim . Adam gibi yaz yoksa benimde sana hitabim sert olur .
tartisma kaldiramiyorsan yazma .