Yogurt Ve Jelatin ?
-
Tv de anlatılanlar ve arastırdım kadarı ile bana mantıklı geldi.
Turkiyede yeni yeni jelatin uretilmekte ve
Geri kalan yurt dısından ithal edilmekte
Jelatin yogurda katılarak daha az sut ile yogurt uretimi saglamaktaymıs.
Ve jelatın domuz katkılarından(deri,kemik) daha cabuk uretilmekte.
Turkiye ye jelatinin girisinde helal dir diye sorgulanmıyormus.
Ben artık hazır yogurt tuketmek istemiyorum
Siz ne diyorsunuz bu konuda ?
http://kamuoyuduyuru.tarim.gov.tr/
Akdeniz Süt Ürn. ve Gıda San. Tic. Tur. Ltd. Şti.ANTALYA Yarım Yağlı Homojenize Yoğurt (Bitkisel Yağ ve Jelatin)
Akdeniz 4/28.03.2012 -
jelatin yapıştırmak. daki jelatin mi ?
-
Konu niye gizli? Verdiğin bilgiler zaten televizyonlarda ve resmi olarak gıda, tarım ve hayvancılık bakanlığı sitesinde yayınlanan bilgiler.
-
amg bunu yazdı:
-----------------------------Konu niye gizli? Verdiğin bilgiler zaten televizyonlarda ve resmi olarak gıda, tarım ve hayvancılık bakanlığı sitesinde yayınlanan bilgiler.
-----------------------------dikkat çeksin diye yapmış olabilir hacı
-
hocam tükettiğin bütün çilekli gofret,meyve suyu,puding,dondurma,sakız v.s
kola, kahve kısacası herşeyde yasal olarak bu böcek kullanılır ;ama ben tüketmeye devam ediyorum,
tadı güzel olduktan sonra herşey yenir bana göre böcek filan farketmez :D sonuçta koskaca hayvanları kesip yiyoruz -
jelatin domuz yağından elde edilen bi maddeydi sanırım
-
warderpipi bunu yazdı:
-----------------------------hocam tükettiğin bütün çilekli gofret,meyve suyu,puding,dondurma,sakız v.s
kola, kahve kısacası herşeyde yasal olarak bu böcek kullanılır ;ama ben tüketmeye devam ediyorum,
tadı güzel olduktan sonra herşey yenir bana göre böcek filan farketmez :D sonuçta koskaca hayvanları kesip yiyoruz
-----------------------------ham yapar yerim seni :D
-
warderpipi bunu yazdı:
-----------------------------hocam tükettiğin bütün çilekli gofret,meyve suyu,puding,dondurma,sakız v.s
kola, kahve kısacası herşeyde yasal olarak bu böcek kullanılır ;ama ben tüketmeye devam ediyorum,
tadı güzel olduktan sonra herşey yenir bana göre böcek filan farketmez :D sonuçta koskaca hayvanları kesip yiyoruz
-----------------------------Mitsyuki Ikeda insan dışkısından et üretmeyi başardı.
İnsan dışkısını özel bir işlemden geçirerek , zararlı bakteri ve mikroplardan arındıran Ikeda , Daha sonra özel bir sıvı, soya sosu, et sosları ve hamburger etine konulan baharatlar ekliyor, bir süre bekletildikten sonra eti hazır hale getiriyor.
Bu konu üzerinde 4 yıldır çalıştığını söyleyen profesör , normal ete göre, yüksek proteinli dışkı eti üretim maliyetinin 10 kat fazla olduğunuda ekliyor.
Ayrıca Normal bir hamburger etinden daha yüksek protein değerine sahip olduğunu ileri süren Ikeda , 1 yıl içerisinde bu etin restoranlarda yerini alabileceğini söylüyor..Tadı güzelmiş hacı öyle diyorlar :|
-
e2 bunu yazdı:
-----------------------------warderpipi bunu yazdı:
-----------------------------hocam tükettiğin bütün çilekli gofret,meyve suyu,puding,dondurma,sakız v.s
kola, kahve kısacası herşeyde yasal olarak bu böcek kullanılır ;ama ben tüketmeye devam ediyorum,
tadı güzel olduktan sonra herşey yenir bana göre böcek filan farketmez :D sonuçta koskaca hayvanları kesip yiyoruz
-----------------------------Mitsyuki Ikeda insan dışkısından et üretmeyi başardı.
İnsan dışkısını özel bir işlemden geçirerek , zararlı bakteri ve mikroplardan arındıran Ikeda , Daha sonra özel bir sıvı, soya sosu, et sosları ve hamburger etine konulan baharatlar ekliyor, bir süre bekletildikten sonra eti hazır hale getiriyor.
Bu konu üzerinde 4 yıldır çalıştığını söyleyen profesör , normal ete göre, yüksek proteinli dışkı eti üretim maliyetinin 10 kat fazla olduğunuda ekliyor.
Ayrıca Normal bir hamburger etinden daha yüksek protein değerine sahip olduğunu ileri süren Ikeda , 1 yıl içerisinde bu etin restoranlarda yerini alabileceğini söylüyor..Tadı güzelmiş hacı öyle diyorlar :|
-----------------------------
. -
üzerinde E120 (emulgtor 120) yazan tüm ürünlerde o böcek kullanılır. Hemen hemen her şeyde vardır :)
jelatine gelince, iki türlü jelatain vardır. Domuz jelatini ve sığır jelatini. Müslüman ülkelerde sığır jelatini kullanılıyor. (örn: haribonun türkiyedeki ürünlerindeki jelatin sığır jelatini, yurtdışındaki ürünlerindeki domuz jelatinidir) jelatin sadece yoğurtta değil, jöleli pastalarda, jelibonlada, şekerlerde v.s. kullanılır.
Alternatif olarak pastalarda daha çok pektin denilen bitkisel madde kullanılır. Kaliteli ürünler genelde pektin kullanıyor çünkü maliyetini biraz pahalı.
Domuz jelatini domuzun bazı kemik-eklemlerini kırıp ezerek elde edilir ve aşırı derecede pis kokar (almanyadaki jelatin fabrikasının yanından geçerek o kokuyu alabilirsiniz)
-
bizdede uretiliyor tm ama cogunlugu ithal ediliyormus beni korkutan tarafı bu