folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yogurt Ve Jelatin ?

Yogurt Ve Jelatin ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

jelatin sadede domuzdan elde edilmiyor bildiğim kadarıyla tawuktan ws de elde edilebiliyo domuzdan da elde edildiği için herkes sadece domuz sanıyo

dewdim dewrildim geldim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

domuz jelatini daha ucuzdur elbette ama ithal edilme maliyetini göz önüne alırsan kafa kafaya gelir belki. ithal edildiğini nereden söylüyorsun? yani ben bir kaynak görmedim. gazeteler bazen ortalığı karıştırmak , kaos yaratmak için söyler böyle şeyler..

ama şu var, yurtışı menşeili fırçalarda (diş fırçası, boya fırçası) domuz kılı kullanılıyor. Bunu çok eskiden beri biliyordum. Sanırım yurtdışında bende o fırçalardan kullanıdm. Gerçi domuzun kılı haram edilmemiştir.. Sadece eti haramdır. jelatin de haram olabilir çünkü, domuzun kemikleri eziliyor ve insanlar yiyor..

büyük otellerde domuz jambonları falan çok satılır mesela. bir çok kişi dikkat etmez yada önemsemez.. türkiyede bildiğim kadarıyla yıllık tüketim 1000 domuz civarında olması lazımken, bu sayı 10 bin diye eskiden gazetede okudum. ne oluyor fazlalıkları bilmiyorum..  ama ülkemizde büyük gıda skandalları olduğundan şüphem yok

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

diş fırçası bildiğin plastik kıllar. ben hiç kıllısına rastlamadım :)

memento mori.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    Her gün yeni bı şey öğrenip gıdaların içine atıyorlar, günde 2 litreye yakın kola içerdim bıraktım, hazır ayran içiyordum onun yerine artık onuda içmem,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:
    -----------------------------
    Her gün yeni bı şey öğrenip gıdaların içine atıyorlar, günde 2 litreye yakın kola içerdim bıraktım, hazır ayran içiyordum onun yerine artık onuda içmem,

para için neler yapıyor şirketler. ne yiyip içeceğimi bilemiyorum artık. her güvendiğimiz yiyecekte bir pislik çıkmaya başladı. köye gidip komün yaşam süreceğim artık. 

=)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

rebellisch bunu yazdı:

diş fırçası bildiğin plastik kıllar. ben hiç kıllısına rastlamadım :)

benim yurtdışında kullandığım fırçanın kılları farklıydı hocam :) daha yumuşak .. muhtemelen domuz kılıydı .. kız arkadaşım almıştı.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo
    schwarzseherisch bunu yazdı:

para için neler yapıyor şirketler. ne yiyip içeceğimi bilemiyorum artık. her güvendiğimiz yiyecekte bir pislik çıkmaya başladı. köye gidip komün yaşam süreceğim artık. 

hacı bunu köyden yazıuorum emin ol burda yemekler vs.ler daha vasat, sen yemeklere nelerin girdiğini yapılan şeylerin nasıl yapıldığını bilsen köy ürünü yemezsin ;)

Çok sıkılıyom
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    köyde domates biber patlıcan soğan bexelye fasulye mısır maydonox sarmısak yetiştiren bir aileden gelerek soruyorum neresi vasat ?

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

o kadarını bilmiyorum da biz memlekette evimizin bahçesinde domatestir salatalıktır elmadır falan kendimize yetecek akdar yetiştiriyoruz. rahatlıklar söyleyebilirim dışarıdan alınanlardan tatları o kadar farklı ki sanki başka şey yiyorsun.

bii iki nesil falan kaybolmadan bu gıda işine el atmayacak kimse galiba. yetiştirebildiğim kadar kendim yetiştirip yicem ömrüm boyunca. gerisine çare yok. neye güvensek altından az çok birşey çıkıyor.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

SweetyVolty bunu yazdı:
    schwarzseherisch bunu yazdı:

hacı bunu köyden yazıuorum emin ol burda yemekler vs.ler daha vasat, sen yemeklere nelerin girdiğini yapılan şeylerin nasıl yapıldığını bilsen köy ürünü yemezsin ;)

biz yetiştiriyoruz la köyde kendi yiyeceğime mi bişeyler katıcam?

=)
Toplam Hit: 4077 Toplam Mesaj: 32