folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Yök,Harcanan Gençler,Saçma Eğitim Sistemi,Nolcak Bu İsin Sonu ?

Yök,Harcanan Gençler,Saçma Eğitim Sistemi,Nolcak Bu İsin Sonu ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dipLoit
    dipLoit's avatar
    Erkek

Gecen hafta tüm liselere ösym'den yeni puan sistemiyle ilgili bi kitapçık gelmiş. Bizim matematik hocası kitapçıktaki numarayı arıyor, anlamadığı bir yeri soruyor, hattaki adam "hadi ya öyle birşey mi var kitapçıkta diyor". Bu YÖK ne yaptığını biliyormu sizce ?

Ya da kasıtlı mı yapıyor ? Her gecen sene öss yi zorlaştırıyorlar, sistemi değiştiriyorlar, meslek lisesiymiş imam hatipmiş ne kadar anadolu gençliğinin önünü kesersek o kadar iyi diye birsürü saçmalık çıkarıyorlar. Dünya üniversiteleri yüzyılın buluşlarına imza atarken bizim salaklar kimin başı kapalı kimin sakalı uzun aman efendim öğretmenler sokakta örtüyle dolaşmasın çocuklara kötü örnek oluyor cart curt bunlarla uğraşıyor.Yahu ne geri kalmışlıktır bu ? Ne cehalettir ? Ne vatan hainliğidir ? Ne örümcek beyinliliktir ? Elin üniversitelerinin uğraştığı şeye bak, bizim ortaçağ zihniyetinin uğraştığı şeye bak..

Şahsen ben YÖK'ün sadece ve sadece Türk Gençliğinin önünü tıkayıp ülkenin ilerlemesini engellemek için çalışan bir kurum olduğunu düşünüyorum. Molla molla diye küçümsediğimiz İran'ın üniversitesi dünyanın ilk 500 üniversiteleri arasında var ama bizim boğaziçiymiş odtüymüş hacettepeymiş vs adı bile anılmıyor.  Ne olacak bu işin sonu merak ediyorum. Ya kalkıp biri yök'ü kökünden kaldıracak, ya da gençler harcana harcana bir gün harcanacak beyin kalmayacak..

EDIT : Meslek lisesinde fln okumuyorum, anadolu lisesindeyim, katsayılar da beni etkilemiyor. O yüzden zamanında çalışsaydın gibisinden ahkam kesmezsek memnun olurum :]

bir imzam bile yok
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ne diyim ya ne diyim normal liseler 0,8 ile biz 0,3 ile çarpılıyoduk
    ama artık farkımız dahada arttı 0,03 ile çarpılıyoz :)

dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Noyan
    Noyan's avatar
    Erkek

Sonunu Düşünen Kahraman Olamaz ?

Akıllı insan her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhabbet_fedaisi
    muhabbet_fedaisi's avatar
    Erkek
    arkdaşlar bu konuya sadece imzamı koyuyorum

ümit kesilirse hayat biter, ümitsizlik hayatı zehirler, keder hayat damarına vurulan bir neşterdir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

Bütün bunların arasında bir de Yök-Hükümet çatışması yaratıp, kavram karmaşası yaratmak isteyenler var.

Yök = 1

Hükümet = 1

Yök + Hükümet = 2

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

Ben teknik lise elektronik bölümü öğrencisiyim,maalesef bu yök bizi de vuruyor.Eğer bu ülkede imam hatip diye okullar olmasa bu sorun olmaz

Yök,rektörler... bunlar son günlerde daha çok bağırıyorlar neden biliyo musunuz? Artık sonlarının geldiğini biliyorlar,bunlar 68 dönemi yaşamış insanlar,o yüzden onların çoğu sosyal-demokrat insanlar. Ama çeliştikleri bir konu var.Demokrasiyi uygulayamıyorlar.Onun için bazıları çıkıpta demokratik ve hukuk devletidir diyemez türkiye için,bu sadece laftadır. Yök'ün tek desteği vardır o da Askeriyedir.Onun dışında halk ve hükümet ona muhalefettir.Elbet birgün bu değişecek.Yumurtanın kabuğu çatlamaya başladı,gün gelecek elbet...

Haa birde şey var,bu bilinse iyi olur.Avrupa da resmi olarak tanınan tek üniversite O.D.T.Ü 'dür.Onun dışındaki üniv. eğitimi avrupa tarafından,tarafsız ve bilime aykırı görülmekte.

Bu sorunu çözmek için,önce geri kafalı,kalıplaşmış düşünceleri kırmak gerek ve artık dinazorlaşmış insanları bir an önce atmak gerekir.Yıllardır hep başımızda olan insanlar. Sonra halkımızı yetiştirmeliyiz,uyuyan bir halkımız var (gün gelecek ve uyanacak) eğitime önem vermeliyiz.Terörün kalkması için özellikle doğuya.Herşey eğitimle olacak.Özel üniv. sayısı azaltılmalı devlet üniv. açılmalı bunu karışın istihdam da sağlanmalı,bak o zaman nasıl düzeliyor herşey

Saygılarla....

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cLust3R
    cLust3R's avatar
    Erkek
    a.q hayatımı söndürmeye calısıo ipneler yaw ztn imkansız gibi 1 şiy  üniwersiteye girmem  bnlar dahada zorluolr bni yaws.. yds de 3 soru çözsem adamalrın 1 soru çözmesine eşit oluo adalet mi lan bu mına koyim  yök snn bn...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnTiSoZeL
    AnTiSoZeL's avatar
    Erkek

AnTi-YöK

ZICTIMIN HAYVANLARI ANAMIZI AGLATIYOLAR

LEM BEN NE ANLARIM TÜREVDEN DİNAMIKDEN SEFTAH BÜNYESİ OLDUK CIKTIK HADE HAYIRLISI

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aZaPp
    aZaPp's avatar
    Erkek
    Yokun nına koyım ben a.q un evlatları bu ulkenın beyınlerını somurerek nereye kadar yasıyacaklarını sanıyolarkı.Atanmısların hepsı boyle hakımler yargıclar.A.q mıllet kafasına gore atıyo secılmıslerde bı sey yapamıyo bu ıpnelere.Artık buna bı dur demelıyız...

Hayat bir oyun olmuş sokaklar sahne,herşey sahte...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay_666
    cagatay_666's avatar
    Erkek

a.q zaten böle giderse bizi üniv filan almıyacak a.q ipneler
    a.q ben bilgisayarcıyım herifler gelmiş bana kimya anlatıyo a.q ipneleri
    alayına isyan a.q

YA TAM SUSTURURUM YA KAN KUSTURURUM
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

sistem çalışan adama göre bir sistem.ille de laf olsun diye eleştirmeyin adamları.

sen çalışma sonra suçu yöke at olmaz öyle şey.

insanlar enayi mi o kadar çalışıor

Toplam Hit: 6001 Toplam Mesaj: 31