Ytong Ve Ponza Taşı Aynı Mı?
-
vay be hergün yeni bir şey öğreniyoruz. bende aynı madde sanıyordum.
-
-
-
öncelikle ytong dediğin marka gaz beton ki arkadaşlar nasıl yapıldığını açıklamış. Bununla birlikte boyama yapabilirsiniz ancak dip kısım beyaz olarak kalmaya devam eder. Üretim aşamasında çimentonun renklenmesi gerek.
Pomza taşı halk arasında biriket olarak bilinen malzemenin ham maddesidir. Halk sağlığı açısından herhangi bir sakıncası yoktur ki diş hekimleri diş beyazlatmada macuna karıştırıp temizlik yapıyor :D
-
cevaplar icin teşekkür ederim. Ayni degilmiş
anladigim kadariyla sagliga zararlida degil.benim icin bu bilgi daha önemliydi.
denemeyi düşünüyorum. kesecek ekipmanim herseyim var. havalar az ısınsın. şekillendirip kaynayan boyalı suda kaynatip kendim test edeceğim
eğer bir süre sorunsuz kullaniliyorsa isimi görür.:)
yaptigimin resmini atayim
-

yeşil olan hazır alınan görüldügü üzere parcalandi gitti. digerini de o iste ytong dan kestigim :)
pek bir fark görmüyorum :) yesil olana tirnagimla bastirinca ufalaniyor. .
yapınca sizlerle paylasirim.
-
futurist bunu yazdı

yeşil olan hazır alınan görüldügü üzere parcalandi gitti. digerini de o iste ytong dan kestigim :)
pek bir fark görmüyorum :) yesil olana tirnagimla bastirinca ufalaniyor. .
yapıp saticak misin? yoksa timsah gibi deri mi döküyosun kendin mi kullanicaksın?
-
RETRET bunu yazdıfuturist bunu yazdı
yapıp saticak misin? yoksa timsah gibi deri mi döküyosun kendin mi kullanicaksın?
yapip hediye edicem.
lif yapiyorum. yanina sabun ve bundan koyup böyle bir banyo seti gibi bir paket yapicam.
ben kullaniyorum. timsahla alakasi yok :) bakim sonucta
kesesiz banyo yapmam mesela. kese kullanmayan insanlar varmis. cok sasirdim. pislikten yüzleri görünmüyordur gibi geliyor.
hatta kabak lifini övüyorlar. ondanda alicam.
biz türkler , hamami banyosuyla ünlü bir milletiz. Hakkini vermek lazım :)
-
futurist bunu yazdıRETRET bunu yazdıfuturist bunu yazdı
yapip hediye edicem.
lif yapiyorum. yanina sabun ve bundan koyup böyle bir banyo seti gibi bir paket yapicam.
kesesiz banyo yapmam mesela. kese kullanmayan insanlar varmis. cok sasirdim. pislikten yüzleri görünmüyordur gibi geliyor.
sabunu kendin yapsana reiz. ben veririm tarifini sana. kendi yapıp sattığım bir dünya sabun var:) zeytinyağlı sıcak proses sabun kostikli, zeytinyağlı soğuk proses sabun kostikli, bol köpüren laurik asitli kostikli zeytinyağlı sabun, sütlü laurik asitli zeytinyağlı aloeveralı cilt sabunu (dove gibi), el yıkamak için kısmi hayvan yağı gerisi zeytinyağı kostik sert sabun vs vs... kahveli sabun bile yaptım sabun olayında nirvana bir insanım. cilt törpülemek için deniz süngeri kullanılabilir, dalgıçlara sormak lazım nereden bulduklarını...
-
futurist bunu yazdıRETRET bunu yazdıfuturist bunu yazdı
yapip hediye edicem.
Abla kabak lifi çok iyi üretimi de kolay, balkon felan varsa büyük saksılarda olur belki denemek lazım.
ayrıca yıllaaaaar önce(takribi 15) bi arkadayın akrabası ytong alıp kesip topuk taşı olarak satıyordu, muhtemelen oluyordur