Yuh Diyorum Başkada Birşey Demiyorum !!!
-
Kill bill'de ki Hattori Hanzo geldi aklıma :)
-
yıllardır bi katana istiyorum alamadım bi türlü amk.
dengesiyle, kullanımıyla dünyadaki en güzel kılıçtır. avrupa kılıçları çok ağır olur, zaten herkes zırhlıdır ondan da kaynaklanıyor. çin veya özellikle arap kılıçları da genelde çok hafif olur. ama katana hem ağır değildir hem de ağır kılıçlar gibi güçlüdür. avrupa kılıçlarının vuruş gücü ve çin kılıçlarının hızı katana ile bütünleşir.
zaman mevsusuna gelince teknoloji çok gelişti. ilk kılıçlar yapılırken metaller ayırt edilemiyormuş bile. yani rast gele alaşımlarla, artık sağlam mı olur dandik mi olur şans işiymiş. katanalar için de geçerli bu. sonradan metalleri ayırma yöntemleri keşfediliyor. daha saf metallerle daha sağlam kılıçlar yapılıyor. o bekletmeler uzun işlemler artık gerek olmayan eski zamanların işlemleri.
şimdiki teknolojiyle geçmişte hiç var olmamış kadar sağlam ve esnek kılıçlar çok daha kısa sürede yapılabiliyor.
-
bundan boyle biriyle kavga etmeden once sorucam TBT'denmisin diye..
bune yaa tahribat pisikopata baglamis:))
-
önemli olan kullanmak bak gözünüz usta görsün http://www.youtube.com/watch?v=5bN52totUxo :):)
-
kravatlı amca aletleri kullanmaktan zerre anlamıyo şirketin ceosu filan heralde. kılıcı değil kendini savuruyo harcadıgı gücün yarısından fazlası boşa gidiyo yoksa 2-3 seferde kestiği şeylerin hepsini iyi kılıç kullanan biri tek seferde keserdi. tek seferde kestiklerinin çoğunuda düzgün bi kesişle depğilde parçalayarak yaptı ordanda analrsınız zaten kötü kullandığını. birinde herif bidonu kesiyo ortadan ama düzgün kestiği için yere düşmüyodu veya ipi düzgün kestiği için saçak oluşmuyodu kravatlıda hiç biri yok bunalrın ama yinede kılıçlar muazzam
-
Tengri bunu yazdı:
-----------------------------hattori hanzo döver bunu.
-----------------------------Hattori Hanzō'nun yanında bunlar çakı
-
pcdoktor636 bunu yazdı:
-----------------------------katana her türlü öper bunu.
-----------------------------tam girip bunu yazıcaktım :D yutuptan aratabilirsiniz canlarım :D hatta katana vs long sword yazarsanız baya etkili olacaktır.
-
bunu alınca yok kalorifer borusunu keser mi, yok duvara vursam noolur derken bunun keskinliği gider çentik çentik olur 1 haftaya
-
glaurung bunu yazdı:
-----------------------------bunu alınca yok kalorifer borusunu keser mi, yok duvara vursam noolur derken bunun keskinliği gider çentik çentik olur 1 haftaya
-----------------------------valla ben çıkarmaya zor kıyarım ama varillere kadar birçok şeyi kesiyor
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------glaurung bunu yazdı:
-----------------------------bunu alınca yok kalorifer borusunu keser mi, yok duvara vursam noolur derken bunun keskinliği gider çentik çentik olur 1 haftaya
-----------------------------valla ben çıkarmaya zor kıyarım ama varillere kadar birçok şeyi kesiyor
-----------------------------zaten öyle herkesde çıkaramaz :)
sonundaki boşluk 3-4santim.
yanlış tutarsan kahvaltıda "parmak sosis" yersin :D