folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Yunanistan'in Baskenti Atina'da Yangin : 80 Olu 187 Yarali - 3 Gun Yas İlan Edildi [Guncellendi]

Yunanistan'in Baskenti Atina'da Yangin : 80 Olu 187 Yarali - 3 Gun Yas İlan Edildi [Guncellendi]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

IMF nin acı acı reçetesi gelsin bizde de aynı olacak , emekçiler işçiler esnaf ödeyecek ama acı reçetenin bir bütününü sermay sahiplerine ağalara bir şey olmayacak.

Max yerel seçime kadar oyalanır bu mevcut topal aksak düzen sonrası ekonomik kaos.

Bakan yardımcısı olarak teyzesinin oğlunu atadı  MEB e Sayın Başkanımız Tayyip Erdoğan , Aile şirketi oldu maşallaüteala ülke.

%24 kdv yi de sağda solda dillendirme paşam , yerin kulağı var!!! :D "eşeğin aklına karpuz kabIğI sokulmaz" .

Kurtlar tasma takmaz....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    dhmm bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

yunan krizden çıktı deniyodu ekonomi düzeldi vs deniyodu yalan mı oldu anlamadım ben şimdi.

O kadar yazdim silindi tekrar ozet geceyim.

Bu ulke 40 sene duzelmez.

470 euro asgari oldu ve kiralar 250 euro ustunde.

Emekli maaslari 400 euroya dustu

Vergiler sapittilar

Bir is yapiyorsun 1000 euroluk musteriden alman gerekn 1240. 24% kdv + 29% vergi 530 euro devlete. Sorma ver parasi koyuldu isyeri sahiplerine ve cikarin olsun istersen bat 500-800 euro arasi para oduyorsun. Sene sonunda bisey cikarmissan tekrar vergi fln var.

10000 euro gross gelirin var ve ozel sektordesin sana kalan 8600 euro oluyor. bu 8600 eurodan 1000 euro kredi kartiyla alisveris mecburiyeti getirildi. Eger yapmazsan o 1000 euroyu harcamadin deyip vergi aliyor tekrar ( sovmiyim simdi ). Mantiga bak net gelir gross gelirden vergilendiriyorlar. E be **** evladi o para benim cebime girmiyor zaten....

Bir araban varsa senelik masrafi 240 euro yol parasi 240 ta sigorta boru gibi 500 euro gitti.

Marketlerde posetler parayla satiyiyor artik....

Dahada yazabilirim....

abi türkiyeye dönsemmi konunda seni kafadan kontak sandım da sizde de durum çok kötüymüş. 

türkiye de de durum bu değilse bile buna yakın baya, ve buna doğru gidiyor.

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    dhmm bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

yunan krizden çıktı deniyodu ekonomi düzeldi vs deniyodu yalan mı oldu anlamadım ben şimdi.

O kadar yazdim silindi tekrar ozet geceyim.

Bu ulke 40 sene duzelmez.

470 euro asgari oldu ve kiralar 250 euro ustunde.

Emekli maaslari 400 euroya dustu

Vergiler sapittilar

Bir is yapiyorsun 1000 euroluk musteriden alman gerekn 1240. 24% kdv + 29% vergi 530 euro devlete. Sorma ver parasi koyuldu isyeri sahiplerine ve cikarin olsun istersen bat 500-800 euro arasi para oduyorsun. Sene sonunda bisey cikarmissan tekrar vergi fln var.

10000 euro gross gelirin var ve ozel sektordesin sana kalan 8600 euro oluyor. bu 8600 eurodan 1000 euro kredi kartiyla alisveris mecburiyeti getirildi. Eger yapmazsan o 1000 euroyu harcamadin deyip vergi aliyor tekrar ( sovmiyim simdi ). Mantiga bak net gelir gross gelirden vergilendiriyorlar. E be **** evladi o para benim cebime girmiyor zaten....

Bir araban varsa senelik masrafi 240 euro yol parasi 240 ta sigorta boru gibi 500 euro gitti.

Marketlerde posetler parayla satiyiyor artik....

Dahada yazabilirim....

abi türkiyeye dönsemmi konunda seni kafadan kontak sandım da sizde de durum çok kötüymüş. 

türkiye de de durum bu değilse bile buna yakın baya, ve buna doğru gidiyor.

Daha neler var neler... :(

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Nerde bir can olse,

Orali olur yuregim,

Olmali zaten.

Olmazsa "insan" olmaz yuregim...

dhmm tarafından 25/Tem/18 18:31 tarihinde düzenlenmiştir

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    dhmm bunu yazdı

Nerde bir can olse,

Orali olur yuregim,

Olmali zaten.

burada ucuz bir araba için bile 600 TL MTV var ( motorlu taşıt vergisi ) 1 araba alırken 1.5 araba parası ödüyoruz ayrıca euro kazanmadığımız için 

bir araç hep 15 bin euro diyelim en ucuz

fakat biz her sene 10 20 30 40 50 bin daha fazla ödüyoruz hocam.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    dhmm bunu yazdı

Nerde bir can olse,

Orali olur yuregim,

Olmali zaten.

burada ucuz bir araba için bile 600 TL MTV var ( motorlu taşıt vergisi ) 1 araba alırken 1.5 araba parası ödüyoruz ayrıca euro kazanmadığımız için 

Evet su anda 1 euro = 5.7 TL

Paranizi neden euro olarak bankada tutmuyorsuniz peki ? Diyeceksin ki artiyor mu diye :( 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    dhmm bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı
    dhmm bunu yazdı

Nerde bir can olse,

Orali olur yuregim,

Olmali zaten.

Paranizi neden euro olarak bankada tutmuyorsuniz peki ? Diyeceksin ki artiyor mu diye :( 

abi türkiyede ortalama bir insan için konuşuyorum. eline 100 birim para geçiyor diyelim, normal yaşamaya çalıştığında masrafların 110/120 birim oluyo, kredi kartıdır nakit avanstır eksiden gidiyosun hep. ortada biriktirecek para kalmıyor.

hadi diyosun "bu sene dişimi sıkıcam para biriktiricem", sen daha az elektrik harcıyosun, onlar senin yaptığın tasarruftan çok elektriğe zam yapıyo, diğer kalemlerde de aynısı.

hadi evde yiyeyim diyosun, bi market alışverişin 100 liranın altında olamıyo cidden. çok değil bir ay önce patates soğanın kilosu 6 liralara vurmuştu.

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

daha 2 hafta önce bodrum da çocukların çıkardığı bir yangını söndürdük son anda zeytinlikler yanmak üzereydi , şu olaya sevinen varsa siktirsin gitsin kendine ne türk ne müslüman ne insan ne canlı demesin aq.

yanarak ölmeyi bırakın o ateşin içinde kalmak yada yangına müdahale etmek bile ne kadar korkunç birşey tecrübe ettiğim için biliyorum rüzgar yüzünden 1metrekarelik yangın 60 saniyede 100 metrekare oluyor.

yazın herşey kuru olduğu için anında anıyor. 

kansızlar seviniyor. 

akdeniz de yunan-türk-italyan  bu 3 ü birbirine çok benzer hatta yunan ve italyanlar için hıristiyan türk denir mutfak yemek ve kültür birbirine benzediği için. 

PanxeR tarafından 25/Tem/18 19:17 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    dhmm bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı
    dhmm bunu yazdı

Nerde bir can olse,

Orali olur yuregim,

Olmali zaten.

abi türkiyede ortalama bir insan için konuşuyorum. eline 100 birim para geçiyor diyelim, normal yaşamaya çalıştığında masrafların 110/120 birim oluyo, kredi kartıdır nakit avanstır eksiden gidiyosun hep. ortada biriktirecek para kalmıyor.

hadi diyosun "bu sene dişimi sıkıcam para biriktiricem", sen daha az elektrik harcıyosun, onlar senin yaptığın tasarruftan çok elektriğe zam yapıyo, diğer kalemlerde de aynısı.

hadi evde yiyeyim diyosun, bi market alışverişin 100 liranın altında olamıyo cidden. çok değil bir ay önce patates soğanın kilosu 6 liralara vurmuştu.

Türkiye zaten sürekli tasarruftaki halk , niye insanlar sürekli a101 ve bimden alışveriş yapıyor ? paramız yetmiyor çünkü.

Tasarruf yapayım diyorsun

hop elektrik zammı

tasarruf yapayım diyorsun

hoop doğalgaz zaamı 

tasarruf diyosun 

yok TRT zammı 

yemekten kısayım diyosun ucuz yiyeyim diyosun

patates soğan %200 zamlanıyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    do_som
    do_som's avatar
    Banlanmış Üye