folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yurt Dışında Olup Türkiye'de Olmayanlar...

Yurt Dışında Olup Türkiye'de Olmayanlar...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek

gokcan bunu yazdı:
    -----------------------------

JackDaniels bunu yazdı:

1- Saygı (Kimsenin kimseye saygısı yok arabayla üstüme çıkacaklar nerdeyse)

2- Teknoloji (zaten önce orada oluyor sonra türkiyeye geliyor)

3- Yiyecek çeşitliliği ve alım gücü ( 50€ ya buzdolabı doluyor . 10 çeşit kaşar 20 çeşit meyveli yogurdumdan , 20 çeşit çikolatasından , curry wurstune , 10 çeşit jambonumu , 2 kilo sucuğumu , 1 kilo pastırmamı alıyorum )

4- Bir devlet dairesine gittiginiz zaman oturmuş laklak yapan yada pc başında facebooka girmiş siz orda bekliyormusunuz umrunda olmayan birisini göremessiniz.

5- 15.000€ ya e46  2008  BMW 320ci ye binebiliyorum.

6- Eğitim ( Üniversitelerde harç denen birşey yok herşey free ayrıca okuyanlara ücretsiz dil eğitimi kursları var )

7- Çalışmadığın zaman devlet kasasından yardım var. Evlenip çocuğun olduğu zaman 18 yaşına kadar cocuk paran var.

8- Benzin 1.25 €  , 60€ verdin mi depoyu fulluyon

9- 1 litre Yeni Rakıyı 10€ ya alıyorum yanındada karaf hediyesi var. Türkiyede üretilmesine rağmen Türkiyeden daha ucuza satılıyor.

peki ya korna kullanımı ne alemde ota boka korna çalınıyor mu?

Ayda 1 yada 2 kere duyarsın trafikte öncelik her zaman yayalarındır. Bisikletler bisiklet yolunu kullanır. Bisikletlerinde bazı yerlerde küçük trafik ışıkları var . Bisikletliye çarparsan %100 sen suçlu oluyorsun. Araba kullanıyorsan yaya ve bisikletlilere dikkat ediceksin. Şehir içinde 50 ile bazı yerlerde çocuk oyun alanı olduğu için hız 7km ye düşüyor hepsine uyuyorsun. Uymassan hız ölçen lazerler var :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

panda stix, basligin tam tersi olmus ama aradigim seylerden biridir hep tatilden dondugumde

la liberte ne meurt jamais.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GICIKCAN
    GICIKCAN's avatar
    Erkek

gokcan bunu yazdı:

JackDaniels bunu yazdı:

3- Yiyecek çeşitliliği ve alım gücü ( 50€ ya buzdolabı doluyor . 10 çeşit kaşar 20 çeşit meyveli yogurdumdan , 20 çeşit çikolatasından , curry wurstune , 10 çeşit jambonumu , 2 kilo sucuğumu , 1 kilo pastırmamı alıyorum )

4- Bir devlet dairesine gittiginiz zaman oturmuş laklak yapan yada pc başında facebooka girmiş siz orda bekliyormusunuz umrunda olmayan birisini göremessiniz.

6- Eğitim ( Üniversitelerde harç denen birşey yok herşey free ayrıca okuyanlara ücretsiz dil eğitimi kursları var )

7- Çalışmadığın zaman devlet kasasından yardım var. Evlenip çocuğun olduğu zaman 18 yaşına kadar cocuk paran var.

9- 1 litre Yeni Rakıyı 10€ ya alıyorum yanındada karaf hediyesi var. Türkiyede üretilmesine rağmen Türkiyeden daha ucuza satılıyor.

avrupada yasak korna çalarsan 50-90 euro cezası var aynı şekilde kemerini takmadan arabayı kullanmak yasak. nerden duyacaklar edecekler dersen heryerde trafik kameraları var göremeyeceğin yerlerde bile vardır. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

edit :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Poet
    Poet's avatar
    Erkek

1-Eğitim

2-Eğitim

3-Eğitim

Başka bişeye gerek yok.Eğitim doğru dürüst olsa zaten saydığınız herşey olurdu arkadaş ben bunu bilir bunu söylerim.

Ben de Özledim http://www.youtube.com/watch?v=ZKuF5ElELgU Dağılmayın lan çok yalnızım
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLcoL
    aLcoL's avatar
    Erkek

JackDaniels bunu yazdı:

hacı sen nerde yaşıyosun bizide al oraya :):)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mirza Efe
    _Dert_
    _Dert_'s avatar
    Erkek
    Ben gecen sene belcikaya gittim 15 gun kaldım..Eşimin yanında harbiden dedikleriniz doğru.. Karşıdan karşıya gecicem araba beni görür görmez 5-6 metre ilerde durmaya başlıyor :) Türkiye de nerde böyle... Korna desen hiç duymadım...İşin ilginç yanı yayalar bile kendinlerine kırmızı ışık yanınca duruyorlar...araba gelmese bile duranları gördüm yaa :) ben dururmuyum kırmızıda yansa yeşilde yansa gecerim :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maxxis39
    maxxis39's avatar
    Erkek

_Dert_ bunu yazdı:
    Ben gecen sene belcikaya gittim 15 gun kaldım..Eşimin yanında harbiden dedikleriniz doğru.. Karşıdan karşıya gecicem araba beni görür görmez 5-6 metre ilerde durmaya başlıyor :) Türkiye de nerde böyle... Korna desen hiç duymadım...İşin ilginç yanı yayalar bile kendinlerine kırmızı ışık yanınca duruyorlar...araba gelmese bile duranları gördüm yaa :) ben dururmuyum kırmızıda yansa yeşilde yansa gecerim :)

Hep bundan olmuo mu zaten kazalar burda :D

..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Erkek

benzin en pahali 27ruble 1$

en pahali bira 1.15cent

en pahali sigara 2.$

en pahali telefon 1000$

ulasim

metro-tramvay-metrobus-trileybus-dolmus-25ruble 95cent civari

kiz acisindan %90 veririm %5 yok %5 cekimser davranir evli bekar yasli genc olmasi onemli deil heryerde her alanda teklif etme girisimi dogaldir..

herkes biribirne saygilidir en ufak hatada ozur dilenir tekrar tekrar..hersey sirayladir helada otobuste trende bakkalda heryerde kucuk buyuk acil yavas yoktur sirayladir..

ama okuzdur..!

arabalar hemen hemen korna sesi duymazsiniz ole janjanli arabalar tesas son ses felan duymazsiniz bir gol kenarinda ormanda adim atilecek yer yoktur piknikte otede bir arabada muzik sesi gelir herkes sanki onu dinler bir allahin kulu baska muzik acmaz cevrecidirler..

cocuklarindan cok itlerine deger verirler..

yoldan gecen birinden aniden bi sigrana versene demek merhaba kadar dogaldir..

polisleri yavsaktir ac ibneler gordumu ahanda sazan diyor...

kulturlu bir milletir zevkine duskundur ama ehemmiyetsizdir..

anlatsam bitmez guzeldir ama bulundugum ulkenin ve somurgesi ile beraber tum halki  bizim milletin ayak tozu olamazlar..

bu ulke boledir su ulke soledir demek hikaye kalir...varsa yoksa kendi ulken  simdi burda borum otuyor bi yere kadar biri kafasi atar boruya  oturtur oledir kendi ulkemizde nasiliz gerisi siz dusunun...

sikem baska ulkede olup bizim ulkemizde olmayan herbiseyi..

hep yalnizsin amk kiz var yaninda isin var para var canin skildi bara git keyfin yok git bi kiz cagir ic sic gez ne edersen et hep yalnizsin boguluyon sanki bazen kendi konusunca kendi dilinide karistriryon..hasta olsan kaldigin evde yatalak olmak olmek bile baska koyuyor sana lan diyon ulkemde olsam sole bi coplukte felan olsem ne kadar mutlu olurum diyon..

ama ote yandan ne skindirik biseydir miknatis gibi tutuyor seni ulkene geri donuyon kaldigin maksimum 2 hafta daralmayan basliyon...

bu kodumunun memleketindeki tepeden tirnaga canlidan cansiza herseyi ile bir karis topragi deil bir kuru yapragina degismem ulkeme...simdi gel buraya cebinde olsun 50bin$ her tur alem kari kiz diledigini satin al ucuza ama burda yasiyacan diyim size 3 ay sonra zukerim bole askin isdirabini dersiniz..

romanlar guzeldir ama okadar okudum ne zikindiriktir hic birinde ne kirli coraplara ne kokmus kirli elbiselere rastladim hep hayal amk bilmeyen yurtdisi yollari yaydandir bole yuruyunce yatiyo kalkiyor saniyor...

sonra burda kendi insaninla karsilasiyon la sanki 7 ceddini gormus gibi seviniyon...oda nasilmi cikiyor yemin ederim ozel liste yapsan istanbula yollasan su ozelliklerde yavsak araniyor desen bulamazsin o bile gurbet elde kayiyor amk...

Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

JackDaniels bunu yazdı:

gokcan bunu yazdı:

JackDaniels bunu yazdı:

Ayda 1 yada 2 kere duyarsın trafikte öncelik her zaman yayalarındır. Bisikletler bisiklet yolunu kullanır. Bisikletlerinde bazı yerlerde küçük trafik ışıkları var . Bisikletliye çarparsan %100 sen suçlu oluyorsun. Araba kullanıyorsan yaya ve bisikletlilere dikkat ediceksin. Şehir içinde 50 ile bazı yerlerde çocuk oyun alanı olduğu için hız 7km ye düşüyor hepsine uyuyorsun. Uymassan hız ölçen lazerler var :)

aynen bu olay beni çok şaşırtmıştı. adamlar yaya çizgilerinin dışına çıkmıyorlar. Türkler de karşıdan karşıya geçerken yayıla yayıla, çapraz geçerler.

italyanın otobanı çok güzel. pazar günleri tırların trafiğe çıkması yasak. merkez olmayan yerlerde, iş yerleri öğleden sonra açılıyor.

trafik levhasında 1km/h bile yazsa adamlar o hızda gidiyorlar. her adım başı denicek kadar sensör koymuşlar. ücretli geçişleri pahalı ama. McDonalds da pahalı.

kızları bizim kızlardan daha olgun ve güzel. 14 yaşındaki kız, bizim burdaki 18 - 19 yaşlarındakine taş çıkarır.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
Toplam Hit: 12026 Toplam Mesaj: 39