Yurt Dışında Olup Türkiye'de Olmayanlar...
-
oreo!
ve insan hayatina ve insana saygi, amerikada ehliyet almadan once girdiginiz yazili sinavin kitapcigindaki bi cumlede, arabalara yesil isik yansa bile yolun yayaya ait olduguna dair.
ayrica istedigin yerde istediginiz insana "what's up" diyerek muhabbete baslarsiniz.
bi dukkana girdiginizde calisanlar "how are you doing today" der
bu yaz calistigim otelde de her gordugumuz otelde kalan insanla nasilsiniz vs vs muhabbet ettik, esitlik var, burada olsa temizlikciyi asagi gorur insanlara degil muhabbet etmek ayni ortamda bulunmamaya calisir.
amerika deneyimlerim.
-
gokcan bunu yazdı:
-----------------------------
JackDaniels bunu yazdı:
...
-----------------------------peki ya korna kullanımı ne alemde ota boka korna çalınıyor mu?
-----------------------
hocam fazla uzağa gitmene gerek yok hemen yapışıkta ki yavru vatana gittim geçen gün arkadaş dedi yola çık araba korna çalmayı bırak 50 m yaklaşmayacak bilmiyorum benim şansım mı vardı öyle birine rastladım ama yemin ediyorum arabanın benim yanıma gelmesine 100 m vardı atladm yolun ortasına yerde birşey arıyorum bişey kaybolmuş gibi adam 40 m falan kala yavaşladı 10 m yakınıma gelip farlarıda tam yaktı yerde aradığımı hemen bulim diye 2-3 dk yerde gülerek durdum "bunlar insanmış" diyip kalktım yanımdan geçti adam tam korna çalacak dedim çalmadı elle selam verip devam etti :|
-
en basitinden avrupanın en büyük 3. discosuna gidiyoruz, şampanya açtırıyoruz şişe fiyatı 20 euro türkiyede bu fiyat 300 lira :(
-
arkadaşlar halinize şükür edin ya.ben Azerbaycandayım ya.burası Türkiyenin 2000yılı falan.
-
JackDaniels bunu yazdı:
1- Saygı (Kimsenin kimseye saygısı yok arabayla üstüme çıkacaklar nerdeyse)
2- Teknoloji (zaten önce orada oluyor sonra türkiyeye geliyor)
3- Yiyecek çeşitliliği ve alım gücü ( 50€ ya buzdolabı doluyor . 10 çeşit kaşar 20 çeşit meyveli yogurdumdan , 20 çeşit çikolatasından , curry wurstune , 10 çeşit jambonumu , 2 kilo sucuğumu , 1 kilo pastırmamı alıyorum )
4- Bir devlet dairesine gittiginiz zaman oturmuş laklak yapan yada pc başında facebooka girmiş siz orda bekliyormusunuz umrunda olmayan birisini göremessiniz.
5- 15.000€ ya e46 2008 BMW 320ci ye binebiliyorum.
6- Eğitim ( Üniversitelerde harç denen birşey yok herşey free ayrıca okuyanlara ücretsiz dil eğitimi kursları var )
7- Çalışmadığın zaman devlet kasasından yardım var. Evlenip çocuğun olduğu zaman 18 yaşına kadar cocuk paran var.
8- Benzin 1.25 € , 60€ verdin mi depoyu fulluyon
9- 1 litre Yeni Rakıyı 10€ ya alıyorum yanındada karaf hediyesi var. Türkiyede üretilmesine rağmen Türkiyeden daha ucuza satılıyor.
-----------------------------boş yerin var mı geliyom hacı... :|
-
hocam sanat nasıl hakikaten her yerde opera salonu var mı gavurların tiyatro sinema alışkanlıkları nedir hakikaten herkes gazete okuyor mu? metroda kitap çokça okunuyor mu? bunun gibi bir de okullarda bizimki gibi derse giriş çıkış zili çalıyor mu?
-
yurtdışı diyince aklınıza maşala hemen karı kız geliyor , hayır gelmesin demiyorum da biz bu kafayla ztn baştan kaybetmişiz. türkiyedeki abazanlar derken 3. şahıslarmış gibi bahsetmeyelim bari , sen ben o desek daha samimi olur bence. ayrıca yurtdışı avrupa mı demek, bunun hindistanı eritresi liberyasıda var gerçi şundan eminim ki türkiye kadar "sefili" yok yaaani gelir düzeyi ve tüketim maddeleri arasındaki fark yalnızca türkiyede bu kadar açık buyüzden türkiye kadar mutsuz ve sürekli yurtdşı düşünen bir ülke daha muhtemelen yok (içinde savaş soykırım vb olan yıkılmak üzere ülkeleri hariç tutarsak) herşey var mk ama hiçbişi alamıyoruz burnumuzun dibindeki nimetleri yabancılar götürüyor sen sadece izliyon o da tvden fln. eritreyi görmedim bilmiom ama hindistanı gördüm , 100$ maaş alarak hatta daha azına bile yaşayabilirsin ben 120$ maaşla çalıştım ev kirasını ödüyodum karnımı doyuruyodum kıytırık bi motor bulduydum onun benzinini dolduruyodum (nerdeyse bedavaya) ztn alacak bişey yada yada isteyebileceğin başka bişey olmadığından son derece mutlu ve huzurlu hissediyordun.
yurtdışından kastınız karı kız ise şunu açıkça belirtmek lazım ki arap dini varsa biyerde karı kız meselesini unut , islam demek hatun kısmı 4 duvar arasında yada örtü altında demek, heryerde hermekanda top gibi, gaybarda takılır gibi 80-100 tane sap üstüste takılacan demek. merak etmeyin size tanrılarınız yeterince huriyi öte yanda verecekler hu çekmeye devam edin gerçi öte yana giderken çükünüzü burda bırakçaksınız ama artık herşeyi yaradan alemlerin rabbi bu konuyu da düşünmüştür muhtemelen.
ama aklı başında bir insan olup ulan dünyanın en pahalı benzin,doğalgaz,elektrik,internet,yiyecek,içeceğini almak zorundayız ve gelir düzeyi aylık 600-700 tl ortalama, en skindirik ülkede bile böyle değil diyosan işte genel olarak ahmaklığımız mallığımızın cezası allah-ü teala herkesin götüne göre vermiş fena mı
-
TheIceberg bunu yazdı:
oreo!
ve insan hayatina ve insana saygi, amerikada ehliyet almadan once girdiginiz yazili sinavin kitapcigindaki bi cumlede, arabalara yesil isik yansa bile yolun yayaya ait olduguna dair.
ayrica istedigin yerde istediginiz insana "what's up" diyerek muhabbete baslarsiniz.
bi dukkana girdiginizde calisanlar "how are you doing today" der
bu yaz calistigim otelde de her gordugumuz otelde kalan insanla nasilsiniz vs vs muhabbet ettik, esitlik var, burada olsa temizlikciyi asagi gorur insanlara degil muhabbet etmek ayni ortamda bulunmamaya calisir.
amerika deneyimlerim.
-----------------------------hacı bence bu yorumun baştan aşağı sacmalık.İnsan muhabbetinde ve cana yakınlıkda kaynasmada Türklerin boku olamaz amerikalılar.