folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yurt Dışında Olup Türkiye'de Olmayanlar...

Yurt Dışında Olup Türkiye'de Olmayanlar...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Ya ben yeşil ışık bekleyip, yanınca karşıdan karşıya geçen güvercinler gördüm Fransa'da. İnsanı zaten yolda araba olmasa bile 2 saat yeşil yansın da geçelim diye bekliyorlar. Hoş trafik boşsa oradaki tuşa basınca kısa zamanda yeşil yanıyor zaten. Böyle o kadar düzenli, ve mükemmele yakın bir ortamdıki baydım çok. Türk adamız biz kaosa alışmışız.

while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

Genişbant internet.

arbeit macht frei
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anil
    anil's avatar
    Erkek

abaza diyince bi hikaye geldi aklıma :)

ukrayna-kherson'da dışarı çıkan iki gemici arkadaşımız kızlar'la tanışmaya çalışır;

kızlar rahatsız olup niet niet diye tersler'ler arkadaşların tabi rusça bildikleri yok cevapları şu olur;

iyi niyet iyi niyet :):):)

işte bu türkiyede yok ama ukraynada var ;)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

COURAGE_x bunu yazdı:
    -----------------------------

benzin en pahali 27ruble 1$

en pahali bira 1.15cent

en pahali sigara 2.$

en pahali telefon 1000$

ulasim

metro-tramvay-metrobus-trileybus-dolmus-25ruble 95cent civari

kiz acisindan %90 veririm %5 yok %5 cekimser davranir evli bekar yasli genc olmasi onemli deil heryerde her alanda teklif etme girisimi dogaldir..

herkes biribirne saygilidir en ufak hatada ozur dilenir tekrar tekrar..hersey sirayladir helada otobuste trende bakkalda heryerde kucuk buyuk acil yavas yoktur sirayladir..

ama okuzdur..!

arabalar hemen hemen korna sesi duymazsiniz ole janjanli arabalar tesas son ses felan duymazsiniz bir gol kenarinda ormanda adim atilecek yer yoktur piknikte otede bir arabada muzik sesi gelir herkes sanki onu dinler bir allahin kulu baska muzik acmaz cevrecidirler..

cocuklarindan cok itlerine deger verirler..

yoldan gecen birinden aniden bi sigrana versene demek merhaba kadar dogaldir..

polisleri yavsaktir ac ibneler gordumu ahanda sazan diyor...

kulturlu bir milletir zevkine duskundur ama ehemmiyetsizdir..

anlatsam bitmez guzeldir ama bulundugum ulkenin ve somurgesi ile beraber tum halki  bizim milletin ayak tozu olamazlar..

bu ulke boledir su ulke soledir demek hikaye kalir...varsa yoksa kendi ulken  simdi burda borum otuyor bi yere kadar biri kafasi atar boruya  oturtur oledir kendi ulkemizde nasiliz gerisi siz dusunun...

sikem baska ulkede olup bizim ulkemizde olmayan herbiseyi..

hep yalnizsin amk kiz var yaninda isin var para var canin skildi bara git keyfin yok git bi kiz cagir ic sic gez ne edersen et hep yalnizsin boguluyon sanki bazen kendi konusunca kendi dilinide karistriryon..hasta olsan kaldigin evde yatalak olmak olmek bile baska koyuyor sana lan diyon ulkemde olsam sole bi coplukte felan olsem ne kadar mutlu olurum diyon..

ama ote yandan ne skindirik biseydir miknatis gibi tutuyor seni ulkene geri donuyon kaldigin maksimum 2 hafta daralmayan basliyon...

bu kodumunun memleketindeki tepeden tirnaga canlidan cansiza herseyi ile bir karis topragi deil bir kuru yapragina degismem ulkeme...simdi gel buraya cebinde olsun 50bin$ her tur alem kari kiz diledigini satin al ucuza ama burda yasiyacan diyim size 3 ay sonra zukerim bole askin isdirabini dersiniz..

romanlar guzeldir ama okadar okudum ne zikindiriktir hic birinde ne kirli coraplara ne kokmus kirli elbiselere rastladim hep hayal amk bilmeyen yurtdisi yollari yaydandir bole yuruyunce yatiyo kalkiyor saniyor...

sonra burda kendi insaninla karsilasiyon la sanki 7 ceddini gormus gibi seviniyon...oda nasilmi cikiyor yemin ederim ozel liste yapsan istanbula yollasan su ozelliklerde yavsak araniyor desen bulamazsin o bile gurbet elde kayiyor amk...

hocam bide rusyada o zaman hatunların eslerine,sevgililerine cok sadık olmadıkları sonucunu cıkarabilir miyiz ?

Bizim bi arkadas anlatıyordu tatilde onların bi tanıdık varmıs adam evli kadınları kaldırıyormus.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

Balyoz99 bunu yazdı:

Genişbant internet.

adamlar asosyal değil hoca. normal evde internetleri var, wireless kurmuşlar haberleri yok. rastladım bu olaya.

evlerinde wireless var, kadın bizim burdaki vınn cihazı gibi bi cihazla bağlanıyor internete. aldım laptopu vınnsız bağlandım da şaşırmışlardı.

genel olarak bilmiyorum ama 2 eve konuk oldum, birincisi böyleydi.

2. başka bir evde, adamların wireless ları var ama şifreyi bilmiyorlar. ethernet kablosu çekmişler dolandıra dolandıra.

diyorum sizin evde wireless var kablosuz bağlanabilirsiniz diyorum, adam wireless ne diyor.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OdiN
    OdiN's avatar
    Erkek

JackDaniels bunu yazdı:

1- Saygı (Kimsenin kimseye saygısı yok arabayla üstüme çıkacaklar nerdeyse)

2- Teknoloji (zaten önce orada oluyor sonra türkiyeye geliyor)

3- Yiyecek çeşitliliği ve alım gücü ( 50€ ya buzdolabı doluyor . 10 çeşit kaşar 20 çeşit meyveli yogurdumdan , 20 çeşit çikolatasından , curry wurstune , 10 çeşit jambonumu , 2 kilo sucuğumu , 1 kilo pastırmamı alıyorum )

4- Bir devlet dairesine gittiginiz zaman oturmuş laklak yapan yada pc başında facebooka girmiş siz orda bekliyormusunuz umrunda olmayan birisini göremessiniz.

5- 15.000€ ya e46  2008  BMW 320ci ye binebiliyorum.

6- Eğitim ( Üniversitelerde harç denen birşey yok herşey free ayrıca okuyanlara ücretsiz dil eğitimi kursları var )

7- Çalışmadığın zaman devlet kasasından yardım var. Evlenip çocuğun olduğu zaman 18 yaşına kadar cocuk paran var.

8- Benzin 1.25 €  , 60€ verdin mi depoyu fulluyon

9- 1 litre Yeni Rakıyı 10€ ya alıyorum yanındada karaf hediyesi var. Türkiyede üretilmesine rağmen Türkiyeden daha ucuza satılıyor.

Hey gidi bee.. Resmen rüya gibi geliyo :|

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Erkek

u235 bunu yazdı:

hocam bide rusyada o zaman hatunların eslerine,sevgililerine cok sadık olmadıkları sonucunu cıkarabilir miyiz ?

Bizim bi arkadas anlatıyordu tatilde onların bi tanıdık varmıs adam evli kadınları kaldırıyormus.

bu konuda gordugum yasadigim soyle..

bardaydik arkadasla kalkip pistte dans ediyoruz.. kadinin biri orta yasli yasklasti bana dogru karsilikli dans ediyoruz biraz sonra elimi beline attim felan derken birkac sozle 1-2 opustuk dans ettigim esnada gozum bi masaya takildi.. adamin biri tek basina oturuyordu masada bakarak gulumseyip parmaklarini kapakatarak basparmagini kaldirdi...cok guzel anlaminda  banami diye isaret ettim basini salladi  kadin o yone bakarak gulumseyip bana donup o benim kocam dedi..

ikinci yasadigim...bi kiz ayarladim 4 gun sonra eve davet ettim evde tr den misafir vardi ortam olmadi arkadas kiz 3 gece kaldi bi firsatini bulamadim neyse ist donmem gerekti 2 hafta sionra tr den dondum kiz kendi sehrine gitmisti  gurur meselesi oldu bende kisin cagirdim geldi...bende kaldi bi hafta affetmedim bu defa... 1 hafta sonra biri beni  aradi felanca yanindami dedi yoo sen kimsin dedim ben kocasiyim dedi ee ne istiyon dedim o benim karim az tartistik annesinden senin numarani aldim karim nerde diyo lan ben aptal gibi oldum..

ne bileyim karin nerde dedim ben onu cok seviyorum sudur budur.. bisey sorucam dedi sor dedim onunla yattinmi dedi..he dedim yattim peki........!! dedi durdum dusundum vay amk ne bole dedim yok dedim bisey olmadi ortam musait deildi dedim bidaha kizla gorusmedim..

orta yas bi hatunla ciktim tel aciyordum kocasinin  yanindan yataktan kalkip geliyordu..

tabi ilk baslarda gelmisiz bahcesine dusmusuz affedermeyiz geleni affetmiyorduk ama simdi dusnuyorumda yatacak yerim yok gibi biraktim:))

cok arkadaslar tanidim halende var kari kocasi 3 yildiz polis netten biriyle gorusuyor hafgta ici isten sonra hafta sonu isyerindeki arkadasla artik hangi arada kocasina veriyo bilmiyorum...burdada bi arkadas var oda beraber oldugu evli cocuklari var kocasi ticaretle urasiyor kocasi geldiginde resmen evden kovmak icin bahane uyduruyor kadin anllati ordan biliyorum..

ve daha binlercesi... yani namus kavrami diye bisey yok hee var ama %70 inde yoktur

ama saf ruslar oyle deil erkekleride kadinlarida namuslarina yani sevdiklerine duskunlerdir onlarda sana bana vermezler genelde sibirya bolgesinde olurlar hatunda onlardir baskasi yalandir...bole gormus bole alismislar..

Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OdiN
    OdiN's avatar
    Erkek

COURAGE_x bunu yazdı:

u235 bunu yazdı:

bu konuda gordugum yasadigim soyle..

bardaydik arkadasla kalkip pistte dans ediyoruz.. kadinin biri orta yasli yasklasti bana dogru karsilikli dans ediyoruz biraz sonra elimi beline attim felan derken birkac sozle 1-2 opustuk dans ettigim esnada gozum bi masaya takildi.. adamin biri tek basina oturuyordu masada bakarak gulumseyip parmaklarini kapakatarak basparmagini kaldirdi...cok guzel anlaminda  banami diye isaret ettim basini salladi  kadin o yone bakarak gulumseyip bana donup o benim kocam dedi..

ikinci yasadigim...bi kiz ayarladim 4 gun sonra eve davet ettim evde tr den misafir vardi ortam olmadi arkadas kiz 3 gece kaldi bi firsatini bulamadim neyse ist donmem gerekti 2 hafta sionra tr den dondum kiz kendi sehrine gitmisti  gurur meselesi oldu bende kisin cagirdim geldi...bende kaldi bi hafta affetmedim bu defa... 1 hafta sonra biri beni  aradi felanca yanindami dedi yoo sen kimsin dedim ben kocasiyim dedi ee ne istiyon dedim o benim karim az tartistik annesinden senin numarani aldim karim nerde diyo lan ben aptal gibi oldum..

ne bileyim karin nerde dedim ben onu cok seviyorum sudur budur.. bisey sorucam dedi sor dedim onunla yattinmi dedi..he dedim yattim peki........!! dedi durdum dusundum vay amk ne bole dedim yok dedim bisey olmadi ortam musait deildi dedim bidaha kizla gorusmedim..

orta yas bi hatunla ciktim tel aciyordum kocasinin  yanindan yataktan kalkip geliyordu..

tabi ilk baslarda gelmisiz bahcesine dusmusuz affedermeyiz geleni affetmiyorduk ama simdi dusnuyorumda yatacak yerim yok gibi biraktim:))

cok arkadaslar tanidim halende var kari kocasi 3 yildiz polis netten biriyle gorusuyor hafgta ici isten sonra hafta sonu isyerindeki arkadasla artik hangi arada kocasina veriyo bilmiyorum...burdada bi arkadas var oda beraber oldugu evli cocuklari var kocasi ticaretle urasiyor kocasi geldiginde resmen evden kovmak icin bahane uyduruyor kadin anllati ordan biliyorum..

ve daha binlercesi... yani namus kavrami diye bisey yok hee var ama %70 inde yoktur

ama saf ruslar oyle deil erkekleride kadinlarida namuslarina yani sevdiklerine duskunlerdir onlarda sana bana vermezler genelde sibirya bolgesinde olurlar hatunda onlardir baskasi yalandir...bole gormus bole alismislar..

Neleri var abi.. burda hatunla tanışıp düşürmeye kalksan 1 haftadan aşağı gelmiyo eve :|

gelenlerde var ama çok nadir :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tekuna
    tekuna's avatar
    Erkek

Poet bunu yazdı:

1-Eğitim

2-Eğitim

3-Eğitim

Başka bişeye gerek yok.Eğitim doğru dürüst olsa zaten saydığınız herşey olurdu arkadaş ben bunu bilir bunu söylerim.

Doğru söze ne denir.....

Türk Genci; Devrimlerin ve Cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

Egitim,alım gücü,ürünlerin kalitesi,davranış şekiller bizim ülkemizden daha iyidir fakat birtürlü güvenemiyorsun arkadaşım dediğin adama nedense yurtdışında.Yada ben güvenemiyorum tam olarak henüz.

Toplam Hit: 12031 Toplam Mesaj: 39