Yurt Dışında Yaşanan Tuhaflıklar
-
slm müridler..hep merak etmişimdir..yurt dışında insanların başlarına neler geliyor diye..yaz sonu bnde cıkacam ve merak içersindeyim..1 yılda geri dönemeyecem..konuya bi örnek verim
kuzenim tr de abd li ile tanısıp oraya gidiyor.işte gider gitmez komşularımla tanışayım fln oluyor..bi hevesle gidiyor kek fln yapıyor.yan komşunun zilini çalıyor..komşusu kapıyı açıyor ve evet ne vardı diye konuya giriyor.kuzende işte ben yeni komşunuzum yeni taşındık size kek yaptım diyor..komşuda ii diyor keki alıyor ve kapıyı yüzüne çarpıyor.tr de olsa aa buyrun içeri olurdu eminim..
bu tarz enteresanlıklar arıyorum..bunlarla karşılaştıgımda sasırmak istemiyorum.
yine aynı kuzenin kocası ile babası aralarında konuşuyorlar.ve diyorlar ki ya işte bi barbekü partisi yapalım fln diyor..Kocasının ismi Adam.Adam diyor ki baba tamam yapalımda benim hiç arkadaşım yok ki diyor.Baba sen arkadaşlarını çagır diyor babasıda benimde arkadaşım yok diyor..nitekim kendi aralarında yapıyorlar partiyi..aslında bu gelişmiş ülkelerde cok yaygın insanlar sadece calısıyorlar robot gibi olmaya basladılar..,
sizdende bu tarz bildiginiz olaylar varsa yazmanızı isterim...
-
Litvanya havaalanında uzun sakallı bir adam görmek, ayların verdiği Selamın Aleyküm diyememe durumu karşısında, adama Selamın Aleyküm demek, adamın pis bir sırıtış atıp cevap vermemesi, 2 saat sonra durumu anlamaya çalışmak, adamın haham çıkması, havaalanında rötarlı uçak beklerken adamla sohbet etmek.Msn'lerimizi birbirimize vermek,peşisıra dumurlar yemek.
-
süpermiş :D halen görüşüormusun ?
-
1,5 seneyi geçti görüşmeye başlayalı, ama son 6 aydır hiç girmedi msne.
-
Nycde metroda elemanın elinde gitarla gönülçelen i çalıpsöylemesi.Aksanı çok iyi derken türk oldugunun aklımıza gelmemesı sonra durumu anlamamız ve sohbet etmemız.
Madison bulvarından turk kultur merkezine yürüyerek giderken bisiklet kuryeolarak çalışan bır arkadas dusuyor help help dıye yardım ıstıyor bır allahın kulude donup yardım etmıyor.Ardından bız hadı yardım edelım dıyoruz kaldırıyoruz o sırada arkadasım türkçe küfür ediyor :D
Elaman da ben de turk um dıyor turkun türkten başkadostu olmadıgı sözünün doğrulugunu o anda kavramıs bulunmaktayım.
-
matematik1 bunu yazdı:
-----------------------------
Nycde metroda elemanın elinde gitarla gönülçelen i çalıpsöylemesi.Aksanı çok iyi derken türk oldugunun aklımıza gelmemesı sonra durumu anlamamız ve sohbet etmemız.
Madison bulvarından turk kultur merkezine yürüyerek giderken bisiklet kuryeolarak çalışan bır arkadas dusuyor help help dıye yardım ıstıyor bır allahın kulude donup yardım etmıyor.Ardından bız hadı yardım edelım dıyoruz kaldırıyoruz o sırada arkadasım türkçe küfür ediyor :D
Elaman da ben de turk um dıyor turkun türkten başkadostu olmadıgı sözünün doğrulugunu o anda kavramıs bulunmaktayım.
süpermiş dostm gercektende öle...birde tvde gördügüm bi programda özgürlük heykeline gideceklerdi kuyrukta tuhaf bi müzik aleti vardı adam istiklal marısını calıyordu..adam turk degildi bu aklıma geldi :D -
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=yurtdışında%20yaşanan%20dumur%20olaylar oku bak süper hikayeler var :)
-
dostm cok saol :D hepsini okuyacam D:
-
ah hatiralar canlandi birden gozumde... Yeni'leri cok daha komik ama eskilerden gidelim...
Ispanyolca dersinde, ders baslamadan az once sinifa giren amerikali cocugun, "maraba o.cocuklari" demesi ve herkesin bunu anlamasi, akabinde asyali bi veletin cevap olarak "ibne" demesi. (4 sene)
iist kost'ta (amerika) hippilerle takilirken, elemanlarin cigarayi yakmak icin birbirlerinden "throw me CAKMAK" demesi, ve apisip kalmam... (tam olarak hatirlamiyorum zamanini)
fransanin, lyon taraflarinda alla'n bir daginda ufak bir fransiz kasabasinda salak salak bisiklet ile dolasiyorken, derma catma bir ev'de ilginc tiplerle merhabalasip, onlarin alem yaparken kullandiklari bardaklarin uzerinde "Tekel" yaziyor olmasi... (7sene once)
Yine avrupa'da surterken rome'da tren istasyonunda acliktan yiyecek kivranip, acaba ne calabilirim derken, birisinin Turkce konusmasi, akabinde benim abi Turk musun? diye sormam, ve adamin hayir japonum da Turkce ogrendim demesi ve benim acliktan espiriyi anlayamamis olmam... Neyse ki karnim bir sekilde doydu.(8sene once)
-
- Otobüste yaşlılara yer verme olayı bizde var. Yurt dışında şaşırdığım ilk şey bu olmuştu yer verme diye bir olay yok :|
- Tuvaletlerde taharet borusu yok! Lan ne kıymetli şeymiş meğerse alışana kadar canım çıktı.
- Pisuarlar arası fayans blok yok. İnsan işerken bir tedirgin oluyor :D
Avrupa için şimdilik bunlar aklıma geldi.
-
Z-CHAN bunu yazdı:
- Otobüste yaşlılara yer verme olayı bizde var. Yurt dışında şaşırdığım ilk şey bu olmuştu yer verme diye bir olay yok :|
- Tuvaletlerde taharet borusu yok! Lan ne kıymetli şeymiş meğerse alışana kadar canım çıktı.
- Pisuarlar arası fayans blok yok. İnsan işerken bir tedirgin oluyor :D
Avrupa için şimdilik bunlar aklıma geldi.
ben yer veririm sanırım :Damerikada da yok o borudan :D millet ıslak mendil kullanıyormuş
oda enteresan:D aslında normall..nie biliomusun adam snn şeyine mi bakacak..o büyükmüş fln die :D
jerry senin anılarda gzlmiş gercekten..